Mistä luottokortti matkalle – Katso parhaat vaihtoehdot

In Blogi By Lainaanyt.fi 12.7.2022

luottokortti matkalle

Mistä Paras Luottokortti Matkalle?

Oletko lähdössä matkalle ja mietiskelet että mikä luottokortti olisi paras vaihtoehto?

Tästä artikkelista löydät parhaat vaihtoehdot matkailijan luottokorteista. Luottokortti kannattaa olla matkalla mukana monestakin syystä. Alla muutamia etuja, mitä matkailijan luottokorttiin yleensä kuuluu:

 • Saat kerrytettyä luottokortilla lentopisteitä
 • Pääset käyttämään lentokenttien loungeja
 • Saat kortin mukana ilmaisen matkavakuutuksen
 • Auton vuokraus on helpompaa
 • Luottokortilla tehdyt ostot/automaattinostot veloituksetta matkalla

Olemme listanneet alle TOP 5 matkailijalle sopivaa luottokorttia. Jos et löydä näiden korttien joukosta itsellesi mieluista, niin tutustu myös kattavaan luottokorttivertailuumme.

1. Bank Norwegian Visa

bank norwegian luottokorttiBank Norwegianin tarjoama Visa kortti on erittäin suosittu paljon matkustavien keskuudessa. Erityisenä plussana voidaan pitää sitä että kortti on vuosimaksuton ja luottorajaksi on mahdollista saada jopa 10 000 euroa.

Kortin edut matkailijalle:

 • Ilmainen matkavakuutus, jos vähintään 50 % matkasta on maksettu luottokortilla.
 • Sisältää myös matkatavaravakuutuksen.
 • Ilmainen peruutusturva.
 • Norwegian CashPoints- pisteitä ostoksista 1 %(10 % asti Norwegianin lennoista).
 • Ilmaiset käteisnostot automaatilta myös ulkomailla.
 • Ei kuluja tavaraostoista ulkomailla.

Lue Lisää Bank Norwegian Visasta

2. Komplett Bank Mastercard

Komplett Bank MastercardJos matkustat paljon, niin Komplett Bank Mastercard on erinomainen vaihtoehto luottokortiksi. Maksaessasi matkastasi vähintään 50 % luottokortillasi, saat kaupan päälle kattavan ja ilmaisen matkavakuutuksen mikä kattaa matkat maailmanlaajuisesti.

Komplett Bankin Mastercardiin voit saada jopa 5000 euron suuruisen luottorajan ja sitä voivat hakea kaikki 23 vuotta täyttäneet henkilöt, joilla ei ole tilillään maksuhäiriömerkintöjä.

Kortin edut matkailijalle:

 • Ilmainen matkavakuutus, jos vähintään 50 % matkasta on maksettu luottokortilla.
 • Sisältää myös matkatavaravakuutuksen ja peruutusturvan
 • Vakuutus kattaa onnettomuudet, viivästymiset vuokra-auton omavastuun ja sairastumisen matkalla
 • Bonuksia kaikista ostoksista
 • Ilmaiset käteisnostot automaatilta myös ulkomailla.
 • Maksulykkäystä ostoksille jopa 9 kuukautta
Lue Lisää Komplett Bank Mastercardista

3. Bunq Premium(Prepaid)

Bunq PremiumBunqin tarjoama prepaid Mastercard sopii matkailijan taskuun erinomaisesti. Kortin etuihin kuuluu mm. 0,27 % korko automaattisesti tilillä oleville varoillesi, ilmaiset automaattinostot missä päin maailmaa tahansa ja rahansiirto Transferwisen kautta kaikkialle maailmaan jopa 8x edullisemmin kuin oman kivijalkapankkisi kautta

Kortin kuukausihinta on 7,99 € ja voit hakea sitä täysi-ikäisenä henkilönä.

Kortin edut matkailijalle:

 • Ostot missä tahansa ilman ylimääräisiä kuluja
 • Mobiilisovelluksessa sisäänrakennettu matka-assistentti
 • Apple Pay ja Google Pay ominaisuus
 • 0,27 % korko automaattisesti tilillä oleville varoillesi
 • Rahansiirto Transferwisen kautta kaikkialle maailmaan jopa 8x edullisemmin kuin oman kivijalkapankkisi kautta
 • Ilmaiset automaattinostot missä päin maailmaa tahansa
Lue Lisää Bunq Premiumista

4. Revolut Metal(Prepaid)

Revolut MetalRevolut Metal on todellinen unelmakortti matkailijalle. Tämän prepaid luottokortin ominaisuuksiin kuuluu mm. ilmainen matkavakuutus, pääsy lentokenttäloungeihin, Concierge- palvelu sekä Cashbackia ostoksista jopa 1 %.

Revolut Metalin hinta on 13,99 €/kk ja sitä voit hakea jos olet täysi-ikäinen henkilö. Koska kyseessä on prepaid kortti, niin sitä voi hakea myös luottotiedottomana.

Kortin edut matkailijalle:

 • Ilmainen matka- ja matkatavaravakuutus
 • 24h Concierge- palvelu
 • Cashbackia ostoksista jopa 1 %
 • Voit kuluttaa yli 150 valuuttaa pankkien välisillä vaihtokursseilla
 • Ilmaiset käteisnostot automaatilta myös ulkomailla(600 €/kk).
 • Pääsy lentokenttäloungeihin
 • Vaihda 30 valuuttaa ilman kuukausirajoja
Lue Lisää Revolut Metalista

5. Finnair Plus Mastercard

Finnair Plus Mastercard on monipuolinen luottokortti paljon matkustavalle. Kortille on mahdollista saada 8500 € luottoraja ja sen vuosimaksu on 50 €. Finnair Plus Platinum- ja Platinum Lumo -jäsenille ei erillistä vuosimaksua.

Kortin edut matkailijalle:

 • Vähintään 1 Finnair plus palkintopiste kaikista ostoksista.
 • 1500 lisäpistettä ensimmäisestä ostoksesta.
 • Sisältää matkavakuutuksen, jos matka on maksettu kokonaisuudessaan kortilla.
 • Käteisnostoturva 850 € asti.

Lue Lisää Finnair Plus Mastercardista

6. American Express Cold

Lisämukavuutta matkustamiseen? American Express Cold sisältää pääsyn yli 1000 lentokenttäloungeen ympäri maailman. Voit valita itsellesi sopivimman luottorajan ja kortin vuosimaksu on 170 €.

Kortin edut matkailijalle:

 • Sisältää kattavan matkavakuutuksen koko perheelle.
 • Pääsy yli 1000 lentokenttäloungeen ympäri maailman.
 • Etuja mm. konsertti- ja ravintolaelämyksien muodossa.
 • Etuja autonvuokrauksen yhteydessä.

Lue Lisää American Express Coldista

Mikä Kortti Kannattaa Valita?

Tähän on erittäin vaikeaa antaa suoraa vastausta, sillä oikean kortin valinta riippuu hyvin pitkälle siitä, mitä etuuksia kortilta tavoittelet. Toki kannattaa myös tutustua kortin kuluihin, eli esim. siihen millainen vuosimaksu kortissa on tai millaista korkoa luotosta veloitetaan.

Hyvä peruskortti matkailijalle on Bank Norwegianin tarjoama Visa-kortti. Korttiin kuuluu oikeastaan kaikki matkailijalle tarpeellinen, kuten esim. matkavakuutus. Tällä kortilla ei myöskään ole erillistä vuosimaksua.

Jos taas arvostat mukavuutta matkustaessa, niin kannattaa tutustua kortteihin, jotka tarjoavat pääsyn lentokenttäloungeihin. Mukavuudenhaluisille on saatavilla myös erilaisia etuuksia esim. Ravintoloihin. Näistä ns. ”paremmista korteista” veloitetaan kuitenkin yleensä jonkin suuruinen vuosimaksu.

Valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös huomioon se että millä lentoyhtiöllä olet tottunut matkustamaan. Saatavilla on kortteja, jotka tarjoavat lentopisteitä esim. Norwegianin tai Finnairin lennoille.

Kiinnitä myös huomiota haluamallesi kortille saatavilla olevaan luottorajaan. Onko luottoraja tarpeeksi suuri sinulle? Jos luottoraja täyttyy kesken matkan, niin siinä saattaa mennä loppureissu pahasti pieleen.

Lue Myös:

Luottokortti ilman luottorajaa – Katso vaihtoehdot

Vinkkejä Luottokortin Käyttöön Matkalla

matkailijan luottokortti

Luottokortti on hyvä olla lompakossa ja erityisen tarpeellinen/hyödyllinen se on paljon matkustavalle. Alla muutama vinkki miten luottokorttia kannattaa matkalla käyttää:

Maksa Matka Luottokortilla

Matka kannattaa maksaa aina kortin luottopuolelta. Syynä tähän on se että jos esim. matka peruuntuu vaikkapa lentoyhtiön konkurssin myötä, niin Euroopan Kuluttajakeskuksen ohjeistuksen mukaan saat rahasi takaisin, jos matka on maksettu luottokortilla.

Toinen syy luotolla maksuun on se että kortille mahdollisesti sisältyvä matkavakuutus tulee voimaan ainoastaan siinä tapauksessa jos matka on maksettu luottokortilla. Yleensä korttiyhtiöt vaativat että 50-100 % matkasta tulee olla maksettuna luottokortilla, jotta matkavakuutus astuu voimaan.

Tutustu matkavakuutuksen ehtoihin tarkasti korttiyhtiösi kautta, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä!

Automaattinostot Luottokortilla

Yleisesti ottaen pankit tarjoavat tietyn määrän ilmaisia käteisnostoja euroalueella. Käytäntö on siis sama kuin Suomessa. Huomioi kuitenkin se että kun matkustat euroalueen ulkopuolelle, niin normaalisti nostoista veloitetaan nostoprovisio. Tämän nostoprovision lisäksi paikallinen pankki saattaa myös veloittaa nostosta.

Mukavan poikkeuksen tähän käytäntöön tarjoaa Bank Norwegian luottokortti, joka tarjoaa ilmaiset käteisnostot kaikkialla maailmassa.

Ostosten Maksaminen Luottokortilla

Nykypäivänä voit maksaa yleisimmillä luottokorteilla lähes kaikkialla maailmassa. Luottokortilla maksaminen on yleisesti ottaen turvallista, mutta jos matkustat esim. ”köyhempään” maahan, niin silloin kannattaa jo hieman harkita että missä paikoissa luottokortilla kannattaa maksaa.

Emme välttämättä suosittele luottokortilla maksamista kaikkein pienimmissä kojuissa, sillä tällöin kortin tietojen ”skimmaaminen” saattaa olla mahdollista. Jos joudut huijauksen kohteeksi, niin rahojen takaisinsaaminen yleensä kyllä onnistuu mutta tuottaa varmasti lisää päänvaivaa.

Jos sinulla on luottokortti, johon kuuluu ostoturva, niin erityiseti kalliimmat ostokset kannattaa tehdä tällä luottokortilla. Jos vaikkapa kallis elektroniikkalaite varastetaan tai se hajoaa, niin ostoturva korvaa tämän sinulle.

Auton Vuokraus

Jos haluat vuokrata auton matkallasi ja sinulla ei ole luottokorttia, niin edessä saattaa olla ikävä yllätys. Auton vuokraus ei yleisimmillä vuokrayrityksillä onnistu ilman luottokorttia.

Syynä tähän on se että vuokrauksen yhteydessä kortilta varataan takuusumma, joka kattoo autolle mahdollisesti syntyvät vauriot. Takuusumma palautetaan kortille auton palautuksen jälkeen, jos kaikki on kunnossa.

Jos siis haluat vuokrata auton matkallasi, niin luottokortti on tällöin pakko olla lompakossa.

Lomaa ei kannata jättää vuokra-auton varaan, ellei pääkuljettajalla ole luottokorttia. Suomalaiset saattavat yllättyä käytännöstä, joka on muualla varsin yleinen: autovuokraus onnistuu usein ainoastaan luottokortilla, joita joskus tarvitaan jopa kaksi vuokrauksen onnistumiseen.

Lentokenttälounget

Jos arvostat mukavuutta matkustaessa, niin kannattaa omistaa luottokortti johon sisältyy pääsy lentokenttäloungeihin. Luottokorttia vilauttamalla pääset rentoutumaan ennen matkan alkamista tai vaikkapa välilaskun aikana.

Loungeissa on tarjolla syötävää ja juotavaa sekä mahdollisuus vaikkapa suihkussa käyntiin.

Kokemuksia Matkailijan Luottokorteista?

Omistatko matkailijalle tarkoitetun luottokortin? Mitä etuja korttiisi kuuluu ja oletko ollut niihin tyytyväinen? Kommentoi alle kokemuksistasi jotta muut paljon matkustavat löytävät itselleen sopivan luottokortin.

Voit myös esittää kysymyksiä jos olet vasta etsimässä itsellesi sopivaa luottokorttia.

Kiitos palautteestasi!

Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *