Veronpalautus ennakkoon 2022 – Katso parhaat vinkit

In Blogi By Lainaanyt.fi 12.7.2022

veronpalautus ennakkoon

Veronpalautus Ennakkoon 2022

Tästä artikkelista löydät infoa uudistuneesta käytännöstä koskien veronpalautuksia sekä vinkkejä siihen, miten saat veronpalautuksen ennakkoon tilillesi.  Jos haluat veronpalautuksen jo nyt tilillesi, niin hyppää artikkelissa kohtaan veron palautus heti ilmaisella lainalla.

Veronpalautukset maksettiin tileille perinteisessä muodossa viimeistä kertaa 11.12.2018. Vuodesta 2019 alkaen veronpalautuksia ei makseta enää kaikille perinteisesti joulukuussa, vaan palautukset tulevat tileille elokuun ja joulukuun välisenä aikana.

Muutoksen taustalla on 1.1.2019 käyttöön tullut tulorekisteri. Tulorekisteristä voit käydä tarkistamassa reaaliaikaiset tulotietosi.

Saat tietoosi sinulle suoritettavan veronpalautuksen päivämäärän seuraavasta verotuspäätöksestä. Maksupäivämäärään vaikuttaa mm. se että teetkö muutoksia veroilmoitukseesi vai et.

Vuoden 2022 veronpalautukset maksetaan siis tileille heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana, jos olet ilmoittanut tilinumerosi verottajalle. Jos et ole tätä vielä tehnyt, niin voit ilmoittaa tilinumeron veronpalautusta varten tämän linkin kautta.

Jos et tiedä onko verottajalla jo tilinumerosi, niin voit käydä tarkastamassa asian joko netissä omavero-palvelussa tai esitäytetystä veroilmoituksesta. Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu tai se on muuttunut, niin uusi numero on ilmoitettava verohallinnolle mahdollisimman pikaisesti

Jos et ilmoita tilinumeroa, niin joudut hakemaan veronpalautuksen rahalähetyksenä pankista.

Moni kuitenkin haluaa saada veronpalautuksen jo ennakkoon käyttöönsä ja tämä onkin mahdollista. Tässä artikkelissa käymme läpi vaihtoehtoja, miten veronpalautuksen voi saada heti tililleen ja ohjeistamme mitä näistä vaihtoehdoista kannattaa käyttää hyväksi ja mitä ei.

Verohallinto ei itse myönnä veronpalautuksia ennakkoon asiakkaille, joten rahat tulee hakea tilille muita kanavia pitkin.

Veronpalautus Heti Ilmaisella Lainalla

Veronpalautus ennakkoon ilmaisella ensilainalla

Ehdottomasti paras tapa hakea veronpalautus ennakkoon tilille on hakea ilmaista ensilainaa suoraan netistä. Jos haluat turvautua tähän vaihtoehtoon, niin toimi seuraavasti:

 1. Katso kuinka paljon olet saamassa veronpalautuksia tilillesi
 2. Varmista että verottajalta löytyy tilinumerosi
 3. Hae korotonta lainaa jonkin alla esitellyn palvelun kautta veronpalautuksen verran
 4. Maksa koroton laina takaisin kun saat veronpalautuksen tilillesi

Toimi näin ja et siis joudu maksamaan lainastasi mitään kuluja. Eli saat veronpalautuksen ennakkoon tilillesi täysin ilmaiseksi.

Alla esiteltynä parhaat paikat mistä voit hakea veronpalautuksen ennakkoon tilillesi ilman kuluja:

Päivitys 24.1.2020: Syyskuussa 2019 voimaan tulleen lainojen korkokattoa koskevan lakimuutoksen myötä kaikki palvelut eivät enää myönnä ilmaista ensilainaa. Suosittelemme Komplett Bankin luottokorttia, sillä tämän avulla saat 100 % varmasti aina vähintään 30 vuorokautta korotonta maksuaikaa.

Tietojemme mukaan myös Ferratum myöntää edelleen korotonta lainaa uusille asiakkailleen. Jos ilmaista lainaa ei ole tarjolla, niin Omalainan avulla löydät itsellesi parhaan lainatarjouksen minuuteissa.

Jos taas olet pienemmän lainan tarpeessa, niin esim. Blue Finance on erittäin hyvä vaihtoehto.

Blue Finance

blue finance logoBlue Finance myöntää tällä hetkellä Arkilaina nimellä kulkevaa lainaa, jonka suuruus on 300 euroa. Laina-aika on 4 kuukautta ja maksat takaisin 313,58 euroa. Erittäin edullinen vaihtoehto hakea veronpalautus ennakkoon heti tilille!

Lue Lisää Blue Financesta

Komplett Bank Mastercard

Komplett Bank MastercardKomplett Bankin Mastercard on vuosimaksuton luottokortti, jolle saat jopa 5000 euron suuruisen luottorajan, ilmaisen matkavakuutuksen, jopa 50 vuorokautta korotonta maksuaikaa sekä paljon muita hyödyllisiä etuja

Lue Lisää Komplett Bankin Mastercardista

Omalaina

Omalaina logoOmalainan avulla voit kilpailuttaa jopa 30 pankkia yhdellä ilmaisella lainahakemuksella. Näin löydät itsellesi takuuvarmasti järkevän lainaratkaisun. Voit hakea vakuudetonta lainaa 100-60 000 euroa ja saat lainatarjouksia minuuteissa hakemuksen täyttämisen jälkeen.

Lue Lisää Omalainasta

Bank Norwegian Visa

Bank Norwegianin luottokortille saat jopa 10.000 euron luottorajan. Korttia voivat hakea kaikki 23-vuotta täyttäneet henkilöt ja korotonta maksuaikaa saat luotolle jopa 45 vuorokauteen asti.

Lue Lisää Bank Norwegian Visasta

Ferratum

Ferratumin koroton ja kuluton laina on suuruudeltaan 4000 euroa ja sitä voivat hakea kaikki 21-vuotta täyttäneet ja raha-asiansa moitteetta hoitaneet henkilöt

Lue Lisää Ferratumista

Vivus

Vivus myöntää korotonta vippiä 300-600 euroa 20-vuotta täyttäneille henkilöille. Maksuaikaa lainalle saat Vivukselta jopa 4 kuukautta.

Lue Lisää Vivuksesta

Credit24

Jos olet 19-vuotta täyttänyt henkilö ja sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä, niin voit hakea Credit24:n kautta tilillesi jopa 4000 euron suuruisen ilmaisen lainan.

Lue Lisää Credit24:stä

Suomilimiitti

Suomilimiitin kautta saat ilmaista lainaa aina 2000 euroon asti jopa 60 vuorokauden maksuajalla. Ikäraja palveluun on 21-vuotta.

Lue Lisää Suomilimiitistä

Veronpalautus Ennakkoon Ja Pikaluotot

Ilmaisien ensilainojen maksimi maksuajat liikkuvat noin. 60 vuorokauden paikkeilla. Jos siis haluat saada veronpalautuksen ennakkoon käyttöösi jo hyvissä ajoin, niin tällöin joudut hyvin todennäköisesti maksamaan lainastasi pientä korkoa.

Lainavertailu kannattaa aina tehdä vaikka olisit hakemassa vain pientä summaa. Lainapaikkojen välillä on todella isoja eroja kulujen ja korkojen suhteen, joten vertailemalla lainat tulet säästämään hyvin todennäköisesti sievoisen summan rahaa.

Voit vertailla pikaluottoja tarjoavia palveluita kaikista kätevimmin tämän sivuston hakukoneen avustuksella. Syötä hakukoneeseen vain haluamasi lainasumma ja ikäsi, niin saat näkyville parhaat lainavaihtoehdot juuri sinulle.

Veronpalautuspalvelut

Erillisiä veronpalautuspalveluita löytyy netistä vino pino. Näiden palveluiden kautta voit toki hakea veronpalautuksen ennakkoon tilillesi mutta vahva ohjeistuksemme on että se ei missään nimessä kannata!

Esim. A-veronpalautus tarjoaa kiinteää 30 % korkoa lainalleen + tähän päälle vielä 10 € hakemusmaksu. Jos siis hakisit veronpalautusta ennakkoon vaikkapa 1000 euroa, niin maksaisit siitä takaisin 1310 €.

Jos taas haet lainaa 1000 euroa vaikkapa Credigon kautta, jotta saat veronpalautuksen ennakkoon tilillesi, niin maksat lainasta takaisin 1296 €. Lisäksi lainan maksuaika on tässä tapauksessa 2 vuotta.

Monet pikaluotot ovat siis edullisempia kuin pelkkiin ennakkoveronpalautuksiin keskittyneet palvelut!

Veronpalautus Rahalähetyksenä

Jos et ilmota verottajalle tilinumeroasi määräaikaan mennessä, niin tällöin veronpalautus maksetaan sinulle rahalähetyksenä.

Rahalähetyksestä tulee sinulle ilmoitus postitse ja voit käydä lunastamassa sen joulukuun puolestavälistä eteenpäin.

Rahalähetyksen lunastaminen onnistuu Osuuspankin konttoreissa rahalähetysilmoitusta ja henkilötodistusta vastaan. Voit myös halutessasi valtuuttaa toisen henkilön hakemaan rahalähetyksen puolestasi.

Veronpalautus Ennakkoon Kokemuksia

Veronpalautuspäivä on mukava päivä monelle mutta joskus yllättävä rahan tarve iskee ja veronpalautukset on saatava tilille jo aiemmin. Monet palvelut netissä tarjoavat veronpalautusta ennakkoon korkoa vastaan, mutta tämä on aivan sama asia kuin hakisit normaalia lainaa.

Jos et halua maksaa lainkaan korkoa ja silti saada veronpalautuksen tilillesi ennakkoon, niin ilmainen ensilaina on tähän oiva ratkaisu. Vuoden 2019 lainojen korkokattoa koskevan lakimuutoksen myötä ilmaista ensilainaa myöntäviä palveluita ei kuitenkaan enää ole tarjolla kovin paljon.

Paras ratkaisu onkin se että haet käyttöösi luottokortin, johon lähes poikkeuksetta saat korotonta maksuaikaa vähintään 30 vuorokautta. Tällä tavalla saat veronpalautuksen ennakkoon tilillesi ilman lisäkuluja kaikista varmimmin.

Tosin jos haet korollisen luoton tilillesi ja maksat sen pois kokonaisuudessaan veronpalautuspäivänä, niin korot jäävät yleensä muutamiin euroihin. Pikaluottokin on siis ihan hyvä ratkaisu kunhan pystyt maksamaan sen takaisin suhteellisen nopeasti.

Veronpalautuspalveluita emme suosittele kenellekkään, sillä lähes poikkeuksetta niiden korot ovat huomattavasti korkeammat kuin vaikkapa pikaluotoissa.

Oletko Hakenut Veronpalautusta Ennakkoon?

Oletko hakenut tai hakemassa veronpalautusta ennakkoon tilillesi?

Kerro meille kokemuksistasi tai kysy mieltä askarruttavista asioista kommentoimalla alle. Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin mahdollisimman pian.

Toivon mukaan sait tältä sivulta asianmukaisia vinkkejä veronpalautuksen hakemiseen ennakkoon. Napsauta alta myös tähtiarvio tälle artikkelille.

Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
3.92 (12 ääntä)
Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

2 Kommenttia “Veronpalautus ennakkoon 2022 – Katso parhaat vinkit”

 1. Veronpalautus ennakkoon 2022 – Katso parhaat vinkit

  Voinko saada ennakkoon veronpalautusta vaikka maksuhäiriömerkintä. Ulosotossa ei ole mitään

  1. Post
   Author
   Veronpalautus ennakkoon 2022 – Katso parhaat vinkit

   Hei Hanna,

   Kaikki tällä sivustolla mainitut lainapalvelut tarkistavat asiakkaan luottotiedot ennen lainan myöntämistä. Jos haluat saada lainaa ilman luottotietoja, niin Tandon tarjoama takaajalaina(https://lainaanyt.fi/lainapaikat/tando-laina/) on oikeastaan ainoa mahdollisuus. Nimensä mukaisesti Tando vaatii kuitenkin takaajan lainalle.

   Timo
   Lainaanyt.fi

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää