Kattava Infopaketti Luottokorteista

Meiltä löydät todella kattavan infopaketin luottokorteista. Aloita vertailemalla eri luottokorttien tietoja siirtymällä luottokorttivertailuun alta. Esittelemme kaikki Suomen suosituimmat luottokortit. Löydä itsellesi sopivin kortti helposti ja nopeasti.

Luottokortti Pähkinänkuoressa

luottokortti

Luottokortti on nimensä mukaisesti luottoa sisältävä kortti. Tämä tarkoittaa sitä että asiakkaalle myönnetyssä kortissa on tietyn suuruinen luottoraja, jonka puitteissa kortin omistaja voi tehdä ostoksia kortilla. Pankkikortin tapaan ostoksia ei veloiteta suoraan tililtä, vaan ne siirtyvät laskulle joka lähetetään asiakkaalle hänen valitsemanaan eräpäivänä.

Kaikki kortilla tehdyt ostokset ovat korottomia eräpäivään asti. Luottokortilla voi siis tehdä ostoksia korottomasti tietyn ajan sisällä. Yleensä tämä aikaväli on 30-45 vuorokautta riippuen tehtyjen ostosten päivämäärästä.

Jos laskua ei maksa kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä, niin tällöin tehdyistä ostoksista alkaa kertyä korkoa. Luottokorttien korko riippuu kortin myöntäjästä ja korttityypistä. Voit tutustua eri luottokorttien korkotasoihin tarkemmin luottokorttivertailussamme.

Laskujen Maksaminen

Luottokortista lähetetään lasku kerran kuukaudessa, mikä sisältää edellisen kuukauden ostot. Laskun voi joko maksaa kokonaisuudessaan, jolloin korko ei ehdi juosta, tai vaihtoehtoisesti laskulta voi suorittaa vaaditun minimilyhennyksen, jolloin laskulle jää avointa summaa ja tästä summasta joutuu maksamaan korkoa seuraavalla laskulla.

Luottokorteilla on aina jokin tietyn suuruinen minimilyhennys, mikä tulee suorittaa joka kuukausi. Yleensä tämä minimilyhennys on n. 10 % laskun loppusummasta tai vähintään 20-40 euroa.

Luottokorttien Kulut

Koron lisäksi luottokortille saattaa sisältyä myös muita kuluja. Yleisimpiä näistä ovat vuosimaksu ja tilinhoitomaksu.

Vuosimaksu kuuluu usein premium-tason luottokortteihin, jotka sisältävät runsaasti erilaisia etuja. Näitä etuja voivat olla mm. matkavakuutus, pääsy lentokenttäloungeihin tai erilaiset edut autovuokrauksen tai ravintolaelämysten yhteydessä. Premium-tason korteissa ei usein myöskään ole ennalta määriteltyä luottorajaa, joten ne ovat hyvin joustavia ja sopivat hyvin esim. paljon matkustavalle liikemiehelle.

On kuitenkin mahdollista saada monipuolisia luottokortteja myös ilman erillistä vuosimaksua. Näistä mainittakoon esim. Bank Norwegianin Visa-kortti, johon kuuluu ilmainen matkavakuutus ja jopa 10 000 euron luottoraja.

Tilinhoitomaksu on taas pieni kuukausittainen maksu ja se tulee voimaan normaalisti silloin, kun kortille on jätetty korollista luottoa odottamaan maksamista. Tilinhoitomaksun suuruus on yleensä n. 5 euron luokkaa kuukaudessa.

Erilaiset Luottokortit Ja Niiden Edut

Kaikki tuntevat hyvin suosituimmat "luottokorttifirmat" kuten Visa ja Mastercard. Se mikä ei ole niin hyvin tiedossa on että luottokortteja on tänä päivänä tarjolla todella moneen lähtöön. Kortteja on räätälöity esim. paljon matkustavalle tai paljon autoilevalle yhdistelemällä niihin hyödyllisiä etuuksia vaikkapa matkavakuutusten tai bensiinietujen muodossa.

Luottokortti kannattaakin siis usein valita etuuksien perusteella. Luottokortin korkoa ei siis aina kannata pitää ensimmäisenä kriteerinä korttia valitessa, vaan kannattaa valita ennemmin omia tarpeita vastaava kortti. Jos esim. matkustat paljon, niin ilmainen matkavakuutus, lentopisteet kortiostoksilla ja pääsy lentokenttäloungeihin korvaa hieman suuremman koron pitkässä juoksussa.

Kuka Voi Hakea Luottokorttia?

Kuka sitten voi hakea luottokorttia? Ehdot vaihtelevat hieman eri palveluiden välillä mutta seuraavat ehdot tulee yleensä täyttyä, jotta luottokortin hankkiminen on mahdollista:

  • Ikää vähintään 18-vuotta(Useat korttiyhtiöt vaativat kuitenkin 20-24 vuoden ikää)
  • Ei maksuhäiriömerkintöjä
  • Vakituiset kuukausittaiset tulot(Mitä korkeampi luottoraja, sitä korkeammat tulot vaaditaan)
  • Suomen kansalaisuus tai vakituinen osoite Suomessa

Joissain tapauksissa luottokorttia voi hakea myös ilman vakituisia tuloja. Esim. opiskelijana on mahdollista hakea luottokortti käyttöön jos tietty opintopistemäärä täyttyy.

Lue Myös:

Luottokortti opiskelijalle - Katso parhaat vaihtoehdot

Miten Korttia Haetaan?

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan luottokortin, niin itse kortin hakeminen on tänä päivänä todella helppo ja nopea prosessi. Sinun tulee ainoastaan täyttää hakemus valitsemasi palvelun verkkosivustolla ja lähettää mahdolliset vaadittavat liitteet sähköisesti.

Jos hakemuksesi hyväksytään, niin kortti lähetetään sinulle postitse muutaman päivän kuluessa.

Yleensä kortti haetaan oman pankin kautta mutta muista vertailla myös muita vaihtoehtoja. Oman pankin kortti ei nimittäin läheskään aina ole se paras mahdollinen vaihtoehto.

Luottokortin Edut Vs Pankkikortti

Mitä etuja luottokorteissa on verrattuna normaaleihin debit-kortteihin?

Joustavuus: Luottokortti on toldella joustava ratkaisu monessa tilanteessa. Jos esim. matkalla tulee yllättävä rahan tarve, niin luottokortti on hyvä olla olemassa. Jos käteisvarat ovat loppu, niin kortin luotolla voi tehdä tarvittavat hankinnat ja maksaa ne myöhemmin laskulla.
Koroton maksuaika: Luottokortteihin kuuluu yleensä 30-45 vuorokautta korotonta maksuaikaa. Sinun ei siis tarvitse maksaa lainkaan korkoa, jos maksat luoton pois kokonaisuudessaan korottoman maksuajan sisällä.
Edut: Luottokortit sisältävät erilaisia etuuksia mitä perinteiiin debit-kortteihin ei kuulu. Näitä etuuksia voi olla mm. matkavakuutus, korottomat käteisnostot ulkomailla tai edut autonvuokrauksen yhteydessä.
Bonukset: Useimmilla luottokorteilla on käytössään tietyn tyyppinen bonusohjelma. Voit esim. saada bonusta kaikista ostoksistasi rahallisesti tietyn prosenttiosuuden tai jossakin muussa muodossa, kuten vaikkapa lentopisteinä.

Luottokorttien Tarpeellisuus Tänä Päivänä

Luottokorttien tarpeellisuudesta voidaan olla montaa eri mieltä. Usein "vanhan liiton" ihmiset karsastavat luottokortteja ja perustelevat tämän sillä että kyllä rahaa pitää olla riittävästi jotta pärjää ilman velkaa.

Fakta  on kuitenkin se että viimeisimmän arvion mukaan Suomessa on lähes 4 miljoonaa luottokorttia. Tämä puhuu siis vahvasti sen puolesta että tarvetta luottokorteille löytyy todella paljon. Luottokorttien edut ovat hyviä ja moni ihminen hakee joustoa talouteensa juuri luottokortin myötä.

Etujen lisäksi luottokorttien kulut ovat usein varsin kilpailukykyiset verrattuna esim. joustoluottoihin. Kilpailukykyiset korot, monipuoliset edut erilaisiin tarpeisiin ja joustavuus tekevät luottokorteista erittäin tarpeellisia monelle meistä.

Päivitetty: Heinäkuu 12, 2022

Muistilista Luottokortin Hankkimiseen

Vertaa Luottokortit

Luottokorttivertailustamme löydät kaikki Suomen suosituimmat luottokortit. Vertaa itsellesi paras vaihtoehto helposti ja nopeasti.

Vertaa Luottokortit

Jaa Tämä