Asuntolainan Kilpailutus - Katso Parhaat Vinkit Ja Säästä

Oletko kiinnostunut kilpailuttamaan asuntolainasi? Kerromme tällä sivulla miten asuntolainan kilpailutus tapahtuu kätevästi netissä muutamassa minuutissa! Jos olet kyllästynyt maksamaan korkeita korkoja asuntolainastasi tai olet vasta hakemassa uutta asuntolainaa, niin suosittelemme tutustumaan Etua.fi palveluun.

Mikä On Etua.fi Palvelu?

kilpailuta asuntolaina

Etua.fi on palvelu, jonka kautta saat yhdellä helpolla nettihakemuksella tarjouksia asuntolainaan monen eri pankin kautta. Säästät siis aikaa ja vaivaa eikä sinun tarvitse juosta monessa pankissa asuntolainan perässä.

Saamistasi tarjouksista valitset itsellesi parhaiten sopivan ja neuvottelet lainan tämän pankin kanssa. Kätevää eikö totta?

Parasta tässä on se että asuntolainan kilpailuttaminen on sinulle täysin maksutonta!

Etua.fi on lainanvälityspalvelu, jonka kautta voit asuntolainojen lisäksi kilpailuttaa eri rahoituslaitosten kulutusluotot. Palvelu on toiminut Suomen markkinoilla jo vuodesta 2008 lähtien ja on noussut erittäin suosituksi kuluttajien keskuudessa.

Palvelun käyttö on erittäin vaivatonta ja nopeaa. Yhdellä ilmaisella nettihakemuksella saat useita eri tarjouksia eri rahoituslaitoksilta ja pankeilta.

Tämä säästää huomattavasti aikaasi koska sinun ei tarvitse itse etsiä juuri sinulle sopivinta lainatarjousta satojen rahoituspalveluiden joukosta. Jos siis tarvitset vakuudellista lainaa  asunnon ostamista varten, niin voimme lämpimästi suositella asuntolainan kilpailuttamista Etua.fi palvelun avulla.

Asuntolainan kilpailuttamisen lisäksi löydät tästä artikkelista myös muuta hyödyllistä infoa asuntolainoihin liittyen.

Miten Kilpailutan Asuntolainan?

Asuntolainan kilpailutus Etua.fi palvelun kautta on tehty sinulle todella yksinkertaiseksi ja nopeaksi.

Toimi seuraavasti:

 1. Klikkaa itsesi Etua.fi sivustolle tästä.
 2. Täytä lomakkeelle haluamasi lainan määrä sekä takaisinmaksuaika
 3. Syötä henkilötietosi ja tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla
 4. Jää odottamaan lainatarjouksia joko puhelimitse tai sähköpostitse
 5. Valitse itsellesi parhaiten soveltuva tarjous

HUOM! Hakemus ei sido sinua mihinkään ja on täysin ilmaista!

Miksi Kilpailuttaa Asuntolaina?

Asuntolainan kilpailutus kannattaa ehdottomasti aina tehdä. Lainan suuruus on yleensä yli 100 000 euroa joten pienikin ero eri pankkien koroissa tarkoittaa pitkällä aikavälillä tuhansien eurojen säästöjä.

Alla muutamia pointteja miksi asuntolaina kannattaa kilpiluttaa juuri Etua.fi palvelun kautta:

 • Saat yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta
 • Voit helposti vertailla tarjouksia keskenään
 • Säästät selvää rahaa löytämällä kaikista edullisimman asuntolainan
 • Lainahakemus on sinulle aina maksuton
 • Myös vanhan asuntolainan kilpailutus onnistuu minuuteissa
 • Ikäraja palveluun 20-vuotta
 • Et sitoudu mihinkään hakemuksen täyttämällä

Asuntolainan Korko Ja Marginaali

Asuntolainojen korkojen mittari Suomessa on normaalisti aina Euribor viitekorko ja pankin itsensä asettama marginaali.

Euribor koron voi valita itselleen eripituisina, mutta mikä Euribor sitten loppupeleissä tulee sinulle kaikista edullisimmaksi?

Historiatietojen mukaan 1 kuukauden euribor on edullisin mutta se on myös samalla riskialttein. Jos rahoitusmarkkinat muuttuvat äkisti, niin lyhyt Euribor saattaa nousta todella nopeasti. 3 ja 6 kuukauden Euriborit ovat turvallisempi vaihtoehto mutta toisaalta niissä ei ole etuja läheskään niin paljon kuin lyhyemmässä Euriborissa.

12 kuukauden Euribor on riskittömin vaihtoehto. Tosin se yleensä tulee hieman kalliimmaksi pitkässä juoksussa kuin lyhyemmät viitekorot.

Jos korot esim. laskevat nopeasti, niin tällöin 12 kuukauden Euribor saattaa tulla sinulle kalliiksi. Viitekoron pituus kannattaa siis valita sen mukaan minkä verran olet halukas ottamaan riskiä asuntolainasi suhteen.

Jos haluat korkean riskin mutta todennäköisesti loppupeleissä edullisemman lainan, niin kannattaa valita lyhyt Euribor. Jos taas haluat pelata varman päälle, niin silloin kannattaa valita pidempi Euribor.

Osa pankeista tarjoaa tänä päivänä vaihtoehdoksi asuntolainaan myös kiinteitä korkoja. Kiinteä korko pysyy nimensä mukaisesti samana koko laina-ajan ja sen voi ottaa koko lainasummalle tai osalle lainaa.

Kiinteän koron tarjottava pituus vaihtelee normaalisti 3-10 vuoden välillä ja se on yleensä aina kalliimpi vaihtoehto kuin Euribor, sillä kiinteät korot perustuvat markkinoiden odotuksiin siitä mitä korot ovat tulevaisuudessa.

Minkä Koron Suomalaiset Tyypillisesti Valitsevat?

Minkälaisen koron Suomalainen asuntolainan hakija sitten tyypillisesti valitsee?

Tyypillisesti korkovalinta osuu siihen korkoon, joka on juuri asunnon ostohetkellä alhaisin. Tämä on osoittautunut ainakin tähän mennessä ihan järkeväksi valinnaksi, sillä historiadatan perusteella vaihtuvat Euribor korot ovat tulleet edullisemmiksi kuin kiinteät korot.

12 kuukauden Euriboriin sidottu korko on tällä hetkellä Suomalaisten suosituin korko asuntolainalle. Asuntolainaa hakiessa kannattaa kuitenkin muistaa että nykyiset "nollakorot" ovat pitkällä aikavälillä harvinaisuus. On vain ajan kysymys että milloin ja miten nopeasti korot nousevat.

Asuntolainaa hakiessa kannattaakin miettiä nykyhetkeä pidemmälle. Oma budjetti kannattaa ehdottomasti laskea esim. sen mukaan että viitekorot nousevat vaikkapa 4 %:iin. Pankeilta kannattaa myöskin pyytää vaihtoehtoisia laskelmia asuntolainojen koroille ja miettiä niiden perusteella mikä on itselle järkevin ratkaisu.

Asuntolainojen Korot Ovat Tällä Hetkellä Nousussa

Suomen pankin helmikuussa 2020 tekemän tutkimuksen mukaan asuntolainojen kanta on Suomessa 100,5 mrd. euroa ja näiden lainojen keskikorko 0,89 %. Uusien helmikuussa 2020 nostettujen asuntolainojen keskikorko taas oli 0,71 %. Keskiarvo laski edelleen vuoden loppua kohden ollen joulukuussa 0,69%.

Sama suunta jatkui myös lähes koko vuoden 2022 mutta käänne huonompaan suuntaan tapahtui loppuvuonna. Korot ovat siis tällä hetkellä yleisestä maailmantilanteesta johtuen noususuunnassa. Ennustuksien mukaan korkojen nousu tulee myös jatkumaan lähitulevaisuudessa.

Korkojen noustessa asuntolainan kilpailuttaminen on entistäkin tärkeämpää!

Tilanne Asuntomarkkinoilla Vuonna 2023

Kysyntää riittää edelleen vaikka merkkejä talouskasvun hidastumisesta on ollut jo pitkään. Tilastokeskuksen tekemien tutkimusten perusteella kuluttajien luottamus talouteen on tällä hetkellä alhaisimmillaan sitten 1990-luvun laman.

