Lainalaskuri Laskee Lainasi Todelliset Kustannukset

Käytä hyväksesi alla olevaa lainalaskuria laskeaksesi lainasi todelliset kustannukset. Valitse laskuriin haluamasi lainasumma, kuukausierä ja todellinen vuosikorko, niin näet paljonko lainasta koituu sinulle kustannuksia ja paljonko on kuukausieräsi.

Kun olet selvittänyt lainan kustannukset haluamallesi lainasummalle, niin siirry kilpailuttamaan lainat ja löydä itsellesi edullisin lainatarjous. Lainojen kilpailutus on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

Lainasumma
2 000€ 60 000€
Maksuaika
12 kk180 kk
Todellinen Vuosikorko
Todellinen vuosikorko kattaa kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten esim. avausmaksun tai tilinhoitomaksun.
1%30%
Maksueräsi korolla on kk:ssa
Maksat Takaisin:
Loading

* Huomioithan että lainalaskurin antama tieto on suuntaa antava. Lainan lopulliset kulut määräytyvät aina henkilökohtaisesti ja saattavat erota lainalaskurin antamista tiedoista.

Laske Lainan Todelliset Kulut

lainalaskuri

Lainalaskurimme avulla voit helposti ja nopeasti laskea lainallesi kertyvät kulut. Valitsemalla lainan summan, maksuajan ja todellisen vuosikoron saat selville paljonko joudut maksamaan lainasta takaisin kokoaisuudessaan ja paljonko on kuukausieräsi.

Lakurimme käyttää korkona todellista vuosikorkoa, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut. Tämä korko siis kertoo sinulle sen kuinka paljon kokonaisuudessaan lainalle kertyy kuluja.

Huomioi kuitenkin että lainalaskurin antamat luvut ovat ainoastaan suuntaa antavia. Lopulliset kulut määräytyvät aina pankin omien laskelmien ja henkilökohtaisen riskiarvioinnin perusteella ja saattavat hieman erota lainalaskurin antamista luvuista.

Lainalaskuri Selvittää Lainan Kuukausierän

Yksi tärkeimmistä asioista ennen lainan hakemista on selvittää että paljonko olet kykeneväinen lyhentämään lainaasi kuukausitasolla. Kun olet selvittänyt tämän, niin lainalaskurimme avulla voit helposti selvittää että minkä suuruisen lainan, millä maksuajalla ja millä korolla voit ottaa lainan jotta pysyt tämän kuukausierän sisällä.

Kun olet selvittänyt sinulle sopivan kuukausierän, lainasumman ja maksuajan, niin voit lähteä vertailemaan lainoja ja katsoa mistä saat lainaa näillä ehdoilla.Lainantarjoajia on tarjolla todella paljon, joten vertailu kannattaa aina sillä korot ja kulut eroavat eri lainapalveluiden välillä joskus merkittävästikkin.

Järkevintä on hakea lainaa mahdollisimman monesta paikasta jotta saat selville mistä paikasta saat parhaan lainatarjouksen. Jos et itse halua tehdä aikaa vievää lainavertailua, niin kauttamme voit kilpailuttaa yli 20 rahoituslaitosta yhdellä ilmaisella hakemuksella.

Lainojen Lyhennystavat

Kuten jo yllä mainitsimme, niin lainalaskurimme antama tieto ei aina välttämättä täsmää täydellisesti lainan lopullisiin kuluihin. Erot johtuvat siitä että eri pankit käyttävät lainojen lyhennyksiin erilaisia lyhennystapoja.

Lyhennystapoja ovat mm. seuraavat:

Kiinteä Tasaerälyhennys

Kiinteä tasaerälyhennys tarkoittaa sitä että lainasi kuukausierät pysyvät samansuuruisina koko laina-ajan. Jos lainan lyhennyksen aikana viitekorko nousee tai laskee, niin sillä ei ole vaikutusta kuukausierääsi, vaan ainoastaan laina-aikaan.

Tasalyhennys

Tasalyhennyksessä taas lainasi kuukausierät saattavat vaihdella korkoliikkeiden mukaan. Itse lyhennyserä pysyy aina samansuuruisena mutta lyhennys sisältää joko enemmän tai vähemmän korkoa sen perusteella miten korkojen tasot muuttuvat.

Annuiteettilyhennys

Annuiteettilainassa taas lainan kuukausierä vaihtelee korkotasojen mukaan. Jos korkotasot nousevat, niin lainan kuukausieräkin nousee ja päinvastoin jos korkotasot laskevat. Laina-aika pysyy kuitenkin samana myös annuiteettilainassa.

Miten Lainan Korko Muodostuu?

Vaikka lainalaskureilla saat hyvän kuvan suuntaa antavasti lainalle muodostuvista kustannuksista, niin se ei aina kerro koko totuutta. Rahoituslaitokset antavat aina sivuillaan oleville esimerkkilaskelmille pienimmän mahdollisen koron.

Totuus on kuitenkin se että harvemmin saat lainaa tällä korolla. Korko määritellään aina jokaiselle asiakkaalle erikseen henkilökohtaisen riskiluokituksen perusteella. Määräytymisperusteita ovat mm. Siviilisääty, taloudellinen tilanne, asumismuoto ja monet muut asiat.

Näet siis lainalle muodostuvan lopullisen koron vasta saamastasi lainatarjouksesta. Tästä syystä lainatarjouksia kannattaa pyytää mahdollisimman monesta paikasta. Menettelemällä näin varmistut siitä että löydät itsellesi parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Mieti Näitä Ennen Lainan Hakemista

Ennen lainan hakemista on hyvä ottaa huomioon muutamia asioita:

  • Ennakoi maksukykysi hyvin tarkasti jotta et joudu vaikeuksiin kuukausieräsi kanssa
  • Mieti kaksi kertaa oletko todella lainan tarpeessa vai voisitko rahoittaa menosi jollakin muulla tavalla
  • Vertaa lainat huolellisesti sillä ensimmäinen vastaan tuleva lainatarjous on harvemmin se paras
  • Hae lainaa ainoastaan luotettavilta tahoilta
  • Lue lainasopimus huolellisesti, myös pienet präntit

Mieti myös sitä että minkätyyppisen lainan tarpeessa olet. Lainamarkkinoilta löytyy paljon vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Tarjolla on niin joustoluottoa, kulutusluottoa kuin pikavippiäkin tarjoavia lainapalveluita.

Esim. Joustoluotto on kätevä ratkaisu vaikkapa silloin kun tarvitset n. 2000 euron suuruisen jatkuvan luoton käyttöösi. Voimme suositella joustoluottoja myös vararahastoksi phan päivän varalle, sillä et joudu maksamaan luotosta mitään kuluja ennen kuin nostat sitä tilillesi.

Joustoluottojen kuluta ovat syyskuussa 2019  voimaan tulleen lainojen korkokaton myötä järkevällä tasolla, joten niihin kannattaa ehdottomasti tutustua.

Jos taas etsit suurempaa lainaa, niin tällöin perinteinen kulutusluotto on usein kaikista paras ratkaisu. Kulutusluottojen korot ovat usein varsinkin pidemmissä maksuajoissa muita lainoja edullisemmat, joten sitä kannattaa harkita kun kyseessä on suurempi laina pitkällä maksuajalla.

Pankkien Lainalaskureita

Jos haluat käydä vilkaisemassa eri pankkien tarjoamia lainalaskureita, niin alla linkkejä suurimpien pankkien laskureihin:

Päivitetty: Heinäkuu 12, 2022

Jaa Tämä