Asuntolainan kilpailutus - Katso parhaat vinkit ja säästä

Oletko kiinnostunut kilpailuttamaan asuntolainasi? Kerromme tällä sivulla miten asuntolainan kilpailutus tapahtuu kätevästi netissä muutamassa minuutissa! Jos olet kyllästynyt maksamaan korkeita korkoja asuntolainastasi tai olet vasta hakemassa uutta asuntolainaa, niin suosittelemme tutustumaan Etua.fi palveluun.

Mikä On Etua.fi Palvelu?

kilpailuta asuntolaina

Etua.fi on palvelu, jonka kautta saat yhdellä helpolla nettihakemuksella tarjouksia asuntolainaan monen eri pankin kautta. Säästät siis aikaa ja vaivaa eikä sinun tarvitse juosta monessa pankissa asuntolainan perässä.

Saamistasi tarjouksista valitset itsellesi parhaiten sopivan ja neuvottelet lainan tämän pankin kanssa. Kätevää eikö totta?

Parasta tässä on se että asuntolainan kilpailuttaminen on sinulle täysin maksutonta!

Etua.fi on lainanvälityspalvelu, jonka kautta voit asuntolainojen lisäksi kilpailuttaa eri rahoituslaitosten kulutusluotot.

Palvelu on toiminut Suomen markkinoilla jo vuodesta 2008 lähtien ja on noussut erittäin suosituksi kuluttajien keskuudessa.

Palvelun käyttö on erittäin vaivatonta ja nopeaa. Yhdellä ilmaisella nettihakemuksella saat useita eri tarjouksia eri rahoituslaitoksilta ja pankeilta.

Tämä säästää huomattavasti aikaasi koska sinun ei tarvitse itse etsiä juuri sinulle sopivinta lainatarjousta satojen rahoituspaalveluiden joukosta.

Jos siis tarvitset vakuudellista lainaa  asunnon ostamista varten, niin voimme lämpimästi suositella asuntolainan kilpailuttamista Etua.fi palvelun avulla.

Miten Kilpailutan Asuntolainan?

Asuntolainan kilpailutus Etua.fi palvelun kautta on tehty sinulle todella yksinkertaiseksi ja nopeaksi.

Toimi seuraavasti:

 1. Klikkaa itsesi Etua.fi sivustolle tästä.
 2. Täytä lomakkeelle haluamasi lainan määrä sekä takaisinmaksuaika
 3. Syötä henkilötietosi ja tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla
 4. Jää odottamaan lainatarjouksia joko puhelimitse tai sähköpostitse
 5. Valitse itsellesi parhaiten soveltuva tarjous

HUOM! Hakemus ei sido sinua mihinkään ja on täysin ilmaista!

Miksi Kilpailuttaa Asuntolaina?

Asuntolainan kilpailutus kannattaa ehdottomasti aina tehdä. Lainan suuruus on yleensä yli 100 000 euroa joten pienikin ero eri pankkien koroissa tarkoittaa pitkällä aikavälillä tuhansien eurojen säästöjä.

Alla muutamia pointteja miksi asuntolaina kannattaa kilpiluttaa juuri Etua.fi palvelun kautta:

 • Saat yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta
 • Voit helposti vertailla tarjouksia keskenään
 • Säästät selvää rahaa löytämällä kaikista edullisimman asuntolainan
 • Lainahakemus on sinulle aina maksuton
 • Myös vanhan asuntolainan kilpailutus onnistuu minuuteissa
 • Ikäraja palveluun 20-vuotta
 • Et sitoudu mihinkään hakemuksen täyttämällä

Asuntolainan Korko Ja Marginaali

Asuntolainojen korkojen mittari Suomessa on aina Euribor viitekorko ja pankin itsensä asettama marginaali.

Euribor koron voi valita itselleen eripituisina, mutta mikä Euribor sitten loppupeleissä tulee sinulle kaikista edullisimmaksi?

Historiatietojen mukaan 1 kuukauden euribor on edullisin mutta se on myös samalla riskialttein. Jos rahoitusmarkkinat muuttuvat äkisti, niin lyhyt Euribor saattaa nousta todella nopeasti.

3 ja 6 kuukauden Euriborit ovat turvallisempi vaihtoehto mutta toisaalta niissä ei ole etuja läheskään niin paljon kuin lyhyemmässä Euriborissa.

12 kuukauden Euribor on riskittömin vaihtoehto. Tosin se yleensä tulee hieman kalliimmaksi pitkässä juoksussa kuin lyhyemmät viitekorot.

Jos korot esim. laskevat nopeasti, niin tällöin 12 kuukauden Euribor saattaa tulla sinulle kalliiksi. Viitekoron pituus kannattaa siis valita sen mukaan minkä verran olet halukas ottamaan riskiä asuntolainasi suhteen.

Jos haluat korkean riskin mutta todennäköisesti loppupeleissä edullisemman lainan, niin kannattaa valita lyhyt Euribor.

Jos taas haluat pelata varman päälle, niin silloin kannattaa valita pidempi Euribor.

Asuntolainojen Korot Ovat Tällä Hetkellä Todella Alhaalla.

PTT:n laatiman ennusteen mukaan viitekorot tulevat pysymään näin alhaisina vielä hetken aikaa. On kuitenkin syytä huomata että pitkät viitekorot ovat jo kääntyneet loivaan nousuun ja myös lyhyemmät Euriborit seuraavat perässä.

Vaikka pitkät viitekorot ovat kääntyneet nousuun, niin silti keväällä 2018 kaikki Euriborit olivat vielä selkeästi negatiivisia:

EuriborKorko %
1 kk-0,374 %
3 kk-0,329 %
6 kk-0,250 %
12 kk-0,124 %

On odotettavissa että vuoden 2019 aikana asuntolainojen korot tulevat kääntymään kasvuun.

Myös asuntolainojen marginaalit ovat tällä hetkellä(2019) Suomessa todella alhaisia. Keskimääräinen marginaali on Suomessa tällä hetkellä 1,24 %, kun se esimerkiksi Norjassa on yli 2 %. Alhaisten marginaalien syynä on ennen kaikkea pankkien välinen kova kilpailu.

Vaikka marginaalit ovat alhaisia, niin eroja löytyy todella paljon kotitalouksien ja paikkakuntien välillä. Luonnollisesti kasvavilla paikkakunnilla pankkien korkomarginaalit ovat paljon korkeampia.

Korkomarginaaliin vaikuttaa paljon myös pankin tekemä riskiarvio asiakkaasta. Tästä syystä asuntolainan kilpailuttaminen on tärkeää, koska marginaalit eri pankkien välillä voivat erota huomattavasti.

Päivitys 8.3.2019: EKP on ennustanut että euroalueen talouskasvu tulee hidastumaan huomattavasti vuonna 2019. Tämä tarkoittaa sitä että hyvin todennäköisesti asuntolainojen korotkaan eivät tule nousemaan vielä vuoden 2019 aikana. Tämä on siis asuntovelallisen kannalta erittäin hyvä uutinen!

Tilanne Asuntomarkkinoilla Vuonna 2019

Koska asuntolainojen korot ja marginaalit ovat alhaalla, niin tämä johtaa asuntolainojen lisääntymiseen. Erityisesti nyt kun talous on ollut pitkään nousussa, asunnon ostajien määrä on ollut todella korkea.

Tämän lisäksi ennen nousukautta pitkään jatkuneen huonon taloudellisen tilanteen johdosta asuntomarkkinoille on syntynyt ns. patoutunutta kysyntää.

Tällä hetkellä alkaa kuitenkin näyttämään siltä että talouskasvun piikki on saavutettu vuonna 2018 ja kasvu tulee hidastumaan vuodesta 2019 alkaen.

Tämä tarkoittaa sitä että tilanne asuntomarkkinoilla tulee todennäköisesti hiljenemään mm. korkojen nousun myötä.

Päivitetty: Syyskuu 16, 2019

Usein Kysyttyä Asuntolainan Kilpailutuksesta

Kilpailuta Asuntolainat

Haluatko kilpailuttaa asuntolainasi? Etua.fi tarjoaa kätevän keinon kilpailutukseen. Saat yhdellä hakemuksella kilpailutettua useat asuntolainaa tarjoavat pankit.

Kilpailuta Asuntolainat

Jaa Tämä