Tutustu Mobiililompakkoihin Ja Haastajapankkeihin

Mobiililompakot ja täysin digitaalisesti toimivat haastajapankit ovat olleet näkyvästi esillä kuluttajille jo muutaman vuoden ajan.

Silti tietoisuus näiden palveluiden tarjoamista hyödyistä liittyen esim. säästämiseen, oman talouden hallintaan tai yleensä arjen helpottamiseen on vielä suhteellisen pientä.

Tästä artikkelista löydät kattavan infopaketin erilaisista haastajapankeista, mobiilisovelluksista sekä mobiililompakoista, joiden avulla voit helpottaa taloutesi hallintaa. Tutustu tarjontaan ja katso minkälaisia mahdollisuuksia erilaiset palvelut tarjoavat kuluttajille.

Image

Mobify

Mobify on pääasiassa laskujen ja oman talouden hallinnointiin tarkoitettu sovellus, jonka avulla voit esim. keskittää kaikki laskusi yhteen ja samaan paikkaan, tienata bonusta 0,3 % jokaisen laskusi loppusummasta tai jakaa kuukausittaiset kulusi tasaisemmin kätevän Mobify taloustilin avulla.
Tutustu Mobifyhin
Image

Bunq

Bunqin selkeä ja helppokäyttöinen mobiilisovellus tarjoaa perinteisiin pankkeihin verrattuna todella loistavia ominaisuuksia. Saat esim. 0,27 % korkoa automaattisesti tilillä oleville varoillesi ja teet ostoksia Bunq prepaid luottokortilla ilman lisäkuluja missä päin maailmaa tahansa.
Tutustu Bunqiin
Image

Revolut

Revolut on sopii erityisesti paljon matkustaville henkilöille. Sen kautta saat avattua itsellesi pankkitilin ja maksukortin, joilla voit mm. siirtää rahaa kaikkialle maailmaan pankkien välisellä vaihtokurssilla ilman piilokustannuksia tai vaikkapa tehdä maksuttomia automaattinostoja missä tahansa.
Tutustu Revolutiin

Mitä Ovat Mobiililompakot & Haastajapankit?

Mobiililompakot

Mitä sitten nämä mobiililompakot ja haastajapankit oikein pohjimmiltaan ovat?

Käytännössä kyse on joko pankkien tai muiden palveluiden tarjoamista mobiilisovelluksista, jotka voidaan karkeasti jakaa kolmeen eri kategoriaan:

  1. Mobiilisovellukset, joiden tarkoituksena on auttaa sinua säästämään aikaasi ja rahaa keskittämällä esim. erilaiset dokumentit tai laskut yhden ja saman palvelun alle. Mobify- sovellus on tästä hyvä esimerkki, voit sovelluksen avulla esim. tienata rahaa maksamalla laskuja.
  2. Haastajapankkien tarjoamat sovellukset. Haastajapankit tarjoavat sovelluksien avulla perinteisiin pankkeihin verrattuna huomattavasti monipuolisempia palveluita, joiden avulla voit esim. käyttää luottokorttia ilman lisäkuluja missä päin maailmaa tahansa tai  tehdä valuuttasiirtoja paljon edullisimmilla hinnoilla perinteisiin pankkeihin verrattuna.
  3. Perinteisten kivijalkapankkien mobiililompakot taas soveltuvat esim. ostosten maksamiseen helposti ja nopeasti vilauttamalla puhelinta kaupan lähimaksupäätteelle. Pankkien sovellukset toki sisältävät myös muita ominaisuuksia, joista lisää alempana.

Vaikka mobiilimaksaminen ei ole vielä läheskään syrjäyttänyt luottokorteilla maksamista, niin on oletettavaa että tähän suuntaan tullaan tulevaisuudessa menemään. Älypuhelinten suosion kasvu ja tekniikan kehittyminen tulevat tekemään erilaisista mobiilisovelluksista oman talouden hallinnassa entistä suositumpia jo lähitulevaisuudessa.

Tämän lisäksi erilaiset haastajapankit pystyvät kilpailemaan perinteisten kivijalkapankkien kanssa tarjoamalla loistavia ominaisuuksia asiakkailleen. Esim. vuonna 2015 perustettu Revolut on lyhyessä ajassa saavuttanut käsittämättömän suosion ja omaa jo yli 10 miljoonaa käyttäjää.

Mobiililompakoita kannattaa siis lähteä rohkeasti testaamaan jo nyt. Esittelemme alla suosittuja vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin ja kerromme niiden ominaisuuksista.

Suositut Mobiililompakot & Haastajapankit

Alta löydät suosittuja mobiililompakoita ja haastajapankkeja, joiden avulla helpotat oman taloutesi hoitoa ja saat käyttöösi monipuolisia ominaisuuksia.

1. Mobify

Mobify logoMobify on suhteellisen uusi sovellus, jonka avulla keräät kaikki laskusi ja muut dokumentit kätevästi samaan paikkaan. Sovelluksen suurin hyöty kuluttajalle tulee siitä että kun maksat laskusi Mobifyn kautta, niin kerrytät bonusta tilillesi 0,3 % jokaisen maksetun laskun loppusummasta.

Tämän lisäksi Mobifyn kautta voit tienata bonusta myös verkkokauppaostoksista. Palvelusta löytyy reilusti yli 100 verkkokauppaa, joihin voit siirtyä shoppailemaan sovelluksen kautta ja tienata bonuksia ostoksistasi. Saat parhaillaan jopa 40 % bonusta ostostesi loppusummasta.

Mobify tarjoaa käyttöösi lisäpalveluna myös 1000 euron suuruiosen taloustilin. Taloustili on luottorajasi puitteissa käytössäsi jatkuvasti ja voit maksaa sen avulla laskuja Mobify sovelluksessa. Taloustili ei kuulu ilmaiseen sovellukseen automaattisesti, vaan sitä on haettava erikseen.

Plussat:

Helpota talouttasi keskittämällä kaikki laskut yhteen ja samaan paikkaan
Tienaa bonusta 0,3 % jokaisesta maksetusta laskusta
Avaa 1000 € taloustili ja hallitse kulujasi paremmin
Tienaa bonuksia useista eri verkkokaupoista
Ilmainen sovellus

Miinukset:

Mobiilisovelluksen toimivuudesta löytyy jonkin verran moitteita asiakkailta
Taloustilin 20 % korko on kohtuullisen suuri.
Ei chat ominaisuutta verkkosivustolla tai sovelluksessa

Tutustu & Avaa Mobify Tili

(HUOM! Käytä rekisteröitymisen yhteydessä koodia MOBIFY, niin saat 5 € bonuksen Mobify tilillesi rekisteröidyttyäsi.)

2. Transferwise

Transferwise logoTransferwise on vuonna 2011 perustettu digitaalinen pankki, joka tunnetaan parhaiten edullisista rahan siirroistaan ulkomaille. Transferwisen kautta siirrät rahaa eri valuuttojen välillä keskimäärin 8x edullisemmin kuin omasta kivijalkapankistasi. Transferwise sopii erityisesti paljon matkustaville tai ulkomailla asuville henkilöille, jotka haluavat tehdä rahasiirtoja Suomesta kohdemaahan tai toisinpäin.

Tänä päivänä Transferwise tarjoaa myös tilimahdollisuuden asiakkailleen. Transferwisen monivaluuttatilillä voit kuluttaa rahaa missä valuutassa tahansa, vastaanottaa rahaa ilmaiseksi ja toki myös siirtää rahaa parhailla mahdollisilla valuuttakursseilla.

Tiliin kuuluu prepaid Mastercard kortti, jolla voit mm. nostaa rahaa automaateista ilman lisäkuluja missä päin maailmaa tahansa. Transferwise tilin perustaminen on ilmaista ja maksat ainoastaan silloin kun siirrät rahaa. Rahan siirroista peritään 0,5-2,0 € kiinteä kulu riippuen valuutasta sekä 0,35 % - 2,0 % valuutanvaihtokulu.

Huom! Sinun ei tarvitse perustaa erikseen transferwise tiliä, jotta voit siirtää rahaa ulkomaille. Riittää kun rekisteröidyt palveluun, jonka jälkeen siirron voi suorittaa esim. oman pankin verkkopankkitunnuksilla tai kortilla.

Plussat:

Siirrä rahaa ulkomaille keskimäärin 8x edullisemmin kuin omasta pankistasi
Tarjolla eniten valuuttoja kaikista digitaalisista pankeista
Ei kuukausimaksua tai piilotettuja kuluja
Palkittu asiakaspalvelu
Rahojen siirto ulkomaille parhaillaan muutamassa tunnissa

Miinukset:

Suppeat tiliominaisuudet verrattuna moneen muuhun haastajapankkiin
Suuremmat rahansiirrot saattavat olla rajoitettuja

Tutustu & Avaa Transferwise Tili

3. Bunq

Bung logoJos matkustat paljon tai oleskelet ulkomailla pysyvästi, niin Bunq on tutustumisen arvoinen vaihtoehto. Bunqin tarjoaman mobiilipankkisovelluken ja prepaid luottokortin avulla voit mm. tehdä ostoksia tai nostaa rahaa automaatista missä päin maailmaa tahansa ilman ylimääräisiä kuluja tai siirtää rahaa jopa 39 eri valuutassa pankkien välisillä vaihtokursseilla.

Perinteisiin pankkeihin verrattuna tarjolla on todella paljon hyödyllisiä ominaisuuksia yhden kätevän ja helppokäyttöisen mobiilisovelluksen avulla. Erityisen hyvä ominaisuus Bunqissa on se että kerrytät 0,27 % korkoa tilillä oleville varoillesi automaattisesti.

Bunq tarjoaa asiakkailleen kolmea erilaista tilivaihtoehtoa, joiden hinnat vaihtelevat 0-16,99 €/kk. Luonnollisesti maksullisiin tilivaihtoehtoihin kuuluu paljon enemmän ominaisuuksia kuin ilmaiseen vaihtoehtoon.

Plussat:

Selkeä ja helppokäyttöinen sovellus
Prepaid luottokortti käyttöön sekä Suomessa että ulkomailla
Tee ostoksia ja nosta rahaa automaatista ilman lisäkuluja missä päin maailmaa tahansa
Siirrä rahaa jopa 39 eri valuutassa pankkien välisillä kursseilla
Sovelluksessa sisäänrakennettu matka-assistentti
Apple Pay ja Google Pay maksut
0,27 % korkoa automaattisesti tilillä oleville varoillesi
Aseta itsellesi säästötavoitteita kätevän sovelluksen avulla
Mahdollisuus yhteistilin perustamiseen esim. perheenjäsenen kanssa

Miinukset:

Ilmaiset automaattinostot rajoitettu 10kpl per kuukausi
Asiakaspalvelun toimivuus saanut moitteita esim. Trustpilotissa
Rahansiirto ulkomaille Transferwisen kautta ja ilmaiset automaattinostot ulkomailla eivät kuulu ilmaiseen tilivaihtoehtoon

Tutustu & Avaa Bunq Tili

4. Revolut

Revolut logoRevolut on vuonna 2015 perustettu digitaalinen pankki, joka on lyhyessä ajassa kerännyt jo yli 10 miljoonaa asiakasta. Eikä ihme, sillä Revolut pystyy tarjoamaan todella kattavat ja hyödylliset ominaisuudet käyttäjilleen.

Revolut tarjoaa sinulle pankkitilin ja prepaid luottokortin, joita hallinnoidaan kätevän mobiilisovelluksen avulla. Ominaisuuksiin kuuluu mm. Rahan siirto ulkomaille pankkien välisillä vaihtokursseilla ilman lisäkustannuksia, automaattinostot ilmaiseksi missä tahansa, kansainvälinen sairaanhoitovakuutus ja pääsy lentokenttäloungeihin.

Revolutilla on kolme erilaista tilivaihtoehtoa, joiden hinnat vaihtelevat 0-13,99 €/kk välillä. Monesta muusta haastajapankista poiketen saat myös kuukausimaksuttomalla tilivaihtoehdolla suhteellisen paljon hyödyllisiä ominaisuuksia käyttöösi.

Plussat:

Kuluta rahaa ulkomailla välttäen huonoja vaihtokursseja
Siirrä rahaa ulkomaille 30 valuutassa käyttämällä pankkien välistä vaihtokurssia
Maksuttomat pankkiautomaattinostot missä tahansa
24h asiakaspalvelu
5 nopeasti käytettävissä olevaa kryptovaluuttaa
Ilmaista osakekauppaa 1 dollarista alkaen
Kansainvälinen sairaanhoitovakuutus ja viivästyneiden lentojen/matkatavaroiden vakuutus
Pääsy lentokenttäloungeihin
Merkittäviä alennuksia huippubrändeiltä sekä cashbackia ostoksistasi

Miinukset:

Ilmaiset automaattinostot rajoitettu 200-600 €/kk tilityypistä riippuen
Viikonloppuna tehdyistä rahansiirroista peritään 0,5 % lisämaksu
Ei korkoa säästöille

Tutustu & Avaa Revolut Tili

5. Pivo

Pivo logoPivo on mobiilimaksamiseen erikoistunut sovellus, jolla voit esim. maksaa verkkokaupoissa tai kaupan kassalla ilman minkäänlaista säätöä tili- tai korttinumeroiden kanssa. Voit myös siirtää rahaa puhelinnumeron avulla esim. kaverillesi tai jakaa yhteisiä kuluja muiden kanssa.

Pivo toimii kaikkien Suomalaisten pankkien asiakkaille ja sillä on tällä hetkellä jo yli 1,2 miljoonaa käyttäjää.

Sovellus on erittäin hyvä työkalu mobiilimaksamiseen mutta siihen kuuluu myös paljon muita hyödyllisiä ominaisuuksia. Näitä ovat mm. Cityshoppari 2020- edut, digitaalisen opiskelijakortin edut sekä jo 10 kaupungin bussiliput. Pivo sovelluksen avulla voit myös seurata kätevästi omaa kulutustasi.

Plussat:

Ilmainen sovellus
Toimii kaikkien Suomalaisten pankkien asiakkailla
Mobiilimaksamisen lisäksi tarjolla myös muita etuisuuksia
Kätevä oman kulutuksen seurantatyökalu
Maksuaikaluoton hakeminen mahdollista suoraan sovelluksesta

Miinukset:

Sovelluksen toimivuudesta moitteita asiakkailta esim. lähimaksamisen tai oman kulutuksen seuraamisen osalta

Tutustu & Lataa Pivo Sovellus

6. MobilePay

MobilePay logoMobilePay on Pivon tapaan mobiilimaksamiseen erikoistunut sovellus, jolla muutat kaikki rahansiirrot huomattavasti helpommaksi. Lähetä rahaa kaverillesi tai maksa ostoksesi kaupan kassalla ilman ärsyttävää tilinumeroiden naputtelua.

MobilePaytä voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat ja sillä voit myös kerryttää Plussa-etusi K-ryhmän ruokakaupoissa, kunhan vaan muistat aktivoida Plussa- jäsenyytesi sovelluksessa.

Sovelluksesta löytyy myös kätevä WeShare- ominaisuus, jonne voi esim. kaveriporukan lomareissulta lisätä kaikkien kulut ja tarkistaa reissun jälkeen että kuinka paljon kukakin on reissusta velkaa.

Plussat:

Ilmainen sovellus
Toimii kaikkien Suomalaisten pankkien asiakkailla
Plussa jäsenyyden lisääminen mahdollista suoraan sovellukseen
Kätevä WeShare- ominaisuus

Miinukset:

Ei juuri muita hyödyllisiä ominaisuuksia mobiilimaksamisen lisäksi
Lähimaksun toimivuudessa puutteita

Tutustu & Lataa MobilePay Sovellus

Mobiilimaksaminen & Sovellukset Tulevaisuudessa

Puhelimella maksaminen, erilaiset talouden hallintaa helpottavat sovellukset ja perinteisten kivijalkapankkien rinnalle ilmestyneet haastajapankit ovat yleistyneet räjähdysmäisesti viime vuosien aikana.

Tekniikan kehittyessä matkapuhelimesta on muodostunut ihmisille väline, jolla he pystyvät hallinnoimaan niin mobiilimaksuja kuin muitakin talouden hoitoon liittyviä asioita kokonaisvaltaisesti sovelluksien avulla.

Erityisen mielenkiintoista on seurata että miten kivijalkapankit reagoivat haastajapankkien tarjoamiin etuisuuksiin. On oletettavaa että jos tätä reagointia ei tapahdu, niin yhä useampi asiakas valitsee parempia etuja tarjoavan vaihtoehdon.

Luotto näitä haastajapankkeja kohtaan kasvaa koko ajan ja räjähdysmäisesti kasvavat asiakasmäärät puhuvat omaa kieltään siitä että kysyntää riittää. Kukapa ei haluaisi vaikkapa siirtää rahaa ulkomaille 8x edullisemmin kuin oman pankin kautta tai vaikkapa olla maksamatta ylimääräisiä kuluja luottokorttiostoksista ulkomailla?

Toivottavasti löysit tästä artikkelista hyödyllistä infoa liittyen erilaisiin mobiilisovelluksiin ja haastajapankkeihin. Napsauta alta vielä tähtiarvio artikkelille jos info oli hyödyllistä.

Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
0 (0 ääntä)

Päivitetty: Heinäkuu 12, 2022

Jaa Tämä