Parhaat Säästövinkit Arkeen

Etsitkö vinkkejä säästämiseen? Me kokosimme yhteen parhaat vinkit, joiden avulla voit säästää rahaa omassa arjessasi.

Image

Liittymävertailu

Vertaa puhelinliittymät kaikilta operaattoreilta ja valitse omaan käyttöösi edullisin.
Vertaa Liittymät
Image

Sähkösopimukset

Kilpailuta isellesi paras mahdollinen sähkösopimus ja säästä selvää rahaa.
Kilpailuta sähkösopimus
Image

Säästötilit

Vertaa säästötilien korkoja ja valitse itsellesi paras mahdollinen vaihtoehto.
Vertaa Säästötilit

Aloita Säästäminen Näiden Vinkkien Avulla

Säästövinkit

Tutkimusten mukaan yli puolet Suomalaisista säästää rahojaan jollakin tavalla ja onkin selvä asia että säästäminen kannattaa aina elämäntilanteesta riippumatta.

Turhan usein säästäminen koetaan kuitenkin liian vaikeaksi asiaksi ja sen aloittaminen ei onnistu. Jo pienillä asioilla voit kuitenkin säästää suurenkin summan rahaa pitkällä tähtäimellä.

Säästämisen aloittamiseen et tarvitse suuria tuloja sillä keinoja säästää on todella monia.

Tältä sivulta löydät todella runsaasti vinkkejä säästämiseen. Vinkit ovat hyvin realistisia ja niiden toteuttaminen pitäisi onnistua keneltä tahansa rahatilanteesta riippumatta.

Mitä aiemmin aloitat säästämisen, niin sitä parempi. Jos esim. oman eläkkeen suuruus mietityttää, niin säästäminen on oiva keino säästää itsensä turhalta ja ylimääräiseltä stressiltä.

Muista että säästäminen koostuu yleensä monista pienistä asioista. Kun säästät vähän sieltä sun täältä, niin huomaat että näistä kasvaa lopulta merkittävä säästö.

25 Vinkkiä Säästämiseen

Olemme listanneet alle 25 helppoa säästövinkkiä, jotka jokainen meistä voi toteuttaa. Poimi itsellesi parhaat vinkit ja lisää ne arkeesi.

1. Pidä Kirjaa Tuloistasi Ja Menoistasi

Säästämisen ensimmäinen askel on aina se että olet hyvin tietoinen tuloistasi ja menoistasi.

  1. Pidä kirjaa kuukausittaisista tuloistasi ja menoistasi
  2. Katso mistä voisit mahdollisesti karsia ja tee säästösuunnitelma aina seuraavaksi kuukaudeksi
  3. Kun näet kulutuksesi paperilta, niin sinun on huomattavasti helpompaa toteuttaa säästösuunnitelmasi

Kirjaamalla nämä asiat ylös saat muodostettua itsellesi selkeän kokonaiskuvan säästömahdollisuuksistasi. Kun sinulla on kuva säästömahdollisuuksistasi, niin aseta itsellesi realistinen tavoite esim. kuukausittaista säästösummaa varten.

2. Avaa Itsellesi Säästötili

Säästämisestä kertyvät rahat kannattaa säilyttää normaalin tilin sijaan säästötilillä. Säästötililtä saat paremman koron varoillesi kuin normaalilta pankkitililtä.

Säästötilien korot vaihtelevat yleensä 0,150 % - 1,00 % välillä riippuen rahoituslaitoksesta ja säästötilillä olevasta summasta. Oman pankin tarjoama vaihtoehto ei välttämättä ole aina se paras, joten säästötilejä kannattaa vertailla eri rahoituslaitosten kesken.

Esim. Bank Norwegian tarjoaa säästötililleen suhteellisen hyvää 0,75 % korkoa, mikä on todella hyvä verrattuna moniin Suomalaisiin pankkeihin.

