Parhaat vinkit lainan hakijoille

In Blogi By Lainaanyt.fi 14.9.2020

lainavinkit

Suunnitteletko lainan hakemista? Suuren tarjonnan ja monien erilaisten lainatyyppien vuoksi halvimman lainan hakeminen voi tuntua monimutkaiselta.

Hakemisen ei kuitenkaan tarvitse olla vaikeaa – lue artikkelista vinkit, joiden avulla säästät aikaa ja rahaa, ja haet oikeanlaista lainaa helposti.

Lainojen Vertailu: Näin Löydät Halvan Lainan

Paras lainatarjous löytyy lainoja vertailemalla, mutta miten se kannattaa tehdä? Internetistä löytyy valtava määrä eri lainantarjoajia, ja harvalla on aikaa tutustua niihin kaikkiin erikseen.

Vertailu käy helpoimmin ja nopeimmin kilpailuttamalla lainat. Eri sivustoilla vierailun sijaan saat yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia eri luotonantajilta. Vertailusivustoille syötetään haettava lainasumma ja laina-aika, ja näet alustavan kuukausierän sekä lainan hinnan.

Kilpailuta 20+ Lainapalvelua Tästä

Huomioitavaa Lainoja Vertailtaessa

Lainoja vertaillessa on tärkeää huomioida lainan koron lisäksi lainan muut kustannukset. Näin saat selville lainan kokonaishinnan, joka muodostuu koron lisäksi esimerkiksi lainaan liittyvistä mahdollisista palvelumaksuista. Lainantarjoajasta riippuen lainaan saattaa liittyä seuraavia kuluja:

  • Avausmaksu
  • Tilinhoitomaksu
  • Nostokorvaus

Lainan kokonaishinta selviää, kun kiinnität huomion todelliseen vuosikorkoon. Se sisältää koron lisäksi lainan muut kustannukset. Lainoja vertailemalla voi säästää helposti merkittäviäkin rahasummia.

Kun olet löytänyt kiinnostavimmat ja edullisimmat lainatarjoukset, kannattaa vielä varmistaa, että takaisinmaksuaika ja maksuerät ovat kohdallaan. Liian suuret erät saattavat sotkea talouden pahastikin. Jos taas maksuerät ovat kovin pieniä suhteessa tuloihisi, laina tulee helposti turhan kalliiksi.

Kannattaa huomioida sekin, että osa luotonantajista tarjoaa mahdollisuuden maksuvapaaseen kuukauteen tai kuukausiin. Erilaisista muutoksista maksuaikataulussa saatetaan periä palvelumaksuja.

On myös tärkeää tietää, minkälainen laina vastaa parhaiten tarpeisiisi. Jatka lukemista ja tutustu erilaisiin lainatyyppeihin.

Erilaiset Lainatyypit: Joustoluotto Vai Pikavippi?

Onko haaveissasi lomamatka, remontti tai vaikkapa uusi auto? Vai tarvitsetko lainaa yllättävässä tilanteessa laskuista selviämiseen? Lue alta erilaisista lainavaihtoehdoista.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on yleisnimitys lainoille, joiden käyttötarkoitusta ei ole määritelty kuten esimerkiksi asuntolainan tai autolainan kohdalla. Kulutusluottoa voi hakea aina pienemmistä summista kymmeniin tuhansiin.

Joustoluotto

Joustoluottoa voi käyttää joustavasti omien tarpeiden mukaan. Sen toimintaperiaate muistuttaa luottokorttia. Lainansaajalle myönnetään joustoluottoa tiettyyn summaan asti, mutta hän voi käyttää myönnettyä summaa pienemmissä erissä ja maksaa sitä myös takaisin joustavasti.

Joustoluotto sopii hyvin tilanteisiin, joissa tarvittava kokonaissumma ei ole tarkkaan tiedossa. Sitä voi myös hakea silloin, kun oma talous kaipaa satunnaisesti joustoa esimerkiksi epäsäännöllisten tulojen vuoksi.

Joustoluoton kuluja maksetaan vain käyttöön otetusta summasta. Kun nostettua lainaa maksetaan takaisin, myös nostettavissa oleva summa nousee. Jos siis lainansaaja nostaa ensin 500 euroa 2000 euron joustoluotosta, nostettavissa on sen jälkeen 1500 euroa. Kun lainansaaja taas maksaa takaisin 250 euroa nostamastaan 500 eurosta, joustoluottoa on nostettavissa 1750 euroa.

Pikaluotto

Pikaluotto tarkoittaa nopeasti saatavilla olevaa pientä lainaa. Pikavipin hakeminen on mutkatonta, ja sellaista voi käyttää esimerkiksi yllättävissä tilanteissa ruokaostoksiin tai erääntyvän laskun maksuun. Tärkeintä pikavippien kohdalla on varmistaa se, että pystyt taatusti maksamaan lainan määräaikaan mennessä. Muutoin laina saattaa tulla kalliiksi.

Vertaislaina

Vertaislaina tarkoittaa lainaa, jonka myöntää luotonantajan tai pankin sijaan toinen yksityishenkilö tai sijoittaja. Vertaislainoja tarjoavat palvelut siis tuovat yhteen lainaa tarvitsevat ihmiset ja ihmiset, jotka haluavat sijoittaa yksityishenkilöiden lainoihin.

Kuten muidenkin lainojen kohdalla, vertaislainan hakija tekee lainahakemuksen ja saa sitten tarjouksia lainatarjoajilta erilaisin ehdoin.

Yrityslaina

Yrityslaina tarkoittaa lainaa, jota hakee yksityishenkilön sijaan yritys. Yrityslainan tarkoitus kerrotaan tyypillisesti lainanhaun yhteydessä, ja sitä käytetään yrityksen käynnistämiseen tai yrityksen toiminnan edistämiseen.

Vakuudeton laina

Pienemmät verkossa haettavat lainat ovat useimmiten vakuudettomia. Laina siis myönnetään ilman, että lainansaaja antaa vakuudeksi esimerkiksi asuntonsa tai muuta omaisuutta. Vakuudettomien lainojen hakeminen on nopeampaa kuin vakuudellisten lainojen hakeminen.

Vakuudellinen laina

Suuremmat lainat, kuten asuntolainat, ovat tyypillisesti vakuudellisia. Vakuus takaa sen, että luotonantaja ei jää tyhjän päälle, mikäli lainansaaja ei pystykään maksamaan lainaansa takaisin.

Koska vakuus vähentää lainan myöntäjän ottamaa riskiä, vakuudelliset lainat ovat tyypillisesti edullisempia kuin suuret vakuudettomat lainat.

Lainatyypit pähkinänkuoressa

  • Pikavippi sopii pienten, yllättävien kulujen kattamiseen. Huolehdi, että pystyt maksamaan lainan ajallaan takaisin.
  • Joustoluotto on sopiva ratkaisu, kun tarvittava lainasumma ei ole tarkasti tiedossa.
  • Vakuudellista lainaa kannattaa hakea suurempia hankintoja varten, sillä se parantaa asemaasi lainanhakijana.

Lainan Hakeminen: Kuka Voi Hakea Lainaa?

Lainaa haettaessa pääsääntö on se, että mitä suurempaa lainaa haet, sitä tarkemmin maksukykyäsi tarkastellaan ja sitä enemmän tietoja luotonantaja vaatii. Pienempien lainojen hakuprosessi on nopeampi, eikä lainahakemukseen välttämättä tarvitse lisätä minkäänlaisia liitteitä.

Lainan hakemiseen liittyy kuitenkin aina jonkinlaisia ehtoja:

  • Kaikkien lainojen hakemiseen ei riitä täysi-ikäisyys, vaan usein lainan hakijalta vaaditaan vähintään 20 vuoden ikä. Ikäraja saattaa olla korkeampikin.
  • Hakijan on yleensä asuttava pysyvästi Suomessa, ja hänellä on oltava suomalainen puhelinnumero ja pankkitili Suomessa.
  • Hakijan luottotietojen täytyy olla kunnossa. Ne usein tarkistetaan automaattisesti lainahakemuksen yhteydessä.
  • Lainaa hakevalta henkilöltä voidaan myös pyytää tietoja palkkatuloista tai muista tuloista.

Lainan Nostaminen: Kuinka Nopeasti Rahat Saa Tilille?

Tarvitsetko lainarahaa nopeasti? Silloin lainaa hakiessa kannattaa pitää pää kylmänä ja selvittää, miten nopeasti lainahakemukset käsitellään ja miten lainarahat siirretään tilille.

Luotonantajan sivuilta löytyy tavallisesti tieto siitä, mihin pankkeihin rahat siirtyvät vain muutaman minuutin viiveellä ja minkä pankkien kohdalla siirtoon saattaa mennä pankkipäivä tai useampikin.

Suurempia lainoja ja vakuudellisia lainoja haettaessa hakuprosessi on usein hitaampi, hait lainaa sitten verkossa tai pankissa. Usein myönteisen lainapäätöksen jälkeen rahat siirretään tilille kuitenkin nopeasti.

Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
0 (0 ääntä)
Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää