Mistä lainaa helpoiten uuden korkokaton jälkeen?

In Blogi By Lainaanyt.fi 11.2.2020

Syyskuussa 2019 astui voimaan uusi lainojen korkokatto, joka määrää vakuudettomien lainojen maksimi nimelliskoroksi 20 %. Tämän lisäksi lainasta saa periä kuluja maksimissaan 150 € vuodessa.

Muutoksella pyritään saamaan hallintaan tähtitieteellisiä korkoja ennen lakimuutosta perineet pikavippiyritykset ja tätä kautta vähentämään Suomalaisten velkaantumista pikavippien osalta.

Korkokatto on tietenkin pohjimmiltaan kuluttajan kannalta hyvä asia, sillä vakuudetonta lainaa on nyt mahdollista saada jo ihan järkevillä korkotasoilla.

Asialla on kuitenkin myös kääntöpuoli, sillä lainaa on uudistuksen jälkeen huomattavasti vaikeampi saada. Tämä johtuu siitä että lisääntyneen luottotappioriskin takia pankit ovat joutuneet kiristämään lainan myöntämisen kriteereitään huomattavasti.

Lainan myöntämisen kriteerit kuitenkin vaihtelevat todella paljon eri lainapalveluiden osalta, joten päätimme ottaa selvää että mistä paikoista lainaa saa helpoiten tilille korkokaton jälkeen.

Jos sinulla on vaikeuksia saada lainaa ja tuntuu että kielteinen luottopäätös seuraa toistaan, niin alla olevat vaihtoehdot antavat tällä hetkellä parhaat mahdollisuudet lainan saamiseksi.

Top 5 Helpoimmat Lainat Korkokaton Jälkeen

Olemme tutustuneet pankkien lainaehtoihin, testanneet lainan hakemista, Ottaneet huomioon kuluttajien kommentteja ja katsoneet myös että kuinka paljon kyseisiä lainoja on nostettu sivustomme vertailujen kautta.

Alla viisi helpointa paikkaa saada lainaa tilille korkokaton jälkeen:

1. Bondora

bondoraBondora on vertaislainapalvelu, jonka kautta voit hakea lainaa 500-10 000 euroa joustavalla 3-60 kuukauden maksuajalla. Vertaislaina tarkoittaa käytännössä sitä että haet lainaa pankin sijasta yksityisiltä henkilöiltä.

Tyypillinen korkotaso lainalle on 19,90 % ja lainaa myönnetään 21-vuotiaille henkilöille, joiden luottotiedot ovat kunnossa.

Lainaesimerkki: 4 250 € laina 5 vuodeksi maksaa 93,43 € kuukaudessa. Tyypillinen vuosittainen korkotaso on 19,90 %. 5 vuoden ajalta maksettavaksesi tuleva kokonaissumma on 5 755,98 €, joka sisältää 1 043,38 € korkomaksuja (9 % kiinteällä korkoprosentilla) ja 312,6 euron hallinnointimaksun. Lisäksi veloitetaan 150 € sopimusmaksu. 5 vuoden jälkeen kokonaisveloituksesi tulee 1 505,98 € jos lainaamasi summa on 4 250 €.

Hae Lainaa Bondoralta

2. Credigo

credigoCredigo on alunperin Ruotsalainen lainapalvelu, joka on muutaman viime vuoden ajan myöntänyt vakuudettomia lainoja myös Suomalaisille.

Lainaa voit hakea Credigolta 500-5000 euroa ja maksuaikaa on tarjolla 2-10 vuotta. Lainoja myönnetään 20-vuotta täyttäneille raha-asiansa moitteetta hoitaneille henkilöille.

Lainaesimerkki: 1000 euron laina 2 vuoden maksuajalla. Nimelliskorko 19,95 % ja lainan todellinen vuosikorko 29,07 %.  Lainan kokonaiskustannus 1296 euroa.

Hae Lainaa Credigolta

3. Ainalaina

Ainalaina logoAinalaina myöntää kuluttajille 2000 euron suuruisia joustoluottoja. Joustoluotto on jatkuva luotto, joka on käytössäsi jatkuvasti luottorajasi puitteissa.

Voit hakea joustoluottoa Ainalainalta, jos olet 21-vuotias henkilö ja tililläsi ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Lainaesimerkki: Jos asiakas nostaa 2000 euron luoton kerralla tilille ja maksaa sen takaisin 12 kuukausierässä, niin takaisinmaksettava summa on yhteensä 2288,36 €. Todellinen vuosikorko luotolle on 29,6 %.

Hae Lainaa Ainalainalta

4. Vivus

VivusVivus on myöntänyt pikaluottoja Suomalaisille jo todella pitkään ja on nyt uuden korkokaton myötä uusinut lainatuotteensa.

Tänä päivänä voit hakea Vivukselta käyttöösi 300-600 euron suuruisen pikaluoton 4 kuukauden maksuajalla. Lainaa voit hakea jos olet 20-vuotias henkilö ja tililläsi ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Lainaesimerkki: 300 euron suuruinen pikaluotto 4 kuukauden maksuajalla. Vuosikorko 20 % + lainan avausmaksu 5 euroa. Maksat takaisin 4 erässä yhteensä 319,96 euroa.

Hae Lainaa Vivuksesta

5. Tando

Tando lainaTando on ainutlaatuinen takaajalainoja tarjoava palvelu. Takaajalaina tarkoittaa sitä että voit hakea lainaa myös ilman luottotietoja tai vakituisia tuloja. Sinun on vain hankittava lainalle takaaja.

Jos olet menettänyt luottotietosi, niin kannattaa kääntyä Tandon puoleen. Ilman luottotietoja ei lainaa nimittäin heru mistään muusta paikasta. Lainaa voit hakea Tandon kautta 1000-6000 euroa 24-60 kuukauden maksuajoilla.

Lainaesimerkki: Lainasumma 3 800 € 60 kk laina-ajalla. Todellinen vuosikorko on 25.31%, ja nimelliskorko on 20.0%. Virallinen kuukausierä on 112,24 €, johon sisältyy kuukausikulut 11,56 €. Lopullinen hinta luotolle on siis 2 934,4 €.

Hae Lainaa Tandolta

Miksi Lainaa Ei Saa Helposti Korkokaton Jälkeen?

Kuten jo ylempänä mainitsimme, niin lainakriteerit ovat kiristyneet siitä syystä että luottotappioriski on kasvanut pankkien osalta. Pankit eivät pysty perimään lainoistaan enää tähtitieteellisiä korkoja, joten niiden on pakko kiristää kriteereitä.

Ennustamme kuitenkin että tilanteen hieman tasaannuttua kriteereitä tullaan hieman löysentämään tulevaisuudessa. Pankit tarkkailevat luonnollisesti koko ajan että miten lainoja maksetaan takaisin ja miten se vaikuttaa heidän luottotappioihinsa.

Kun aikaa korkokaton voimaantulosta on kulunut tarpeeksi, niin pankit voivat tulosten perusteella tarkistaa kriteereitään joko ylös- tai alaspäin. Tietojemme mukaan kriteerit on nyt asetettu niin tiukalle että niitä hyvin todennäköisesti tullaan laskemaan.

Myös kiristynyt kilpailu pakottaa lainapalvelut tarjoamaan lainojaan löysemmillä kriteereillä tulevaisuudessa.

Ulkomaalaiset lainapalvelut Saapuvat Suomen Markkinoille

Suomessa on jo nyt paljon ulkomaalaisia lainapalveluita, jotka tarjoavat lainoja myös Suomalaisille. Odotettavissa on että tämä trendi tulee lisääntymään tulevaisuudessa.

Ulkomaalaisilta pankeilta ei henkilökohtaista lainaa välttämättä saa sen helpommin kuin Suomalaisiltakaan pankeilta mutta tämä tulee osaltaan kiristämään kilpailua jatkossa. Tämä taas johtaa siihen että kiristyneen kilpailun takia lainoja todennäköisesti saa jatkossa helpommin kuin nyt.

Lainatarjousta kannattaa kuitenkin jo nyt kysyä myös ulkomaalaisilta pankeilta, sillä lainan hakeminen on aina ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

Huom! Ole varovainen epäilyttävien ulkomaalaisten lainapalveluiden kanssa. Hae lainaa ainoastaan tunnetuilta ja luotettavilta yrityksiltä, älä koskaan esim. yksityishenkilöltä!

Mistä Olet Saanut Lainaa Korkokaton Jälkeen?

Oletko hakenut ja saanut lainaa korkokaton jälkeen? Vai saatko hylättyjä lainapäätöksiä jokaisesta paikasta vaikka sinulla olisi esim. vakituiset kuukausittaiset tulot eikä maksuhäiriömerkintöjä?

Kommentoi alle kokemuksistasi!

Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
0 (0 ääntä)
Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää