Lainaa yhteishakijan kanssa – Mitä hyötyjä rinnakkaishakijasta?

In Blogi By Lainaanyt.fi 10.10.2021

lainaa yhteishakijan kanssa

Mistä Lainaa Yhteishakijan Kanssa?

Oletko hakemassa lainaa yhteishakijan kanssa mutta et vielä tiedä mitä lainapalvelua haluatte käyttää? Ei hätää, tältä sivustolta löydät takuuvarmasti sopivan lainapalvelun.

Lainaanyt.fi sivustolla vertailemme lähes 100 eri lainapalvelua, joten valinnanvaraa riittää. Rinnakkaishakijan kanssa lainaa on tarjolla ilman vakuuksia aina 70.000 euroon asti.

Pääset vertailemaan lainoja klikkaamalla alta:

Vertaa Lainoja Klikkaamalla Tästä!

Mitä Hyötyjä Yhteishakijasta?

Lainaa kannattaa ehdottomasti hakea yhteishakijan kanssa, jos se vain on mahdollista. Erityisesti suurempien yli 10.000 euron lainojen osalta hyödyt yhteishakijan kanssa haettaessa ovat merkittävät. Alla muutama syy, miksi rinnakkaishakija kannattaa olla mukana lainaa haettaessa:

  1. Laina myönnetään helpommin: Lainan saannin mahdollisuudet kasvavat huomattavasti, kun sitä haetaan yhteishakijan kanssa. Syynä tähän on se että lainapalvelun riski myöntää lainaa pienenee huomattavasti, kun hakijoita ja lainan takaisinmaksajia on yhden sijaan kaksi.
  2. Lainan korot ovat pienemmät: Vakuudettomien lainojen korkotaso määräytyy aina henkilökohtaisen riskiarvion perusteella. Kun hakijoita on kaksi, niin luonnollisesti riskitaso on pienempi ja lainapalvelu voi olla varmempi lainan takaisinmaksusta. Riskitason ollessa pienempi, myös lainan korot ovat pienemmät.
  3. Pidempi maksuaika lainalle: Samalla periaatteella lainalle on yhteishakijan kanssa mahdollista saada pidempi maksuaika. Lainaan ei siis tarvitse joka kuukausi käyttää koko palkkaa. Huomiona tähän kuitenkin se että laina kannattaa aina maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti. Pidempi laina-aika tarkoittaa aina suurempia kuluja lainalle.

Mitä Rinnakkaishakijalta Vaaditaan?

Rinnakkaishakijalta vaaditaan yleensä täysin samat ehdot kuin lainan päähakijalta. Yleisimmin lainapalvelut vaativat vakuudettoman lainan saamiseksi seuraavat ehdot:

  • Ikää vähintään 18-vuotta(Suuremmissa yli 10.000 euron lainoissa ikäraja on yleensä vähintään 20-vuotta)
  • Vakituiset kuukausittaiset tulot
  • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Yhteishakija on normaalisti samassa taloudessa asuva henkilö, kuten avio- tai avopuoliso. Joissain tapauksissa yhteishakijaksi kuitenkin kelpaa myös muu kuin samassa taloudessa asuva henkilö, esim. perheenjäsen.

Lainanvälityspalvelut

Jos et itse jaksa vertailla lainoja, niin suosittelemme tutustumaan lainanvälityspalveluihin. Näiden kautta saat yhdellä ilmaisella hakemuksella lainatarjouksia useilta eri lainapalveluilta. Voit jo hakuvaiheessa ilmoittaa hakevasi lainaa yhteishakijan kanssa.

Suosittuja lainanvälityspalveluita ovat mm. Rahalaitos, Vertaaensin.fi ja Lendo.

Lainojen Vertailu Kannattaa

lainaa rinnakkaishakijan kanssa

Lainojen vertailu kannattaa aina haettiin lainaa sitten yksin tai yhteishakijan kanssa. Kulutusluottojen hinnat vaihtelevat yllättävänkin paljon eri lainapalveluiden välillä. Yhteishakijan kanssa haetun lainan summa on yleensä kohtuullisen suuri, joten vertailun merkitys vain korostuu.

Lainahakemuksia kannattaa lähettää moneen eri paikkaan koska lainan hakeminen on aina ilmaista eikä se sido teitä mihinkään. Harvemmin käy niin että kaikista edullisin ja sopivin laina sattuu kohdalle ensimmäisellä yrityksellä. Lainan hakeminen on tänä päivänä myös todella helppoa eikä se vie aikaa kuin n. 10 min per lainapalvelu.

Suosittelemme aloittamaan lainojen vertailun käyttämällä hyväksi kätevää lainahakuamme. Lainahaun avulla saatte alustavasti hyvän kuvan siitä, mistä haluamaanne lainasummaa kannattaa lähteä hakemaan.

Usein Kysyttyä Lainaamisesta Yhteishakijan Kanssa

Miten Lainaa Haetaan?

Lainan hakeminen tapahtuu täysin samalla tavalla kuin yksin hakiessa. Lainapalvelulle vain ilmoitetaan lainahakemuksessa että mukana on rinnakkaishakija ja hakemukseen täytetään molempien  tiedot. Huom! Lainan hakeminen on aina ilmaista eikä se sido mihinkään, joten lainahakemuksia kannattaa jättää moneen eri paikkaan.

Kaikkien vaadittavien liitteiden kuten esim. palkkakuittien lähetys onnistuu tänä päivänä digitaalisesti, eli lainan hakeminen on tehty erittäin helpoksi ja nopeaksi.

Kuinka paljon lainaa on mahdollista saada?

Vakuudetonta lainaa voi hakea yheishakijan kanssa aina 70.000 euroon asti. Yhteishakijan hyödyt tulevat parhaiten esiin siinä vaiheessa, kun lainasumma on yli 10.000 euroa. Toki pienempiinkin lainasummiin voi käyttää yhteishakijaa.

Kuinka Lainan Takaisinmaksu Toimii?

Lainalla on aina päähakija, joka huolehtii lainan takaisinmaksusta eli laskut tulevat hänen nimellään. Rinnakkaishakija astuu kuvaan siinä vaiheessa, jos päähakija ei suoriudu lainan takaisinmaksusta. Tällöin vastuu lainan takaisinmaksusta siirtyy rinnakkaishakijalle. Yhteishakija on siis yhtälailla juridisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta kuin päähakija.

Voimmeko hakea yhdistelylainaa?

Lainojen yhdistäminen on yleensä järkevää jos vaikkapa tilille on kertynyt paljon kalliskorkoisia pikaluottoja. Yhdistelylainan hakeminen rinnakkaishakijan kanssa onnistuu yhtä mainiosti kuin yksin hakiessa. Yhdistelylainan saamisen mahdollisuudet paranevat huomattavasti kun hakijoita on kaksi.

Rinnakkaishakijan Vastuu

Yhteishakija on sitoutunut lainaan samalla tavalla kuin päähakija. Yhteishakija ei siis voi irtaantua lainasta kesken takaisinmaksun, vaan vasta siinä vaiheessa kun laina on maksettu takaisin kokonaisuudessaan.

Yhteishakija voi siis verrata lainan takaajaan.

Yhteenveto

Yhteishakijan käyttäminen lainan hakemiseen kannattaa lähes poikkeuksetta. Erityisesti suuremmissa lainasummissa merkitys korostuu entisestään. Lainaa on helpompi saada rinnakkaishakijan kanssa ja mitä suuremmalla todennäköisyydellä myös lainan kulut ovat edullisemmat.

Vaikka lainan saaminen yhteishakijan kanssa on helpompaa kuin yksin, niin kannattaa kuitenkin aina ennen lainan hakemista harkita tarkkaan kuinka suurta lainaa haetaan ja miten lainan takaisinmaksu onnistuu. Jos esim. päähakija jättää lainan maksamatta, niin vastuu siirtyy rinnakkaishakijalle. Tämä taas saattaa aiheuttaa ikäviä välirikkoja ihmissuhteissa.

Rinnakkaishakijalla ja päähakijalla kannattaakin olla hyvin luottamuksellinen suhde. Molemmilla tulisi olla myös riittävät ja vakaat tulot lainan takaisinmaksuun. Jotkut lainapalvelut hyväksyvät yhteishakijaksi muunkin kuin avio- tai avopuolison. Näissä tapauksissa kannattaa tarkasti harkita onko lainanhakijoiden välinen suhde tarpeeksi luottamuksellinen, jotta lainaa voidaan hakea yhdessä.

Kokemuksia Lainoista Yhteishakijan Kanssa?

Oletko hakenut lainaa yhteishakijan kanssa tai haluatko esittää meille kysymyksiä kyseisestä aiheesta? Kommentoi alle kokemuksistasi!

Kiitos palautteesta!

Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.