Lue Lisää Säästötileistä

3. Sijoita Rahastoihin Tai Osakkeisiin

Jos haluat enemmän tuottoa säästöillesi, niin voit harkita varojesi sijoittamista osakkeisiin tai rahastoihin.

Esim. rahastoihin sijoittaminen on tänä päivänä todella helppoa ja voit sijoittaa rahasi eri riskitasojen perusteella.

Vaikka rahastosijoittaminen varsinkin pienillä riskeillä on suhteellisen turvallista tänä päivänä, niin pitää aina muistaa että siihen liittyy riski pääoman menetyksiin.

Nordnet on erittäin hyvä ja edullinen palvelu rahastosäästämisen aloittamiseen.

Lue Lisää Rahastosäästämisestä

4. Yhdistä Kalliit Lainasi

Onko sinulle kertynyt paljon luottokortteja, pikaluottoja tai kulutusluottoja ja rasittaako näiden lainojen kuukausierät lompakkoasi liikaa?

Tässä tapauksessa lainojen yhdistäminen yhden järkevämmän kokonaisuuden alle voi olla sinun kohdallasi järkevä ratkaisu.

Yhdistämällä kalliit pienlainasi voit säästää kuukausitasolla lainojen korkokuluissa jopa satoja euroja!

Yhdistä Lainasi Tästä

5. Vertaile Luottokortteja

Suurimmalla osalla Suomalaisita on tänä päivänä luottokortti ja hyvä niin, koska luottokortti on hyvä olla lompakossa.

Luottokorttien kuluissa on kuitenkin yllättävänkin suuria eroja. Kannattaa siis ehdottomasti vertailla luottokorttien kustannuksia keskenään.

Kannattaa myös hankkia itselle vuosimaksuton luottokortti. Esim. Bank Norwegianin luottokortti on tälläinen ja siihen kuuluu myös paljon muita loistavia etuuksia.

Vertaile Luottokortteja Tästä

6. Lainojen Kipailuttaminen Kannattaa

Suurella osalla Suomalaisista on tilillään lainaa mutta usein lainasta maksetaan turhan kallista korkoa. Laina kannattaa siis aina kipailuttaa koska korot ja muut kulut vaihtelevat todella paljon eri lainapalveluiden välillä.

Lainantarjoajia on markkinoilla tänä päivänä niin paljon että sen parhaan mahdollisen vaihtoehdon löytäminen saattaa tuntua hankalalta. Lainojen kilpailuttaminen on kuitenkin tänä päivänä todella helppoa. Parhaiten se onnistuu ns. lainanvälityspalveluiden kautta.

Lainanvälityspalvelu lähettää lainahakemuksesi parhaillaan yli 20 rahoituslaitokselle, jotka taas lähettävät sinulle lainatarjouksen. Näistä vaihtoehdoista voit sitten valita itsellesi parhaiten sopivan.

Jos siis haluat säästää lainojesi kuluissa, niin lainan kilpailuttaminen todella kannattaa!

Kilpailuta Lainat Tästä

7. Etsi Itsellesi Oikeanlainen Puhelinliittymä

Valitsemalla omaan käyttöösi sopivan matkapuhelinliittymän voit säästää kuukaudessa merkittävän summan.

Jos et ole päivittänyt puhelinliittymääsi pitkään aikaan, niin pieni vertailu on paikallaan. Valitse liittymä käyttösi mukaan(puhelut, tekstiviestit, netin käyttö) ja saatat yllättyä kuinka paljon pienempi puhelinlasku on kuukausitasolla.

Erityisesti perheet voivat järkevillä puhelinliittymävalinnoilla säästää merkittäviä summia. Moni operaattori tarjoaa esim. puhelut perheen kesken ilmaiseksi.

Mieti myös onko esim. palvelunumeroihin soittaminen tarpeellista, vai voisitko hoitaa asian konttorissa tai vaikkapa netin välityksellä chätillä. Myöskään ulkomaanpuheluita ei normaalilla matkapuhelinliittymällä kannata tehdä, vaan esim. Skype on tähän oivallinen ratkaisu.

Vertaa Puhelinliittymät Tästä

8. Sähkösopimuksen Kilpailuttaminen

Sähkösopimuksen kilpailutus on tänä päivänä todella helppoa.

Jos sinulla ei ole määräaikaista sähkösopimusta ja koet maksavasi liikaa sähkölaskua, niin kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa sopimus ja katsoa olisiko edullisempia vaihtoehtoja tarjolla.

Kilpailuta Sähkösopimus Tästä

9. Laajakaistayhteyden Päivittäminen

Milloin viimeksi olet päivittänyt laajakaistaliittymääsi? Yllättävän monella Suomalaisella on käytössään vielä todella hidas ja ylihintainen yhteys. Saat tänä päivänä 10 kertaa nopeamman laajakaistan samalla hinnalla tai jopa edullisemmin kuin 10 vuotta sitten.

Laajakaistayhteys kannattaa siis päivittää sillä voit säästää sillä kuukaudessa sievoisen summan rahaa, tai vähintäänkin saada käyttöösi paljon nopeamman yhteyden samalla hinnalla.

Laajakaistayhteys kannattaa myös valita oman käytön mukaan. Jos selaat esim. internetissä ainoastaan uutisia etkä katsele videoita, niin sinun on aivan turha maksaa ylimääräistä 100 megaisesta yhteydestä.

10. Pakkaa Omat Evääsi Mukaan Töihin

Oletko koskaan laskenut että kuinka paljon kulutat vuodessa rahaa lounaisiin?

Jos maksat esim. 10 euroa per lounas 200 työpäivänä vuodessa, niin lounaisiin kuluu tällöin rahaa 2000 euroa. Jos taas pakkaat omat evääsi mukaan työpaikalle, niin voit helposti karsia tuosta kustannuksesta yli puolet pois.

Syömällä omia eväitä töissä säästät siis vuodessa helposti yhden lomamatkan verran!

11. Vältä Heräteostoksia

Kaikki meistä ovat jollain tasolla mainonnan uhreja tänä päivänä ja kaupat osaavat taitavasti käyttää mainontaa hyväkseen. Jokaiselle on varmasti tuttua että kaupasta tarttuu mukaan tavaraa, mitä sieltä ei alun perin ollut tarkoitus ostaa.

Erityisesti silloin jos olet taipuvainen heräteostoksiin, niin niihin saattaa kulua vuoden aikana hämmästyttävän suuri summa rahaa.

Jos siis todella haluat säästää niin vältä heräteostoksia. Tee kauppaan lähtiessäsi lista tavaroista mitä tarvitset ja pysyttäydy tässä listassa, äläkä tee poikkeuksia.

12. Tee Ruokaa Moneksi Päiväksi Kerralla

Tee ruokaa moneksi päiväksi kerrallaan äläkä heitä puolikasta lasagnevuokaa roskakoriin. Näin säästät ruokakuluissa sekä myös sähkölaskussa koska et joudu käyttämään uunia niin usein.

13. Älä Osta Kallista Valmisruokaa

Vältä kalliiden valmisruokien ostamista. Itse tehty ruoka on aina edullisempaa ja näin tehdessäsi satsaat myös terveyteesi.

14. Vältä Kalliita Kuntosalijäsenyyksiä

Kuntosalijäsenyyksiin saa menemään vuodessa sievoisen summan rahaa. Mieti onko kallis jäsenyys huippukuntosalille todella tarpeellinen, vai voisitko tehdä kuntoilusi edullisemmin esim. luonnossa.

15. Osta Vaatteita Kirpputorilta

Aina et tarvitse viimeisen päälle design vaatteita. Kirpputoreilta löytyy loistavia vaatteita todella edulliseen hintaan. Esim. kotona käyttämäsi vaatteet on viisainta hankkia kirpputorilta.

16. Vie Vanhat Tavarat Kirpputorille

Jos sinulle on kertynyt paljon tavaraa tai vaatteita nurkkiin mitä et enää käytä, niin nämä kannattaa viedä kirpputorille ja myydä siellä.

17. Lopeta Tupakanpoltto

Tupakanpolton lopettaminen ei ole helppoa mutta jos haluat säästää rahaa, niin sitä todella kannattaa yrittää. Jos poltat esim. askin päivässä tupakkaa, niin tämä tekee vuositasolla tuhansien eurojen lisälaskun.

18. Säästä Vesilaskussa

Älä vietä suihkussa tarpeettoman pitkiä aikoja. Vesimaksut ovat nousseet huomattavasti viime vuosina ja "nopeilla suihkuilla" voit säästää paljon rahaa tänä päivänä.

19. Säästä Polttoainekuluissa

Nykypäivänä lyhyetkin matkat halutaan tehdä autolla. Voisiko nämä matkat taittaa myös kävellen tai pyörällä ja samalla säästää polttoainekuluissa? Samalla panostat myös terveyteesi.

20. Vertaile Lentojen Hintoja Matkustaessasi

Eri lentoyhtiöiden lippujen hinnoissa saattaa olla merkittäviä eroja. Käytä lentojen vertailusivustoja hyväksesi ja valitse aina edullisin lippu.

21. Hyödynnä Kirjastoja

Aina ei kannata tilata uutta lehteä tai kirjaa vaan kannattaa hyödyntää kirjastojen valikoimaa. Esim. kaikki uudet sanomalehdet löytyvät päivittäin kirjaston lukusalista. Käy siis lukemassa suosikkilehtesi kirjastossa kotiin tilaamisen sijasta.

22. Maksa Lainat Pois Mahdollisimman Nopeasti

Jos joudut ottamaan lainaa, niin pidä huoli että maksat lainan pois mahdollisimman nopeasti. Mitä pidempi laina-aika on, sitä enemmän joudut maksamaan korkokuluja lainastasi.

23. Suosi Peruskahveja Kahviloissa

Kahviloissa on tänä päivänä tarjolla jos jonkinlaista kahvilaatua. Kannattaa kuitenkin suosia normaalia peruskahvia, sillä se on hinnaltaan yleensä huomattavasti edullisempaa.

24. Harrasta Hyötyliikuntaa

Sen sijaan että menisit kalliille spinning tunnille, niin voit harrastaa hyötyliikuntaa esim. pilkkomalla puita tai tekemällä erilaisia remonttitöitä kotonasi.

25. Aja Autoasi Taloudellisesti

Jos ajat paljon, niin voit säästää taloudellisella ajolla todella paljon rahaa vuositasolla. On laskettu että esim. 100 000 kilometria vuodessa autoilevat voivat säästää bensiinikuluissa jopa 2000 euroa vuodessa ajamalla taloudellisesti.

Säästäminen Kannattaa

Säästämisen suhteen kannattaa olla todella kärsivällinen. Säästöt eivät yleensä kasva hetkessä mutta noudattamalla esim. yllä olevia vinkkejä pystyt säästämään pitkällä aikavälillä sievoisen summan rahaa.

Otetaan vaikka esimerkki että aloitat säästämisen 25-vuotiaana ja pystyt säästämään 150 euroa kuukaudessa ylimääräisistä menoista 60-vuotiaaksi asti. Saat säästettyä pienellä vaivalla tällä tavalla jo 63.000 euroa.

Ja kun saat säästöillesi toki korkoa sanotaan vaikka 4 % vuodessa, niin summa nousee jo yli 130.000 euron! Näille rahoille riittää varmasti käyttöä eläkepäiville.

Jos löysit meiltä tarpeellisia säästövinkkejä itsellesi, niin napsauta vielä alta tähtiarvio tälle artikkelille.

Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
3 (2 ääntä)

Päivitetty: Joulukuu 6, 2021

Jaa Tämä