Korkojen nousun myötä kysyntä tulee hyvin todennäköisesti pienentymään asuntomarkkinoilla. Se miten pitkään korot nousevat, on vain arvattavissa. Inflaation hellittäessä myös korkojen nousu hidastuu mutta aiemmalle nollatasolle ei todennäköisesti tulla palaamaan pitkään aikaan.

Kotitalouksien Velkakatto

Hallitus on väsäämässä Suomalaisille kotitalouksille velkakattoa, joka toteutuessaan tarkottaisi sitä että velkakatto tulisi olemaan noin viisinkertainen kotitalouksien vuosittaisiin bruttotuloihin nähden.

Tämä tarkoittaa siis käytännössä sitä että saadaksesi esim. 200 000 € suuruisen asuntolainan, sinulla tulisi olla vähintään 40 000 € suuruiset vuosittaiset bruttotulot. Velkakatolla saattaa olla suurikin vaikutus asuntolainamarkkinoille toteutuessaan.

Velkakattoa kaavaillaan siksi että jo pitkään kasvanut velkaantuneisuus uhkaa heikentää Suomen talouden kykyä selvitä uusista talouskriiseistä. Vaikka koronapandemian vaikutukset näyttäisivät jäävän arveltua vähemmälle, niin tuleviin kriiseihin halutaan varautua.

Asuntolainojen määrä on ollut kasvussa kesästä 2020 alkaen ja tämä taas on luonnollisesti kasvattanut kotitalouksien velkaantumista. Huolestuttava suunta on myös se että entistä suurempi osa uusista asuntolainoista on kotitalouksilla, joiden velat suhteessa tuloihin ovat todella suuret.

Asuntolainojen Korkovähennys

Kannattaa muistaa että asuntolainojen korot ovat joko osittain tai kokonaisuudessaan verovähennyskelpoisia. Vähennyskelpoisuuteen vaikuttaa se onko laina otettu esim. omaa asuntoa, ensiasuntoa tai sijoitusasuntoa varten.

Valitettavasti korkovähennyksiä leikataan tällä hetkellä vähitellen. Kun vuonna 2019 oman vakituisen asunnon hankkimiseen tarkoitetun lainan koroista pystyi vähentämään 25 %, niin tänä vuonna määrä on 15 % ja ensi vuonna enää 10 %. Vuonna 2023 vähennysoikeutta ei ole enää ollenkaan.

Vaikka vähennyskelpoisuus on 15 % asuntolainan koroista, niin vähennyksestä saatava rahallinen hyöty on pienempi. Tämä johtuu siitä että vähennys hyvittää ainoastaan osan vähennyskelpoisista koroista.

Asuntolainojen korot nimittäin vähennetään ansiotulojen verosta alijäämähyvityksenä ja vuonna 2020 alijäämähyvityksestä saatu hyöty on 4,5 % maksetuista koroista.

Asuntolainojen Lyhennystavat

Loppuun on vielä hyvä kerrata asuntolainojen tavallisimmat lyhennystavat, sillä näitä termejä käytetään asuntolainaa hakiessa.

 • Annuiteettilaina: Tässä lainamuodossa laina-aika ei koskaan muutu vaikka korkotaso muuttuisi. Korkotason aleneminen siis tarkoittaa sitä että lainan kuukausierä pienenee ja vastaavasti koron noustessa kuukausierä suurenee.
 • Tasaerälaina: Tasaerälainassa taas korkotason muutokset eivät vaikuta lainan kuukausierään vaan laina-aikaan. Laina-aika siis saattaa muuttua korkotasojen vaihdellessa mutta maksuerät pysyvät samana.

Toivottavasti sait tästä artikkelista hyödyllistä infoa liittyen asuntolainoihin ja niiden kilpailuttamiseen. Napsauta alta vielä tähtiarvio tälle artikkelille.

Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
4.29 (7 ääntä)

Päivitetty: Tammikuu 3, 2023

Usein Kysyttyä Asuntolainan Kilpailutuksesta

Kilpailuta Asuntolainat

Haluatko kilpailuttaa asuntolainasi? Etua.fi tarjoaa kätevän keinon kilpailutukseen. Saat yhdellä hakemuksella kilpailutettua useat asuntolainaa tarjoavat pankit.

Kilpailuta Asuntolainat

Jaa Tämä