Prepaid luottokortit – Katso mitä etuja maksukortit tarjoavat

In Blogi By Lainaanyt.fi 21.2.2021

Prepaid luottokortit

Normaalisti pankit tarjoavat asiakkailleen joko perinteisiä luottokortteja erilaisilla ominaisuuksilla tai maksukortteja, jotka soveltuvat lähinnä ostosten maksamiseen mutta eivät sisällä minkäänlaisia etuja kuluttajalle.

Viime vuosina markkinoille on kuitenkin ilmestynyt erilaisia prepaid luottokortteja, jotka toimivat maksukorttien tapaan mutta sisältävät myös luottokortteihin kuuluvia etuja.

Perinteiset pankit eivät edelleenkään tarjoa kovin kattavasti ominaisuuksia prepaid kortteihinsa, mutta markkinoilta löytyy onneksi vaihtoehtoja. Erilaiset digipankit, joita on putkahdellut markkinoille tasaiseen tahtiin viime vuosina tarjoavat asiakkailleen prepaid luottokortteja loistavilla eduilla.

Tässä artikkelissa esittelemme suosittuja prepaid luottokortteja ja kerromme mitä etuja niihin on mahdollista saada. Voit myös siirtyä suoraan luottokorttivertailuumme, josta löydät prepaid korttien lisäksi vertailusta kaikki suosituimmat normaalit luottokortit.

Siirry Luottokorttivertailuun

Mitä Ovat Prepaid Luottokortit?

Ennen kuin siirrymme prepaid luottokorttien esittelyyn, niin on hyvä kerrata että mitä nämä kortit oikeastaan ovat.

Käytännössä prepaid luottokortti on sama asia kuin normaali luottokortti yhdellä erolla. Prepaid kortti ei sisällä luotto ominaisuutta, mikä tarkoittaa sitä että kortille tulee siirtää rahaa ennen ostosten tekemistä. Et siis pysty tekemään ostoksia jos et ole siirtänyt rahaa kortillesi.

Muutoin prepaid kortti toimii täysin samalla tavalla normaaliin luottokorttiin verrattuna.

Suosittuja Prepaid Luottokortteja

Prepaid kortteja on tarjolla markkinoilla jo suhteellisen runsaasti. Alta löydät näistä tällä hetkellä suosituimmat ja niihin kuuluvat edut.

1. Transferwise

Transferwise MastercardTransferwise on erityisen tunnettu edullisista rahansiirroistaan mutta se tarjoaa nyt asiakkailleen myös monivaluuttatiliä, johon kuuluu myös prepaid Mastercard kortti. Kortin tilaus maksaa $9 ja muita kiinteitä kuluja ei ole.

Transferwise Mastercard ja tilisovellus sisältävät mm. seuraavia etuja:

 • Ei ulkomaansiirtomaksuja
 • Ei erillistä vuosimaksua
 • Pienet valuutanvaihtokulut 0,35-3 %
 • Ilmaiset automaattinostot missä tahansa 250€/kk asti(Tämän jälkeen 2% noston summasta)
 • Toimii kaikkialla samalla tavalla kuin normaali Mastercard
 • Kääntää valuuttakurssit automaattisesti käyttämällä pienintä mahdollista kulua
 • Hallinnoi tiliä ja korttiasi helppokäyttöisen sovelluksen avulla
Tutustu Transferwise Mastercardiin

2. Bunq

Bunq premiumBunq on erityisesti paljon matkustaville ja expateille suunnattu haastajapankki, joka tarjoaa asiakkailleen mobiilipankkisovelluksen todella monipuolisilla ominaisuuksilla sekä prepaid luottokortin.

Kortin tilaus ja toimitus maksaa 9,99 € ja kuukausimaksut ovat 0-16,99 € riippuen siitä minkä tilivaihtoehdon valitset.

Bunq Mastercard ja tilisovellus sisältävät mm. seuraavia etuja:

 • Eurooppalainen tili
 • Slice group ominaisuus, jonka avulla pysyt ajan tasalla esim. ystäviesi kanssa vietetyn loman kuluista ja maksuista kunkin henkilön osalta.
 • Refund request, jonka avulla voit välittömästi perua esim. epäonnistuneet luottokorttimaksut
 • Apple Pay ja Google Pay ominaisuus
 • Sisäänrakennettu säästöohjelma, jonka avulla voit asettaa itsellesi säästötavoitteita ja seurata niiden edistymist
 • Käytä korttia ostoksiin missä päin maailmaa tahansa ilman kuluja
 • Sisäänrakennettu matka-assistentti, josta näet esim. vaihtokurssit, turvallisuusohjeita sekä muita matkavinkkejä
 • 0,27 % korko automaattisesti tilillä oleville varoillesi
 • Rahansiirto Transferwisen kautta kaikkialle maailmaan jopa 8x edullisemmin kuin oman kivijalkapankkisi kautta
 • Ilmaiset automaattinostot missä päin maailmaa tahansa
Tutustu Bunq Mastercardiin

3. Revolut

Revolut standardRevolut on vuonna 2015 perustettu digitaalinen pankki, jonka kautta saat avattua itsellesi pankkitilin ja prepaid luottokortin. Voit mm. siirtää rahaa välittömästi kaikkialle maailmaan pankkien välisellä vaihtokurssilla ilman piilokustannuksia tai vaikkapa tehdä maksuttomia automaattinostoja missä tahansa.

Kortin tilaus ja toimitus maksaa 5,99 € ja kuukausimaksut ovat 0-13,99 € riippuen siitä minkä tilivaihtoehdon valitset.

Revolut Mastercard ja tilisovellus sisältävät mm. seuraavia etuja:

 • Maksuton eurooppalainen IBAN-tili
 • Voit kuluttaa yli 150 valuuttaa pankkien välisillä vaihtokursseilla
 • Vaihda 30 valuuttaa enintään 6000 eurolla kuukaudessa ilman kuluja
 • Nosta rahaa pankkiautomaatista ilmaiseksi missä päin maailmaa tahansa(200-600 €/kk riippuen tilivaihtoehdosta)
 • Käytä nopeasti 5 eri kryptovaluuttaa
 • Kansainvälinen sairaanhoitovakuutus sekä viivästyneiden matkatavaroiden ja lentojen vakuutus
 • Pääsy lentokenttäloungeihin
 • 24/7 assistenttipalvelu
 • Cashbackia ostoksista euroopassa 0,5 % ja euroopan ulkopuolella 1 %
 • Ilmaiset automaattinostot missä päin maailmaa tahansa
 • Sijoita osakkeisiin maksutta
Tutustu Revolut Mastercardiin

Kenelle Prepaid Luottokortit Sopivat?

Maksukortit

Prepaid luottokortin hankinta on hyvävaihtoehto mm. seuraavissa tilanteissa:

Paljon Matkustavat henkilöt: Prepaid luottokorttien etuihin kuuluu normaalisti esim. valuuttojen kuluttaminen pankkien välisillä vaihtokursseilla, ilmaiset automaattinostot missä tahansa ja rahojen siirto huomattavasti edullisemmin kuin kivijalkapankkien kautta. Käyttämällä prepaid luottokorttia matkoillasi et joudu maksamaan erilaisia välitysmaksuja, joita normaalit pankit veloittavat.

Tämän lisäksi esim. Revolutin tarjoamiin maksullisiin kortteihin kuuluu lisäominaisuutena ilmainen matkavakuutus ja pääsy lentokenttäloungeihin.

Luottotiedottomat henkilöt: Jos olet menettänyt luottotietosi, niin normaalin luottokortin hankkiminen on mahdotonta. Jos kuitenkin tarvitset etuja, joita normaaleihin luottokortteihin kuuluu, niin prepaid luottokortin hankinta onnistuu mainiosti myös luottotiedottomana.

Opiskelijat tai työttömät henkilöt: Normaalin luottokortin saamiseen vaaditaan normaalisti vakituisia tuloja. Prepaid luottokortin hankinta taas onnistuu myös ilman tuloja.

Nuoret henkilöt: Prepaid luottokortti on turvallinen vaihtoehto nuorille esim. ensimmäiseksi luottokortiksi. Nuori ei näin pysty käyttämään rahaa luotolla vaan tilille täytyy ladata rahaa ennen kortin käyttöä.

Paljon verkossa shoppailevat henkilöt: Normaalit pankkien tarjoamat maksukortit käyvät tänä päivänä maksutavoiksi jo suuressa osassa verkkokauppoja mutta aina näin ei ole. Prepaid luottokortti toimii nettiostoksissa normaalin luottokortin tavoin, joten sillä voit tehdä ostoksia missä verkkokaupassa tahansa.

Henkilöt, joilla on ongelmia rahan käytössä: Normaalia luottokorttia ei  suositella välttämättä henkilöille, joilla on ongelmia oman taloutensa hoidossa. Prepaid kortti on turvallinen vaihtoehto myös tälläisille henkilöille.

Tarjoavatko Kivijalkapankit Prepaid Luottokortteja?

Tällä hetkellä meillä ei ole tiedossa yhtään Suomalaista pankkia, joka tarjoaisi asiakkailleen prepaid luottokortteja. Aktialla oli tarjonnassaan Aktia Prepaid- kortti, mutta Aktian sivuston mukaan tämän kortin myynti on päättynyt.

Pankkien tarjonta rajoittuu siis ainakin tällä hetkellä normaaleihin luottokortteihin ja debit- kortteihin.

On mielenkiintoista nähdä että tuleeko kivijalkapankkien tarjonta monipuolistumaan tulevaisuudessa sillä uudet haastajapankit pystyvät tarjoamaan kuluttajille tällä hetkellä loistavia etuja ja ennen kaikkea mahdollisuuksia säästää.

Luulisi että tämä lisää kilpailua asiakkaista ja pankkien on tulevaisuudessa pakko laajentaa myös omaa tarjontaansa.

Mitä Huonoja Puolia Prepaid Luottokorteissa On?

Prepaid luottokorttien huonot puolet rajoittuvat lähes yksinomaan niiden hintoihin. Jos haluat etuja kortillesi, niin sillä on yleensä kuukausimaksu, joka on normaalisti 10-20 euroa. Lähes kaikki haastajapankit toki tarjoavat myös ilmaista korttivaihtoehtoa mutta näiden korttien edut ovat hyvin rajoitettuja.

Toki suurin osa normaaleista paljon etuja sisältävistä luottokorteista sisältää myös vuosimaksun, joten eduista joutuu yleensä maksamaan oli sitten kyseessä normaali- tai prepaid kortti.

Poikkeuksia kuitenkin löytyy. Esim. Komplett Bankin tarjoama luotollinen Mastercard on vuosimaksuton ja siihen kuuluu mm. ilmainen matkavakuutus sekä bonukset ostoksista.

Prepaid luottokortti ei luonnollisesti myöskään tarjoa normaalin luottokortin tapaan joustoa arjen maksuihin luottoa käyttämällä.

Prepaid Luottokortit Kokemuksia

Onko sinulla prepaid luottokortti tai oletko harkinnut sellaisen hankkimista? Kommentoi alle kokemuksistasi tai esitä meille kysymyksiä.

Napsauta alta myös tähtiarvio miten hyödylliseksi koit tämän artikkelin.

Kiitos palautteestasi!

Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
0 (0 ääntä)
Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähettää