Löydä Itsellesi Paras Puhelinliittymä

Puhelinliittymät kannattaa kilpailuttaa ja verrata aika ajoin, jotta löydät käyttöösi parhaiten sopivan puhelinliittymän mahdollisimman edullisesti.

Alta löytyvän vertailun avulla voit katsastaa kaikkien suosituimpien operaattoreiden liittymät ja niiden ominaisuudet. Suodata hakua haluamiesi ominaisuuksien perusteella ja löydä helposti itsellesi sopivin liittymä.

Puhelinliittymät Kannattaa Vertailla

Puhelinliittymävertailu

Tästä artikkelista löydät kattavan infopaketin juuri oikean puhelinliittymän valintaan. Oikeanlaisen liittymän valintaan kannattaa käyttää hieman aikaa, sillä voit säästää sievoisen summan rahaa valitsemalla juuri oikeanlaisen liittymän omiin käyttötarpeisiisi.

Matkapuhelinliittymiä tarjoavat Suomessa tällä hetkellä Elisa, Telia, DNA ja Moi Mobiili. Yllä olevasta liittymävertailusta löydät kaikki näiden yritysten tarjoamat liittymät. Tutustu liittymiin ja valitse itsellesi paras.

Suomessa on kotitalouksilla käytössään tällä hetkellä noin. 7 miljoonaa matkapuhelinliittymää. Liittymiä löytyy siis enemmän kuin Suomessa on asukkaita, eli voidaan todeta että usealla kotitaloudella on useita liittymiä eri käyttötarkoituksiin.

7 miljoonaa matkapuhelinliittymää tarkoittaa myös sitä että todennäköisesti joukkoon mahtuu runsaasti liittymiä, jotka eivät sovellu ominaisuuksiltaan käyttäjän tarpeisiin. Tästä syystä myös sinun kannattaa tarkastella onko sinulla käyttötarpeisiisi sopiva puhelinliittymä.

Mikä On Paras Puhelinliittymä Minulle?

Mistä sitten tiedän että mikä on paras puhelinliittymä juuri minulle? Kun alat vertaamaan liittymiä, niin ota huomioon ainakin seuraavat asiat:

  • Kuinka paljon soitat normaaleita puheluita kuukaudessa?
  • Kuinka paljon tarvitset 4G/5G yhteyden kautta dataa kuukaudessa?
  • Käytätkö 4G/5G yhteyksiä paljon esim. videoiden katseluun vai riittääkö esim. uutisten selailu?
  • Käytätkö mobiilinettiä ulkomailla?

Selvitä siis puheluiden minuuttimäärä ja datan kuukausittainen käyttömäärä. Nämä tiedot näet puhelinlaskustasi tai puhelimesi asetuksista. Tämän jälkeen mieti että kuinka nopean ja kattavan mobiilinetin tarvitset puhelimeesi ja onko EU-roaming tarpeellinen.

Asia mihin tänä päivänä kannattaa kaikista eniten kiinnittää huomiota ja mikä myös vaikuttaa kaikista eniten liittymien hintoihin, on se että kuinka nopean mobiilinetin haluat käyttöösi. Tämä on siis ehkä tärkein harkittava asia kun olet valitsemassa sopivinta puhelinliittymää.

Toinen tärkeä asia on se että kuinka paljon käytät mobiilinettiä. Jos käyttö on vähäistä, niin liittymät joissa data veloitetaan käytön perusteella ovat huomattavasti edullisempia kuin rajoittamattoman datan sisältävät liittymät. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana asian kanssa, sillä hinta nousee nopeasti jos käyttöä tulee normaalia enemmän.

Lue myös: Minkälainen mobiililiittymä kannattaa hankkia?

Miten Vaihdan Operaattoria?

Jos tulet siihen lopputulokseen että toiselta operaattorilta löytyy tarpeisiisi paremmin sopiva liittymä, niin operaattorin vaihtoa ei kannata pelätä sillä se on tänä päivänä erittäin helppo ja nopea prosessi.

Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin uusi tilaus haluamallesi liittymälle ja ilmoittaa minkä operaattorin liittymä sinulla on tällä hetkellä käytössäsi. Uusi operaattori hoitaa vaihdon puolestasi eikä sinun myöskään tarvitse vaihtaa puhelinnumeroasi. Liittymä siirtyy uudelle operaattorille normaalisti muutamassa arkipäivässä ja uusi sim-kortti toimitetaan sinulle postitse.

Operaattorit pitävät asiakkaistaan luonnollisesti kiinni kynsin hampain, joten voit odotella liittymän vaihdon jälkeen puhelua edelliseltä operaattoriltasi uuden "erikoistarjouksen" muodossa. Saatat saada yllättävänkin hyviä etuja jos suostut säilyttämään liittymäsi vanhalla operaattorilla.

Mistä Liittymien Hinnat Koostuvat?

Puhelinliittymien hinnat koostuvat tänä päivänä normaalisti 4 eri asiasta:

  1. Netin nopeus ja käytettävän datan määrä: Tämä on asia mikä vaikuttaa nykyään liittymien hinnoitteluun kaikista eniten. Tarjolla on sekä rajoittamattoman datan liittymiä sekä käyttöön perustuvia liittymiä. Nopeus taas hinnoitellaan Mbit/s perusteella. Tarjolla on liittymiä 1 Mbit/s nopeudella, joka riittää juuri ja juuri uutissivuston avaamiseen ja toisaalta taas liittymiä jopa 1000 Mbit/s nopeudella, joka taas riittää aivan mihin tahansa netin käyttöön.
  2. Puheaika ja SMS-paketit: Tavallisille puheluille ei enää tänä päivänä ole kysyntää entiseen tapaan johtuen esim. messengerin ja whatsapin käytön yleistymisestä. Suurimmassa osassa liittymiä puheaikaa ja tekstivistejä on rajattomasti mutta osa liittymistä hinnoitellaan edelleen esim. hinta/minuutti periaatteella.
  3. Kiinteä kuukausimaksu: Lähestulkoon kaikissa liittymissä on tänä päivänä kiinteä kuukausimaksu, jonka päälle sitten tulevat liittymistä mm. käytetystä puheajasta tai datasta kerääntyvät maksut. Voit suhteellisen helposti laskea tämän kuukausimaksun perusteella että kannattaako ottaa täysin rajoittamaton käyttö esim. 24,90 €/kk vai 9,90 €/kk maksava liittymä, jossa puhelut veloitetaan käytön mukaan. Lasket vain että paljon puheluille kertyy kustannuksia käyttösi perusteella ja valitset sen liittymän mikä tulee edullisemmaksi.
  4. Avausmaksu: Kaikki operattorit veloittavat liittymän avauksesta maksun. Avausmaksun suuruus on operaattorista riippuen normaalisti3-5 euroa. Avausmaksussa sinun on vaikea säästää juuri mitään koska se on olemassa kaikilla operaattoreilla ja ei eroa eri operaattoreiden välillä 2 euroa enempää.

Liittymän Käyttö Ulkomailla

Halvin puhelinliittymä

Tämän asian kanssa kannattaa olla tarkkana erityisesti mobiilidatan käytön suhteen. Aina silloin tällöin törmää uutisiin, jossa nettiä on käytetty esim. Thaimaassa usean kymmenen tuhannen euron edestä täysin vahingossa.

Onneksi operaattorit tarjoavat tänä päivänä datan käyttöä EU-alueella ilman lisäkustannuksia yleensä tiettyyn rajaan saakka. Kannattaa kuitenkin aina varmistaa ennen ulkomaille lähtöä että miten roaming toimii jotta ikäviltä yllätyksiltä vältytään. Erityisen tärkeää tämä on siinä tapauksessa kun matkustat EU-alueen ulkopuolelle.

Kilpailuta Puhelinliittymät Aina Vuoden Välein

Tämä siitä syystä että operaattorit hinnoittelevat jatkuvan muutoksen vuoksi liittymiään jatkuvasti uudelleen. Esim. 5G on tulossa vauhdilla, joten erilaisia liittymätarjouksia tähän liittyen putkahtelee markkinoille varmasti lisääntyvissä määrin.

Puhelinliittymä kannattaa siis kilpailuttaa vähintään vuoden välein yksinkertaisesti siitä syystä että muuttuvassa mobiilimaailmassa asiat muuttuvat todella nopealla tahdilla. Vuosi sitten hankittu edullinen liittymä saattaa jo nyt olla vanhentunut ja kallis nykystandardien mukaan.

Kilpailuttamalla liittymäsi varmistat sen että puhelinlaskusi pysyvät ajantasalla etkä maksa liikaa turhasta.

Minkä Operaattorin Verkko Toimii Parhaiten?

Yksi syy puhelinliittymän valinnalle voi olla se että haluat itsellesi kaikista parhaiten toimivan matkapuhelinverkon.

Tänä päivänä voidaan todeta että kaikilla operaattoreilla on niin kattavat verkot että häiriöitä puheluissa tai netin käytössä ei kovin usein ilmene. Jos kuitenkin asut syrjäseudulla, niin kannattaa ottaa selvää että minkä operaattorin verkko toimii alueellasi parhaiten.

Jos haluat pelata varman päälle tämän asian suhteen, niin DNA ja Moi Mobiili käyttävät moelmmat DNA:n puhelinverkkoa, joka on tällä hetkellä tutkimusten peruteella kattavin Suomen maassa.

Mitä Eroa On 4G Ja 5G Liittymillä?

5G verkkoa rakennetaan tällä hetkellä ympäri Suomea ja tätä verkkoa käyttäviä liittymiä on jo tarjolla. Mikä erottaa siis uuden 5G verkon 4G verkosta?

Erot liittyvät tarjolla olevaan netin käytön nopeuteen. Kun 4G yltää parhaimmillaan muutamaan sataan megabittiin sekunnissa, niin uusi 5G verkko tarjoaa jopa 1000 Mbit/s nopeuden. 5G verkko siis tarjoaa huomattavasti paremman nopeuden netin käyttöön.

5G verkko on jos suhteellisen kattava ja 5G liittymät alkavat olemaan normiarkea mys Suomessa.

Toivon mukaan löysit tästä artikkelista hyödyllistä infoa oikean puhelinliittymän valintaan. Napsauta alta tähtiarvio artikkelille jos koit sen hyödylliseksi.

Vinkki: Kauttamme voit vertailla ja kilpailuttaa puhelinliittymien lisäksi myös sähkösopimukset, lainat ja luottokortit.

Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
5 (2 ääntä)

Päivitetty: Joulukuu 28, 2021

Usein Kysyttyä Puhelinliittymistä

Jaa Tämä