Luottokortti opiskelijalle – Katso parhaat vaihtoehdot

In Blogi By Lainaanyt.fi 12.7.2022

luottokortti opiskelijalle

Voiko Opiskelija Saada Luottokortin?

Vastaus on lyhykäisyydessään että kyllä voi mutta se vaatii yleensä tietyn määrän opintopisteitä. Yleinen raja luottokortin saamiseen opiskelijana on 90-125 opintopistettä.

Muita ehtoja luottokortin saamiseen opiskelijana on mm.

  • 18-vuoden ikä
  • Puhtaat luottotiedot

Opiskelijalla ei siis pidä olla vakituisia tuloja, jotta luottokortin hankkiminen on hänelle mahdollista. Yleensä pankit vaativat vain opintopisteotteen, jolla todistetaan opintopisteiden määrä.

Luottoraja opiskelijan luottokortissa on tavallisesti 1000 euroa. Toki jos opiskelija käy töissä opiskelujensa ohessa ja hänellä on riittävät tulot, niin tällöin ”normaalin” luottorajan saaminen on myös mahdollista.

Ehtona voi usein olla myös se että opiskelujen on oltava suoritettu kotimaisessa korkeakoulussa.

Mistä Luottokorttia Kannattaa Hakea?

Mikä on sitten paras luottokortti opiskelijalle? Alle olemme listanneet muutaman varteenotettavan vaihtoehdon.

Bank Norwegian Visa

Bank Norwegianin tarjoama luottokorttiopiskelijan luottokortti on vuosimaksuton kortti, johon saat runsaasti etuuksia kuten esim. matkavakuutuksen. Kortin luottoraja on jopa 10.000 euroa ja korotonta maksuaikaa saat keskimäärin 45 vuorokautta.

Tuohi Mastercard

Tuohi Mastercard korttia voit hakea, kun olet saanut opiskelupaikan korkeakoulusta. Luottorajaksi on mahdollista saadaa normaalista 1000 eurosta poiketen jopa 2000 euroa. Kortissa ei ole erillissä vuosimaksuja.

Luottokortti Omasta Pankista

Kaikki yleisimmät pankit Suomessa myöntävät pääsääntöisesti luottokortteja myös opiskelijoille. Esim. Osuuspankista saat haettua luottokortin 1000 euron luottorajalla, jos olet korkeakouluopiskelija ja sinulla on kasassa vähintään 90 opintopistettä.

Stockmann Mastercard

Stockmann Mastercardia voit hakea jos olet korkeakouluopiskelija Suomessa. Hakemukseen tulee liittää todistus opintosuoritteesta tai opiskelijakortista. Opiskelijan kortille ei edellytetä lainkaan työsuhdetta tai tuloja.

Miksi Opiskelijan Kannattaa Harkita Luottokorttia?

Luottokortti tuo joustoa talouteen ja on siis myös opiskelujen aikana hyvä lisä yllättäviä menoja varten. Luottokortin hankkiminen edesauttaa myös kasvamista huolehtimaan omasta taloudesta.

Jos elää yli omien varojensa, niin tämän asian opettelu kannattaa aloittaa opiskelijan luottokortilla, jossa luottoraja on vielä niin pieni että pahoihin taloudellisiin vaikeuksiin ajautuminen ei onnistu kovin helposti.

Näin opiskelija saa hyvää oppia siitä miten omasta taloudesta huolehtiminen onnistuu ja oppii hallitsemaan omia kulujaan suhteessa tuloihin.

Luottokortin voikin siis nähdä sen hyödyllisyyden lisäksi vaikkapa kasvamisena aikuisuuteen ja omista raha-asioista huolehtimiseen.

Luottokortin Voi Saada Myös Työttömänä

Samoin kuin opiskelijoille myönnetään luottokortteja, niin joissain tapauksissa voit saada luottokortin käyttöösi myös työttömänä henkilönä. Jotkut pankit eivät siis vaadi vakituisia tuloja kortin saamiseksi.

Toki luottoraja tälläisissä korteissa on samaa luokkaa kun opiskelijoille myönnettävissä korteissa. Premium- tason luottokorteista on työttömänä turhaa haaveilla.

Lue Lisää:

Luottokortti työttömälle – Onko työttömyys este luottokortin saamiselle?

Luottokortti On Edullisempi Kuin Pikaluotto

Moni ei tiedä että opiskelijan on mahdollista hakea luottokorttia ja kallistuu tällöin mieluummin pikaluottojen puoleen.

Luottokortti on kuitenkin monessa mielessä järkevämpi ratkaisu kuin pikaluotto. Luottokortin korot ja muut kulut ovat usein huomattavasti pikaluottoja edullisemmat.

Tämän lisäksi luottokorttiin kuuluu usein hyviä etuja, kuten esimerkiksi matkavakuutus tai bonusohjelma. Kannattaa siis tutustua opiskelijoille myönnettäviin luottokortteihin ennen kuin kääntyy pikavippiyrityksen puoleen.

Toki täytyy mainita että myös pikaluottoja saa tänä päivänä suhteellisen edullisesti, joten myös se voi olla jossain tilanteessa järkevä ratkaisu.

Voit tutustua edullisiin pikaluottoihin tarkemmin tässä artikkelissa.

Myös ilmaisiin ensilainoihin kannattaa tutustua, jos luoton tarve on pieni ja sen pystyy maksamaan takaisin nopealla aikataululla.

Kannattaa myös lukaista artikkeli: Lainaa opiskelijalle – Vertailussa parhaat vaihtoehdot

Onko Sinulla Luottokortti Opiskelijana?

Oletko opiskelija ja omistat luottokortin? Tai oletko kenties etsimässä itsellesi sopivinta luottokorttia?

Kommentoi alle kokemuksesi luottokortistasi tai kysy meiltä mistä sellainen kannattaisi hankkia.

Näin pystymme pitämään tämän artikkelin tiedot mahdollisimman ajantasaisina ja lisäämään tarvittaesa esittelyyn hyviä luottokortteja opiskelijalle.

Kiitos palautteestasi!

Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *