Aktia käyttölaina kokemuksia – Joustoa arjen talouteen

In Lainapaikat By Lainaanyt.fi 12.7.2022

Aktia käyttölaina
Aktia Käyttölaina Arvostelu
Arvio
3.9
 • Korko Ja Kulut
 • Lainaehdot
 • Verkkosivusto
 • Asiakaspalvelu

Yhteenveto

Aktia on Suomalainen luotettava pankki, jonka kautta voit hakea vakuudetonta käyttölainaa minkä tahansa pankin asiakkaana. Käyttölainaa voit hakea 2000-20 000 € ja maksuaikaa lainalle on mahdollista saada 2-10 vuotta.

Käyttölainaa voivat hakea kaikki 20-vuotta täyttäneet raha-asiansa moitteetta hoitaneet henkilöt. Lisäksi hakijalla tulee olla vähintään 20 000€ suuruiset vuotuiset bruttotulot sekä vakituinen osoite Suomessa.

Luoton korko on 3 kk euribor + henkilökohtainen marginaali väliltä 4,5 – 11,5 %, tilinhoitopalkkio 3,9 €/kk ja avausmaksu 60 €.

Hyvää

Kilpailukykyiset korot

Vakuudetonta luottoa jopa 20 000 €

Joustavat maksuajat

Luotettava Suomalainen pankki

Huonoa

Hieman kömpelö ja hidas lainanhakuprosessi

Ei chat-asiakaspalvelua

Arvostelussa Aktia käyttölaina

Aktia logoTunnistat varmaan itsesi tilanteesta, jossa yllättäviä menoja on liikaa ja tuntuu siltä, että yksikin ylimääräinen lasku voi kaataa koko talouden? Meistä useimmat ovat olleet tällaisessa tilanteessa jossain elämänsä vaiheessa. Opiskeluaikoina tulot ovat minimissä ja säännöllistä palkkaa nauttiessa jotain yllättävää saattaa hyvinkin tapahtua.

Miten äkillistä rahan puutetta voisi korjata? Syömällä kaurapuuroa seuraavaan tilipäivään tai lainaamalla rahaa kavereilta? Ehkä, mutta parempiakin keinoja on olemassa. Rahoituslaitokset jakavat käyttölainoja, jotka on tarkoitettu äkillisiin ja pienehköihin rahan tarpeisiin.

Lainan valinta voi kuitenkin tuntua vaikealta, sillä markkinoilla on paljon valinnanvaraa. Haluamme auttaa valinnan tekemisessä ja esittelemme sinulle yhden käyttölainan. Jatka lukemista ja opi lisää Aktia käyttölainasta.

Aktia käyttölaina – Perustiedot

Aktia käyttölaina on nimestään huolimatta ihan perinteinen vakuudeton kulutusluotto. Kulutusluotto haetaan Aktia –nimisestä suomalaisesta pankista ja sen tarjoaa sama Aktia. Vakuudettomuudella tarkoitetaan sitä, että lainan vakuudeksi ei tarvitse asettaa mitään eikä laina tarvitse henkilötakaajaa. Näin ollen sen voi ottaa ilman pantattavaa omaisuutta ja pankki myöntää sen niille asiakkaille, joiden uskoo olevan takaisinmaksukykyisiä.

Aktia lainan saamiseen vaikuttaa moni asia. Käytännössä laina myönnetään niille asiakkaille, jotka läpäisevät pankin tekemän riskiarvioinnin. Mitä suurempi laina ja mitä pidempi takaisinmaksuaika, sitä suurempi on myös pankin riski. Pankki ei kerro tarkkoja riskin arvioinnin perusteitaan, mutta pääsäännöt ovat selkeät.

Lainan voi saada asiakas, jolla on:

 • Vähintään 20 vuotta ikää
 • Suomalainen henkilötunnus
 • Pysyvä kotiosoite Suomessa
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Vähintään 20 000 euron bruttotulot
 • Työsuhde, jonka koeaika on päättynyt

Aktia-laina haetaan pankin omilta verkkosivuilta. Sivustolla tulee tunnistautua verkkopankkitunnuksilla, mutta niiden ei tarvitse olla Aktian tunnukset vaan mikä vain suomalainen pankki käy. Mikäli asiakkaan jättämä lainahakemus menee läpi, tulee laina kokonaisuudessaan asiakkaan valitsemalle pankkitilille tai Aktia Wallet –tilille. Takaisinmaksu tapahtuu kiinteissä kuukausierissä sopimuksen mukaisesti. Minimimaksuerä on 50 euroa kuukaudessa.

Miksi hankkia Aktia käyttölaina

Aktia käyttölaina sopii hyvin erilaisiin elämäntilanteisiin ja sen takia onkin paljon syitä, miksi hankkia Aktia käyttölaina. Laina on hyvä valinta elämän pieniin ja suurempiin hankintoihin ja kassavirran paikkaamiseksi silloin kun on hetkellinen rahapula. Lainaa voi hyödyntää vaikkapa remonttiin, uusiin huonekaluihin, veneen ostoon tai matkailuun.

Käyttölaina on luonteeltaan joustava, sillä laina-ajan ja kuukausierän suuruuden voi määritellä itselle sopivaksi yhdessä pankin kanssa. Pankki ei tule kysymään sinulta miksi lainaa tarvitset tai mihin aiot sen käyttää, sillä sille riittää ainoastaan tieto siitä, että pystyt sen maksamaan takaisin. Käyttölaina kannattaakin ottaa vain niin, että tiedät pystyväsi maksamaan sen takaisin suhteellisen nopeasti, sillä laina on kalliimpi kuin vaikkapa asuntolaina. Se sopii kuitenkin loistavasti tilanteeseen, jossa vakuutta tai takaajaa ei ole, mutta lainalle on tarve.

Aktia käyttölaina – Kulurakenne ja korot

Aktia käyttölaina on 2500 – 20 000 € suuruinen vakuudeton laina. Takaisinmaksuajan voi valita 2-10 vuoden väliltä. Kulurakenteeseen vaikuttaa koron suuruus ja lainan muut kulut. Korko on kulueristä suurin ja se määritellään asiakas- ja lainakohtaisesti riskiarvioon, lainan suuruuteen ja takaisinmaksuaikaan perustuen.

Lainan korko muodostuu nimelliskorosta ja Euriborin osuudesta. Nimelliskorko on 4,5 % – 11,5% ja sen päälle lisätään 3kk Euribor. Todellinen vuosikorko sisältää lisäksi kuukausittaisen tilinhoitopalkkion, joka on 3,90 €, sekä 60 euron avausmaksun. Esimerkiksi kahden vuoden laina, jonka suuruus on 5000 euroa, tulee maksamaan asiakkaalle noin 400 – 800 euroa.

Kuten edellä olevasta laskelmasta näkee, muutaman prosenttiyksikön ero nimelliskorossa tekee suuren eron kokonaiskuluihin. Lainan kokonaishintaa voi laskea hakemalla sitä yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija vähentää lainan riskiä, sillä hän on yhtä lailla vastuussa sen takaisinmaksusta. Mikäli korko on liian suuri tai Aktia ei halua myöntää lainaa, voi sen hakemista kokeilla rinnakkaishakijan kanssa.

Aktia kokemkúksia

Aktia on yksi perinteisistä suomalaisista pankeista. Se on perustettu jo vuonna 1825 ja sen kotipaikka on Helsingissä. Pankkitoiminnan lisäksi yhtiö harjoittaa varainhoitoa ja tarjoaa henkivakuutuksia. On siis helppoa todeta, että Aktia on luotettava ja turvallinen pankki.

Kulutusluottojen osalta halusimme kuitenkin lukea myös lainanottajien kokemuksia, sillä meitä kiinnostavat tilastojen lisäksi myös rehelliset arviot. Yleensä muuten hyvien ja luotettavien pankkien miinuksena kokemusten mukaan on lainan saamisen hitaus ja asiakaspalvelun jäykkyys. Myös korot häviävät toisinaan pienemmille ja ketterämmille lainanantajille.

Aktian kohdalla nämä ennakkoarvaukset pitävät osin paikkaansa, sillä kokemusten mukaan lainanhakuprosessi oli ”suoraan kivikaudelta”, eikä asiakasta pidetty ajan tasalla hakemuksen tilaan liittyvistä muutoksista. Käyttölainaa kuitenkin myös kehuttiin ja usealle asiakkaalle tuttuus ja turvallisuus oli ensisijainen syy valita Aktia käyttölaina.

Aktia käyttölaina – Luoton haku ja kilpailutus

Aktia käyttölainan haku on helppoa. Käytännössä sinun tulee vain klikata itsesi aktia.fi –sivustolle ja aloittaa hakuprosessi valitsemalla lainasumma ja takaisinmaksuaika. Sivustolla pääset tunnistautumaan minkä vain pankin verkkopankkitunnuksilla. Tämän jälkeen pääset täyttämään varsinaista lainahakemusta, joka kysyy erinäisiä tietoja liittyen muun muassa tuloihisi, työsuhteeseesi, asumiseesi ja muihin lainoihisi.

Aktia lainahaku

Kun tiedot ja mahdolliset liitteet on annettu, tekee Aktia lainahakemuksen käsittelyn automaattisesti. Jos päätös on hylätty, voit valittaa siitä ja ihminen käsittelee tiedot uudelleen. Rahat tulevat automaattisesti valitsemallesi tilille. Hakuprosessi on siis äärimmäisen simppeli.

Ennen Aktia-lainan hakemista kannattaa kuitenkin kilpailuttaa lainat ja vertailla sen hetken parhaat käyttölainat sinulle. Voi olla, että löydät vertailun aikana jonkin lainan, joka tulee jopa satoja euroja halvemmaksi kuin Aktian käyttölaina. Toisaalta voit myös havaita, että Aktian laina on sinulle sopivin sen helppouden tai jonkin muun tekijän vuoksi. Kokeile kuitenkin kilpailutusta, sillä se ei sido mihinkään tai maksa mitään.

Kilpailuta Aktia Ja 25+ Muuta Lainapalvelua

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Aktia tarjoaa asiakkailleen suomenkielistä asiakaspalvelua kaikkina viikonpäivinä. Yhteyden pankkiin saa parhaiten soittamalla numeroon 010 247 010.

Puhelinasiakaspalvelu palvelee:

 • Arkisin 8-20
 • Lauantaisin 10-17
 • Sunnuntaisin 10-15

Puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti.

Yhteenveto – Onko Aktia käyttölaina hyvä valinta

Onko Aktia käyttölaina hyvä valinta? Kaiken lukemamme perusteella Aktia käyttölaina on hyvä valinta joihinkin tilanteisiin ja joillekin ihmisille. Aktian käyttölaina palvelee varmasti hyvin pankin lojaaleja asiakkaita, joilla on pankissa hyvä asiakasprofiili ja –historia. Omasta pankista lainan hakeminen ja sen tilanteen seuraaminen ja takaisinmaksu on helppoa ja näppärää mikäli muukin asiointi tapahtuu siellä.

Aktia tarjoaa lainaa myös muille kuin vanhoille asiakkailleen. Lainan korko 4,5 % – 8,5% on hyvä jopa vuonna 2021, jolloin nimelliskorko on lakisääteisesti rajoitettu alle 10%:n. Koron lisäksi lainaan tulee kuitenkin muita kuluja, joita ei muilla lainantarjoajilla välttämättä ole, joten lainaa kannattaa harkita kokonaisuutena.

Aktia laina ei ole erityisen kallis ja sillä voi tehdä hyviä hankintoja. Lainanhakuprosessi on kuitenkin hieman kömpelö ja hidas, vaikka pankki lupaakin rahat tilille 1-3 arkipäivän kuluessa. Aktia on kuitenkin luotettava toimija ja näin ollen voimme suositella sen käyttölainaa sellaisille lukijoillemme, jotka saavat pankista hyvän tarjouksen.

Oletko ottanut Aktia käyttölainan? Oletko muuten Aktian asiakas? Kerro kokemuksesi pankista ja lainanhausta kommenttikentässä!

Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää