Lainan Hakeminen – Lue nämä vinkit ennen lainan hakemista

In Blogi By Lainaanyt.fi 10.10.2021

lainan hakeminen

Vinkkejä Lainan Hakemiseen

Lainan hakeminen on tehty tänä päivänä todella helpoksi ja nopeaksi. Tämä on tietysti hyvä asia mutta usein lainan hakeminen on liiankin helppoa ja tästä syystä lainaa haetaan liian löyhin perustein.

Tästä syystä olemme keränneet tähän artikkeliin tärkeimmät vinkit lainan hakemiseen. Seuraamalla näitä vinkkejä varmistat sen että löydät itsellesi parhaiten sopivan lainan.

1. Vertaa Lainat

Vaikka olisit hakemassa pientä lainaa, niin lainojen vertailu kannattaa aina tehdä. Hyvin harvoin se ensimmäinen omaan silmiin osuva lainatarjous on paras mahdollinen. Erot lainojen kuluissa ja koroissa eroavat huomattavasti eri lainapalveluiden välillä.

Mitä suurempi laina on, niin sitä isommaksi erot eri palveluiden välillä muodostuvat. Esim. asuntolainojen kohdalla erot kokonaissäästöissä voivat olla tuhansia euroja.

Paras tapa aloittaa lainavertailu on tutustua eri lainapalveluihin tämän sivuston lainavertailunavulla. Vertailusta löydät lähes sadan eri lainapalvelun lainatiedot korkoineen ja kuluineen.

Vertaile Lainapalveluita Tästä

2. Mieti Kuinka Paljon Pystyt Lyhentämään Lainaa Kuukausittain

Laske mahdollisimman tarkasti kuinka paljon sinulle jää kuukausittain varaa lyhentää lainaa. Mitä enemmän pystyt lyhentämään, niin sitä parempi. Laina kannattaa aina lyhentää pois mahdollisimman nopeasti sillä pidempi maksuaika tulee aina sinulle kalliimmaksi.

Tee laskelmasta mahdollisimman realistinen jotta pystyt varmasti noudattamaan maksusuunnitelmaa. Laskelman jälkeen sinun on helppo lähteä vertailemaan lainoja kuukausierän perusteella.

3. Ota Tulevaisuus Huomioon

Onko sinulla esim. osa-aikainen työ ja et voi olla varma tuloistasi tulevaisuudessa? Tämä kannattaa ottaa huomioon ennen lainan hakemista. Vaikka pystyisit nyt lyhentämään helposti tietyn kuukausierän, niin miten käy lyhennyksien kanssa jos työsuhteesi päättyy?

Ota siis lainaa vain sen verran kun pystyt sitä varmasti maksamaan takaisin.

4. Kerrytä Säästöjäsi

Säästäminen kannattaa ihan aina. Säästä myös silloin kun maksat lainaa takaisin. Tämä antaa sinulle hyvän puskurin mm. yllämainittuihin tilanteisiin, joissa tulosi äkkiä romahtavat.

Pyri laittamaan joka kuukausi edes pieni summa sivuun ja kerryttää näin säästöjä pitkällä tähtäimellä.

5. Älä Maksa Lainaa Pois Toisella Lainalla

Yleisenä periaatteena voi pitää sitä että lainaa ei koskaan kannata maksaa pois toisella lainalla. Hyvin usein tälläinen toimintamalli johtaa velkakierteeseen, mistä selviäminen on hankalaa.

Poikkeuksena sääntöön on lainojen yhdistäminen joissain tapauksissa. Jos sinulle on esim. kertynyt kalliskorkoisia pieniä lainoja, niin joissain tapauksissa nämä kannattaa yhdistää yhden suuremman ja järkevämmän kokonaisuuden alle.

Lue Lisää: Lainojen yhdistäminen – Hae yhdistelylainaa 60.000 euroon asti

6. Mieti Tarkasti Lainan Käyttötarkoitus

Lainan hakeminen on tehty tänä päivänä todella helpoksi. Lainaa saa muutamalla hiiren klikkauksella tilille jo 5 minuutissa. Tästä syystä onkin erityisen tärkeää käyttää harkintaa lainan käyttötarkoitukseen.

Esim. viikonlopun ravintolailta ei välttämättä ole aina järkevä syy pikaluoton ottamiselle, erityisesti siinä tapauksessa jos luoton takaisinmaksu on epävarmaa.

Mieti siis onko tilanteessasi aivan välttämätöntä hakea lainaa, vai voisitko selvitä siitä jotenkin muuten.

7. Lue Lainasopimus Huolella

Tarkista lainasopimuksesta ennen sen allekirjoittamista huolella että lainaan ei ole lisätty mitään piilokuluja. Monella lainayhtiöllä lainaan voi sisältyjä tälläisiä kuluja ja ne ovat aina ikäviä yllätyksiä.

Todellinen vuosikorko on se korko mitä sinun tulisi seurata lainaa hakiessasi. Todelliseen vuosikorkoon on sisällytetty kaikki lainaan kuuluvat kulut. Usein voi käydä niin että lainaa haetaan todella edullisen viitekoron takia mutta todellinen vuosikorko onkin sitten ihan jotain muuta.

8. Mieti Itsellesi Sopivin Lainamuoto

Mihin tarkoitukseen olet hakemassa lainaa? Käykö tilanteeseesi sopivimmin kätevä joustoluotto, mitä voit nostaa tilillesi luottorajan puitteissa silloin kun haluat? Vai tarvitsetko kenties kertaluontoisen kulutusluoton, mikä maksetaan tilillesi kerralla?

Voit valita vakuudettoman lainan tai isompien lainasummien ollessa kyseessä saatat tarvita lainalle takaajan.

Mieti mikä lainamuoto on sinulle sopivin tilanteesi perusteella.

(Pikavippien korkokatto tulee rajoittamaan lainavaihtoehtoja syyskuussa 2019. Esim. joustoluottoja ei todennäköisesti ole enää tarjolla tämän jälkeen. Kulutusluottoja on kuitenkin mahdollista saada entistä edullisemmilla koroilla syyskuun jälkeen.)

Lainan Hakuprosessi

Yllä olevien vinkkien avulla olet saanut kuvan siitä mitä sinun tuleeottaa huomioon ennen lainan hakemista. Kun olet tehnyt lainapäätöksen, niin itse lainan hakuprosessi on helppo ja nopea.

  • Siirry valitsemasi lainapalvelun sivulle
  • Valitse itsellesi sopiva lainasumma ja maksuaika
  • Täytä hakulomakkeeseen tarvittavat tiedot ja tunnistaudu verkkopankkitunnuksillasi
  • Lähetä mahdolliset liitteet(yleensä todistus tuloista) lainapalvelulle
  • Allekirjoita lainasopimus

Usein netin kautta lainaa hakiessasi saat pienemmät lainasummat tilillesi jopa 15-minuutissa ja suuremmatkin summat usein muutaman arkipäivän sisällä.

Löydä Tästä Itsellesi Sopivin Lainapalvelu

Anna Omat Vinkkisi Lainan Hakemiseen

Onko sinulla antaa omia vinkkejä siihen, mitä kannattaa ottaa huomioon lainaa hakiessa?

Kommentoi alle kokemuksistasi ja auta näin muita lainantarpeessa olevia ihmisiä.

Kiitos palautteestasi!

Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähettää