sähkön kilpailutus

Miksi Sähkön Kilpailutus Kannattaa?

Tuleeko joskus mietittyä että miksi postiluukusta kilahtanut sähkölasku on niin suuri? Tiedätkö kuinka paljon maksat esim. sähkön siirrosta tai kuinka paljon kulutat sähköä vuodessa?

Suurin osa Suomalaisista ei tiedä vastauksia yllä oleviin kysymyksiin ja tästä syystä sähkön kilpailutus kannattaa ehdottomasti tehdä! Kilpailuttamalla oman sähkösopimuksesi voit säästää vuodessa helposti satoja euroja.

Säästäminen on helppoa aloittaa sähkösopimuksesta. Internetin aikana sähkön kilpailutus on vaivaton prosessi, joka vie sinulta aikaa noin 5 minuuttia. Olemme keränneet tähän artikkeliin kaikki parhaat ja puolueettomat paikat kilpailuttaa sähkö nopeasti ja maksutta.

Katso alta itsellesi sopivin palvelu tai tee kilpailutus vaikka kaikkien kautta.

1. Fortum

Fortum tarjoaa tällä hetkellä todella edullista Fortum-vakio sähkösopimusta kerrostaloasujille. Jos siis asut kerrostalossa, niin voimme ehdottomasti suositella Fortum-vakiota.

 • Sähkösopimus alkaen 16 €/kk
 • Ensimmäinen kuukausi 0 euroa
 • Kiinteä kuukausihinta
 • 100 % hiilidioksidivapaata sähköä
 • Toistaiseksi voimassa oleva sopimus
Lue Lisää Fortumista

2. Kotimaan Energia

Kotimaan Energia tarjoaa tällä hetkellä sähkösopimuksen kylkiäiseksi 400 Norwegian lentoyhtiön CashPoint- pistettä. Jos siis reissaaminen kiinnostaa, niin tämä kannattaa katsastaa!

 • Sähkön perusmaksu 2,90 €/kk
 • Sähköenergia 6,69 snt/kWh
 • Vihreä valinta, vihreää sähköä
 • 400 CashPoint- pistettä kaupan päälle
 • Muuttaessa 120h ilmaista sähköä
Lue Lisää Kotimaan Energiasta

3. Sähkömittari

Sähkömittari on kätevä palvelu, jonka kautta voit kilpailuttaa sähkösi nopeasti ja maksutta useiden eri tarjoajien joukosta.

 • Etsi paras sähköyhtiö 2 minuutissa
 • 100 % Suomalaista sähköä
 • Ilmainen ja luotettava palvelu
 • Jo yli 300.000 tyytyväistä asiakasta
 • Löydä edullisin tarjous helposti ja nopeasti
Lue Lisää Sähkömittarista

Kuinka Sähkö Kilpailutetaan?

Kuten yllä jo mainittiin, on sähkön kilpailutus näin nettiaikana todella vaivatonta ja nopeaa. Sähkön voi kilpailuttaa helposti alle 5 minuutissa ja onkin suositeltavaa että kilpailutus tehdään ainakin vuoden välein. Näin varmistut että sinulla on jatkuvasti käytössäsi se edullisin sähkösopimus.

Esim. Sähkömittari palvelun kautta kilpailutus tapahtuu seuraavasti:

 1. Valitse lomakkeelta nykyinen sähköyhtiösi ja paikallinen verkonhaltija
 2. Täytä postinumerosi, asumismuoto ja lämmitysmuoto
 3. Lisää sähköpostiosoitteesi ja paina jatka
 4. Saat seuraavalle sivulle alueellesi sähköä tarjoavat palvelut hintajärjestyksessä
 5. Valitse itsellesi sopivin sähkön tarjoaja

Kuinka Paljon Voin Säästää Kilpailuttamalla Sähkön?

kilpailuta sähkösopimus

Suurin osa ihmisistä allekirjoittanut mukaan lukien suhtautuu skeptisesti tälläisiin ”kilpailutus palveluihin”. Voiko näiden avulla oikeasti säästää ja mikä koira tähänkin on haudattuna jne..

Päätinkinkin siis tämän lainaanyt.fi sivuston ylläpitäjänä ja tämän artikkelin kirjoittajana testata sähkön kilpailutusta reaalimaailmassa ja katsoa että kuinka paljon se omalla kohdallani toisi säästöä.

Asun kerrostalossa pääkaupunkiseudulla ja aloitin kilpailutuksen sähkömittarin avulla. Täytettyäni lomakkeelle tarvittavat tiedot ehdotti sähkömittari minulle parhaiten sopivaksi vaihtoehdoksi Fortumin tarjoamaa Fortum- Vakio sähkösopimusta.

Jo tässä vaiheessa huomasin että Fortumin tarjoama kiinteä kuukausihinta tulee minulle huomattavasti edullisemmaksi kuin nykyinen sähkösopimukseni. Tämän lisäksi sain ilmaisen kuukauden solmittuani sopimuksen.

Vaihdoin siis sopimuksen Fortumille ja muutaman kuukauden jälkeen olen ollut erittäin tyytyväinen. Laskelmieni mukaan säästän vuositasolla vähintään 200 euroa!

Ja tämä siis kerrostaloasunnossa asuvan säästö. Suuressa omakotitalossa asuvalle perheelle säästöä saattaa kertyä moninkertaisesti. Sähkösopimuksen kilpailutus siis todella kannattaa tehdä jos säästäminen kiinnostaa!

Lue lisää säästämisestä: Säästäminen – 19 vinkkiä rahan säästämiseen

Lisätietoja Sähkösopimuksen Kilpailuttamiseen

Kuka Voi Kilpailuttaa Sähkösopimuksen?

Kuka tahansa kilpailuttaa sähkösopimuksensa milloin haluaa. Ennen kilpailutusta kannattaa kuitenkin tarkistaa että onko voimassa olevassa sähkösopimuksessasi määräaikaisuus.

Jos määräaikaisuus löytyy sopimuksesta, niin silloin saatat joutua odottamaan että sopimuksesi loppuu, minkä jälkeen vasta pystyt vaihtamaan sähkön tarjoajaa.

Voit toki päästä irti määräaikaisuudesta maksamalla korvauksen nykyiselle sähköyhtiöllesi. Usein kuitenkin nämä kustannukset ovat sen verran suuret että on parempi odottaa siihen asti kun nykyinen sopimus päättyy.

Säästät Isolla Todennäköisyydellä

Tilastojen mukaan yli 90 % kotitalouksista säästää sähkölaskussa kilpailutuksen jälkeen. Sähköyhtiöt tarjoavat usein asiakkailleen erittäin hyviä kampanjoita, mitkä kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Nyrkkisääntönä voisi pitää sitä että sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa vähintään vuoden välein.

Sopimuksen Vaihtaminen On Vaivatonta

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on tehty asiakkaalle todella vaivattomaksi. Kaikki paperityöt ja sopimuksen vaihtaminen tehdään puolestasi ja se on aina ilmaista.

Kilpailutus Onnistuu Myös Yrityksille

Henkilötalouksien lisäksi esim. tällä sivustolla mainittu sähkömittari tarjoaa sähkön kilpailutusta myös yrityksille. Yritysten kannattaa siis myös kilpailuttaa sähkö tasaisin väliajoin.

Kilpailuta Myös Muut Palvelut

Jos haluat todella säästää, niin sähkön lisäksi kannattaa harkita myös lainojen kilpailuttamista. Kilpailuttamalla lainat voit säästää sievoisen summan esim. yhdistämällä pienet luottosi yhden suuremman lainan alle. Myös puhelinliittymien kilpailutus kannattaa ottaa agendalle.

Kun aloitat säästämisen näistä asioista, niin loppupeleissä pienistä puroista kasvaa iso joki. Jos sinua kiinnostaa säästäminen enemmänkin, niin lue tältä sivustolta artikkelit myös rahastosäästämisestä ja säästötileistä.

Kokemuksia Sähkön Kilpailutuksesta?

Oletko kilpailuttanut sähkösopimuksesi? Onko sinulla tiedossa palvelu mistä sait sopimuksen edullisesti? Mitä muita kokemuksia sinulla on sähkön kilpailuttamiseen erikoistuneista palveluista?

Kommentoi alle kokemuksistasi ja jaa tietoa muille sähkön kilpailuttajille.

Kiitos palautteestasi!

Päivitetty: Syyskuu 17, 2019

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *