Edullinen laina – Katso mistä kannattaa hakea

In Blogi By Lainaanyt.fi 9.6.2021

Edullinen laina

Edullinen laina on yksi hakukoneissa usein ilmestyvä sanapari. Eikä ihme, sillä jokainen ihminen tarvitsee jossain vaiheessa lainaa. Lainan ottaminen ei ole häpeä, vaikka siihen Suomessa yhdistetäänkin negatiivisia tunteita. Itse asiassa lainan avulla voi tienata jos tekee sen järkevästi ja edullisesti.

Olet ehkä itsekin hakenut tai harkinnut lainan hakemista. Mietit varmasti silloin sitä, mitä edullista lainaa saa. Lainan haussa hankalaa on se, että niiden kulut ilmoitetaan hyvin epämääräisesti.

Lue tämä postaus ja saat selkoa edullisen lainan hakemiseen.

Millainen laina on edullinen?

Edullinen laina on periaatteessa mikä vain sellainen laina, jonka sen ottaja kokee edulliseksi. Paras laina on laina, jonka avulla lainanottajan omaisuuden arvo kasvaa eikä vähene. Tällainen tilanne on esimerkiksi silloin, kun lainalla rahoitetaan sijoitusasunnon omistamista ja jonka tuomat kuukausitulot ylittävät lainan ja muut kulut. Tällöin asunnon omistajan omaisuuden arvo kasvaa passiivisesti.

Edullinen laina ei ole kuitenkaan läheskään aina tuottopuolella, sillä yleensä lainaa otetaan monipuolisemmin, kuin vain sijoittamista varten. Esimerkiksi autolaina ei ole tuottava, koska auton arvo harvemmin nousee. Se voi olla kuitenkin edullinen mikäli sen todellinen vuosikorko on matala.

2010- ja 2020-luvuilla Euribor-korko on ollut miinuksella pitkään. Tämä on laskenut vakuudellisten lainojen korot ennätyksellisen alas. Vakuudettomissa samaa kehitystä ei ole ollut, sillä ne ovat pankkien ja rahoituslaitosten tuottotuote. Vakuudeton laina voi kuitenkin olla silti edullinen, mikäli sitä vertaa muihin vastaaviin lainoihin.

Lainojen edullisuuden voi löytää kilpailuttamalla eri pankit samalla lainasummalla ja takaisinmaksuajalla. Jatka lukemista ja kuulet edullisen lainan löytämisestä juuri vakuudettomien lainojen saralla.

Kuka ylipäätään saa lainaa?

Nykyään leviävän käsityksen mukaan lainaa on vaikea saada. Se on pitkälti totta, sillä kaksi edellistä lamaa ovat vielä hyvin kansakunnan muistissa ja lainan annossa ollaan melko varovaisia. Mahdotonta lainan saaminen ei kuitenkaan ole ja itse asiassa vakuudettoman lainan saaminen on suorastaan lasten leikkiä, mikäli taustat ovat kunnossa.

Kun vakuudettomia lainoja lähtee vertailemaan, ei mitään tiettyä ehtoa lainan saajalle ole. Lainan antamisesta päättää aina loppupeleissä sen myöntäjä, joten vertailusivusto ei voi vaikuttaa siihen myönnetäänkö laina lopulta. Kuitenkin on olemassa joitain hyviä perussääntöjä ja –vaatimuksia koskien lainan saajaa. Ne tulevat tässä:

Henkilöasiakkaan tulee olla:

  • Täysi-ikäinen eli useimmiten vähintään 18-vuotias
  • Työ- tai eläketuloa tienaava
  • Puhdas luottotiedoiltaan
  • Suomessa asuva

Yrityksen tulee olla:

  • Vakavarainen
  • Olemassa oleva ja säännöllistä kassavirtaa omaava
  • Ilman maksuhäiriömerkintöjä. Koskee myös yrityksen omistajaa

Mikäli nämä ehdot tuntuvat sopivan, voit hakea lainaa yhdessä tai yksin ja tarjousten perusteella näet, millaiseen lainasummaan olet oikeutettu.

Miksi ottaa lainaa?

Lainan ottaminen kannattaa useissakin erilaisissa tilanteissa. Kuten jo edellä kerroimme, lainarahalla voi parhaimmillaan jopa tienata rahaa. Vakuudeton luotto, kuten jokin kertalaina ei ole kuitenkaan sijoituslaina vaan esimerkiksi loistava remonttilaina tai venelaina.

Vakuudettomalla luotolla voi rahoittaa unelmia silloin, kun ne eivät maksa maltaita vaan rahan voi maksaa takaisin kohtuullisen nopeasti. Vakuudeton luotto on hyvä pikalaina silloin kun hätä on suuri ja tilin saldo näyttää nollaa. Yhteistä yksityishenkilön ja yrityksen lainan tarpeelle on se, että vakuudeton kannattaa ottaa vain kun vakuutta ei ole ja tarve on lyhytaikainen ja pienehkö.

Vakuudettoman lainan ottaminen kannattaa silloin, kun siitä on ottajalleen enemmän hyötyä kuin haittaa!

Kuinka valita edullisin laina?

Edullisimman lainan valintaan on ainoastaan yksi tie: lainojen kilpailutus. Kuten ehkä tiedätkin vaikkapa asuntolainan hausta, saatavaan lainatarjoukseen vaikuttavat muun muassa omat tulot, annettavan vakuuden arvo ja yleinen arvio takaisinmaksukyvystä. Lainan valinnassa ei voikaan katsoa vaikkapa naapurin lainatarjousta ja verrata omaa lainaa siihen.

Vakuudettomissa luotoissa edullisimman lainan löytämisen periaatteet ovat samat. Lainat tulee kilpailuttaa. Se ei kuitenkaan tarkoita pynttäytymistä ja pankissa jonottamista, sillä vakuudettomat luotot on helppo kilpailuttaa netissä. Vakuudettoman lainan kilpailutus on vielä vakuudellistakin tärkeämpää, sillä eroa korkotasossa on paljon.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että vakuudettoman lainan kilpailutus on helppoa ja sen voi tehdä muutamassa minuutissa. Siinä auttavat netin lainanvertailusivustot. Mene jollekin sivustolle ja anna pyydetyt tiedot, kuten haluttu lainan määrä ja takaisinmaksuaika. Anna omat tietosi, kuten henkilötiedot ja tulot ja jää odottamaa tarjouksia.

Kun lainatarjoukset tulevat, kannattaa ne järjestää ensisijaisesti todellisen vuosikoron mukaan. Toissijaisia valintakriteereitä ovat esimerkiksi maksuvapaat ja muutosmaksut. Kun löydät hyvän tarjouksen, tartu siihen ja nappaa edullisin laina itsellesi!

Kilpailuta Vakuudettomat Lainat Tästä

Mistä hakea edullista lainaa?

Edullisimman lainan voi saada useampaa eri taktiikkaa käyttäen. Kilpailutus on ainoa keino järjestää lainat niiden ehtojen ja hinnan mukaan. Kilpailutuksen voi järjestää manuaalisesti pyytämällä tarjoukset itse tai käyttämällä netin lainanvertailupalvelua.

Kun kilpailutuksen ottaa jostain palvelusta, tulee huomioida, että se sisältää vain kyseisen palveluntarjoajan yhteistyökumppanit, jotka ovat usein suomalaisia ja ulkomaalaisia rahoitusyhtiöitä. Mikäli perinteiset pankit puuttuvat, kannattaa tarjous pyytää ainakin omasta kotipankista, sillä pitkä asiakassuhde ja moitteeton maksuhistoria saattaa auttaa hyvän tarjouksen saamisessa.

Edullinen laina on halpa, mutta myös sellainen, joka sopii ottajansa moraalikäsityksiin. Mikäli haluat tukea kotimaista, etkä esimerkiksi hyväksy ulkomaalaisen tarjoajan mainontaa, on täysin okei valita hinnan puolesta vaikkapa toiseksi tai kolmanneksi edullisin laina.

Onko lainan ottaminen järkevää?

Onko lainan ottaminen ylipäätään järkevää vai saako lainaamalla itsensä ainoastaan pulaan? Se on hyvä kysymys, jonka vastaus riippuu siitä, miten ja mistä lainaa ottaa. Lainassa ei itsessään ole mitään pahaa, mutta mikäli rahaa lainailee sieltä täältä ilman aikomustakaan maksaa ne takaisin, on jo lähtökohtaisesti pulassa.

Vakuudeton laina voi olla hyvä ratkaisu oman elämän tai esimerkiksi yrityksen investointien rahoittamiseen. Vakuudeton laina on järkevä oikeastaan ainoastaan silloin, kun vakuudellinen ei ole vaihtoehto. Vakuudettoman lainan kanssa ei pääse toki tilanteeseen, jossa laina tuottaisi ottajalleen rahaa, sillä korot ovat korkeita, mutta sen avulla voi saavuttaa haluamansa asian, joka ei muuten olisi mahdollista.

Lainan ottaminen on järkevää esimerkiksi asunnon tai auton ostoa varten, sillä tällöin lainalle on aito tarve. Lomamatkan voi rahoittaa lainalla, mikäli lainan takaisinmaksu ei vaaranna taloutta tai nosta loman kustannuksia tähtitieteelliselle tasolle.

Toisin sanoen lainan ottamisen järkevyys riippuu ihmisestä ja tilanteesta. Ota lainaa aina harkiten ja vakuudetonta ainoastaan juuri sopivasti ja pärjäät hyvin.

Yhteenveto

Edullisuus ja hyvä hinta-laatusuhde on tärkeässä osassa, olipa lainan tyyppi mikä tahansa. Edullisuus tarkoittaa lainassa yleensä koko laina-ajalta laskettujen kulujen ja korkojen korkeaa tai matalaa summaa. Näitä mitataan todellisella vuosikorolla, joka on vertailukelpoinen eri lainojen ja pankkien välillä.

Edullisuus on tärkeää, sillä valitsemalla edullisimman lainan voi säästää parhaimmillaan satoja tai tuhansia euroja. Edullisuuteen kuuluu oikean lainatyypin valinta, lainan summan ja takaisinmaksuajan määritys ja valitun lainan korko.

Edullisuus ei ole kuitenkaan ainoa lainan valitsemisen periaate. Voit ottaa myös sellaisen lainan, joka sopii arvoihisi, joten esimerkiksi paikallisuus tai kotimaisuus ovat hyviä lisäperusteita avuksi lainan valintaan.

Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
0 (0 ääntä)
Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää