vertaislaina

Vertaislainat Vertailussa

Vertaislainaa tarjoaa Suomessa useampikin yritys mutta ainoastaan muutama niistä on sellainen, jonka kautta vertaislainaamista kannattaa oikeasti harkita.

Jos olet kiinnostunut vertaislainasta, niin sitä kannattaa hakea alla mainituista paikoista. Nämä ovat ylivoimaisesti Suomen suosituimmat vertaislainaa tarjoavat palvelut.

Alta näet lyhyen esittelyn kustakin palvelusta, sekä taulukkomuodossa näiden palveluiden yleisimmät laina- ja korkotiedot.

Valitse itsellesi sopivin lainapalvelu ja hae vertaislaina tilillesi.

Fixura

Fixura
 • Fixuran kautta saat lainaa 1000-20.000 euroa nopealla ja ilmaisela verkkohakemuksella.
 • Lainan korko on alkaen 6 % ja laina-aika 24-120 kuukautta
 • Fixura on 100 % kotimainen toimija ja on myöntänyt vertaislainoja jo vuodesta 2010 lähtien.
Lue Lisää Fixurasta

Bondora

bondora
 • Bondoran kautta voit hakea vertaislainaa 10.000 euroon asti joustavilla maksuajoilla.
 • Selvitä ilmaisella lainahakemuksella juuri sinulle paras korko.
 • Maksuaikaa 3-60 kk ja mahdollisuus maksuvapaisiin kuukausiin.
Lue Lisää Bondorasta

Fellow Finance

Fellow Finance
 • Fellow Finance on todella suosittu vertaislainapalvelu, jonka kautta voit hakea vertaislainaa 500-15.000 euroa nopeasti tilillesi.
 • Maksuaikaa lainallesi voit saada 24-84 kk ja lainan korot liikkuvat 5-20 %:n välillä.
 • Voit myös halutessasi korottaa lainaasi aina 3 kuukauden välein.
Lue Lisää Fellow Financesta

Lainaaja

Lainaaja
 • Lainaaja tarjoaa 800-6000 euron suuruisia vertaislainoja 24 tai 36 kuukauden maksuajoilla.
 • Lainaa voit hakea, jos olet hoitanut raha-asiasi moitteetta ja sinulla on vakituiset kuukausittaiset tulot.
 • Lainojen todellinen vuosikorko on minimissään 6 % ja maksimissaan 49,63 %
Lue Lisää Lainaajasta

Lainataulukko

Alta näet vielä taulukkomuodossa vertaislainojen tärkeimmät laina- ja korkotiedot:

Vertaislaina Lainasumma Maksuaika Korko Hae Lainaa
500-10.000 € 3-60 kk Alk. 8,12 % Hae Lainaa
500-15.000 € 24-82 kk 5-20 % Hae Lainaa
  800-6000 € 24 tai 36 kk 6-49,63 % Hae Lainaa
1000-10.000 € 24-60 kk 6-27 % Hae Lainaa

Mikä On Vertaislaina?

Netissä lainaaminen on yleistynyt viime vuosina merkittävästi. Kaikille varmasti ovat tuttuja niin pikaluotot , kulutusluotot kuin joustoluototkin, mutta vertaislainaaminen ei välttämättä ole suurelle yleisölle niin tuttu lainaamisen muoto.

Vertaislaina on P2P lainaamista, mikä tarkoittaa sitä että lainaa haetaan rahoituslaitoken sijaan yksityisiltä sijoittajilta. Vaikka lainaa haetaan yksityisiltä, niin vertaislainapalvelut pitävät huolen siitä että sekä lainaaja että sijoittaja pysyvät anonyyminä toisilleen.

Itse lainan hakeminen tapahtuu samaan tapaan kuin perinteisten lainojen osalta. Lainanhakija täyttää lainahakemuksen haluamansa vertaislainapalvelun kautta ja vertaislainapalvelu etsii hänelle sopivan sijoittajan.

Lainan hakeminen on myös yhtä turvallista kuin perinteisten rahoituslaitosten kautta. Kaikki vertaislainapalvelut käyttävät suojattuja ja turvallisia yhteyksiä, joten tietosi ovat varmasti turvassa.

Vertaislainaamisen Tulevaisuus

Vertaislainaaminen on lainamuodoista kaikista tuorein ja se on kehittynyt viime vuosina huimaavaa tahtia. Tekniikan kehittymisen myötä vertaislainaaminen on tänä päivänä jo haastamassa vakavasti perinteiset rahoituslaitokset.

Vertaislainaamisen hyviä puolia on muun muassa se että lainan hakija saa määrittää itselleen haluamansa koron, jonka sijoittajat sitten hyväksyvät tai hylkäävät. Hakijalle jää siis enemmän pelivaraa koron määrittelemisessä perinteisiin pankkeihin verrattuna. Tosin kaikki vertaislainapalvelutkaan eivät anna käyttäjän itse määrittää korkoa enää tänä päivänä.

Voidaan olettaa että vertaislainaaminen tulee edelleen kasvamaan ja haastaa perinteisten rahoituslaitosten monopoliaseman rahoitusmarkkinoilla. Vertaislainaamisesta hyötyvät pankkien sijaan yksityiset sijoittajat ja tämä tekee lainaamisesta huomattavasti inhimillisempää.

Vertaislainojen Erot Perinteisiin Lainoihin

Periaatteessa lainaajan näkökulmasta katsottuna vertaislainaaminen ei eroa perinteisistä lainoista juuri mitenkään. Esim. lainaehdot ovat hyvin samankaltaiset kuin perinteisissä lainoissa:

 • Täysi-ikäisyys
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Vakituiset kuukausittaiset tulot

Lainan hakeminen tapahtuu myöskin täysin samalla tavalla kuin perinteisten lainojen osalta.

Vertaislainoja voi tällä hetkellä hakea 15.000 euroon asti. Tämä eroaa perinteisistä vakuudettomista nettilainoista siinä suhteessa että perinteisten rahoituslaitosten kautta lainaa voi hakea jopa 60.000 euroon asti.

Myöskään maksuaikaa ei vertaislainoille ole mahdollista saada ihan niin paljoa, kuin perinteisille lainoille.

Vaikka vertaislainaa voi saada todella edullisella korolla, niin se ei välttämättä ole aina edullisin lainavaihtoehto. Siispä suosittelemmekin vertailemaan myös perinteiset lainat ennen lopullisen lainapäätöksen tekemistä.

Vertaislainat Sijoittajalle

Kuten aiemmin todettiin, niin vertaislainaa ”myöntävät” yksityiset sijoittajat. Siispä haluamme tarkastella vertaislainaamista hieman myös sijoittajan näkökulmasta.

Vertaislainapalvelut tarjoavat sijoittajille jopa 10 % korkotuottoja, mikä on sijoitukselle todella hyvä tuotto. Vastaavasti vertaislainoissa sijoittajan kannalta myös suuri riski.

Jokainen osaa laskea että kun Suomessa on yli 300.000 maksuhäiriömerkintää, niin laskujen tai lainojen takaisinmaksu ei ihan kaikkien osalta aina onnistu. Sijoittajalle tämä tarkoittaa luottotappioita vääjäämättä jossain vaiheessa.

Mutta kuten aina sijoittamisessa, niin korkeisiin tuottoihin liittyy aina riskejä, jotka pitää arvioida tarkasti.

Riskejä pyritään toki pienentämään vertaislainapalvelujen toimesta. Sijoittaja voi hajauttaa sijoituksensa moneen eri lainaan, joten tällä tavalla riski pienenee huomattavasti.

Vertaislainapalvelut eivät myönnä lainoja luottohäiriöisille asiakkaille, joten siinä mielessä sijoittaja voi olla turvallisin mielin.

Jos olet kiinnostunut sijoittamisesta vertaislainoihin, niin suosittelemme aloittamaan Fellow Financesta. Fellow Finance on tunnetuin vertaislainojen tarjoaja ja heidän sivuillaan löytyy erittäin kattavasti tietoa sijoittajille.

Oletko Hakenut Tai Sijoittanut Vertaislainaan?

Jos olet hakenut vertaislainaa, tai vaihtoehtoisesti sijoittanut siihen, niin otamme mielellään vastaan kommentteja sekä kysymyksiä.

Kommentoi alle mielipiteesi vertaislainoista

Kiitos palautteesta!

Päivitetty: Joulukuu 6, 2021

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.