Eroon veloista – 10 vinkkiä miten selvitä velkakierteestä

In Blogi By Lainaanyt.fi 12.7.2022

eroon veloista

Eroon Veloista

Velkakierteeseen joutuminen on tämän päivän yhteiskunnassa hyvin yleinen, joskin valitettava asia. Yhä useampi Suomalainen joutuu kamppailemaan velkojensa kanssa ja stressaamaan tästä asiasta.

Yleisin syy velkakierteeseen joutumiselle on se että ihmiset elävät nyky-yhteiskunnassa hyvin usein reilusti varojensa yli. Jos naapurilla on hieno Volvo niin tottakai minullakin pitää olla on hyvin tuttu ajattelutapa Suomalaisessa kulttuurissa.

Toki velkaantumiseen on muitakin syitä, kuten esimerkiksi työttömäksi jääminen tai vaikkapa peliriippuvuus.

Jos olet joutunut velkakierteeseen ja haluat eroon veloista, niin jatka lukemista. Alta löydät tärkeitä vinkkejä miten pystyt pääsemään ulos velkakierteesstä ja elämään rauhallisempaa elämää.

1. Tiedosta Että Olet Velkakierteessä

Jotta pääset alkuun matkallesi kohti velatonta elämää, niin ihan ensimmäiseksi sinun tulee tunnustaa itsellesi että jonkin täytyy nyt muuttua.

Ongelma ei tule ratkeamaan jos et itse myönnä että se on ongelma. Myöntämättömyys johtaa vain saman kierteen jatkumiseen ja uusiin ongelmiin.

Se että luet tätä tekstiä on jo merkki siitä että olet halukas hakemaan apua velkaongelmaasi. Jatka siis lukemista koska olet ottanut ensimmäisen ja sen tärkeimmän askeleen.

2. Lainojen Yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen on erinomainen keino päästä eroon velkakierteestä erityisesti silloin, jos sinulle on kertynyt tilillesi paljon kalliita pikaluottoja. Pikaluotto on toki oiva ratkaisu akuuttiin rahapulaan, jos pystyt maksamaan sen takaisin nopealla aikataululla.

Hyvin usein kuitenkin käy niin, että pikaluottoja joutuu maksamaan pois uusilla pikaluotoilla ja kierre on valmis. Pikaluottoja kertyy päällekkäin monta ja näiden kuukausieristä suoriutuminen käy todella haastavaksi.

Tämän lisäksi joudut maksamaan törkeän korkeaa korkoa näistä pikaluotoista, joka myös pitkällä aikavälillä verottaa kukkaroasi huomattavasti.

Yhdistämällä nämä kalliit pikaluotot yhden suuremman ja järkeväkorkoisemman lainan alle säästät huomattavan summan rahaa ja lainan kuukausierä on aiempaa huomattavasti pienempi.

Lainojen yhdistäminen siis kannattaa ehdottomasti mutta samalla tulee muistaa että ongelma ei toki ratkea sillä, että haet lisää lainaa. Myös kulutustottumuksien tulee muuttua radikaalisti, jotta uuden lainan takaisinmaksu onnistuu.

Alta löydät tämän hetken suosituimmat ja edullisimmat yhdistelylainaa netissä tarjoavat palvelut:

Bank Norwegian

Bank Norwegian
 • Lainatuote: Kulutusluotto
 • Maksuaikaa 1-15 vuotta
 • Ikäraja 23 vuotta
 • Lainaa 1000-50 000 euroa

Lue Lisää Bank Norwegianista

Rahalaitos

Rahalaitos
 • Lainatuote: Joustoluotto/Kulutusluotto
 • Maksuaikaa 1-15 vuotta
 • Ikäraja 20-22 vuotta
 • Lainaa 500-50 000 euroa

Lue Lisää Rahalaitoksesta

Etua.fi

Etua
 • Lainatuote: Kulutusluotto/Joustoluotto
 • Maksuaikaa 1-15 vuotta
 • Ikäraja 22 vuotta
 • Lainaa 2000 – 50 000 euroa

Lue Lisää Etuasta

3. Kuluta Vähemmän

Tämä on tietenkin itsestäänselvyys mutta se on kuitenkin hankalampi toteuttaa miltä kuulostaa. Jos haluat todella vähentää kulujasi, niin se ei yleensä onnistu sormia näpsäyttämällä, vaan vaatii tulojen ja menojen tarkkaa seurantaa.

 • Laske omat tulosi jotta sinulla on tiedossa paljonko voit esim. kuukausitasolla kuluttaa rahaa.
 • Pidä kirjaa kaikista menoistasi muutaman kuukauden ajan, jotta saat selvän kuvan siitä mikä on todellinen tilanteesi tulojen ja menojen suhteen.
 • Suhteuta kulutuksesi tulojen ja menojen mukaan. Mieti mistä voit nipistää parhaiten ja aloita siitä.
 • Pidä kirjaa vuoden ajan ja tee yhteenveto siitä miten olet onnistunut pienentämään menojasi.

Menojen vähentäminen ei ole itsestäänselvyys ja se vaatii suurta kurinalaisuutta ja myös omien kulutustottumuksien muuttamista. Tarkalla seurannalla ja harkinnalla se kuitenkin onnistuu.

4. Hanki Sivutoiminen Työ

eroon velkakierteestä

Tämä saattaa kuulostaa todella haasteelliselta tilanteessa jossa jo painat 8 tunnin työpäiviä ja elämäntilanne on muutenkin jo riittävän stressaava kun yrität päästä eroon veloista.

Tänä päivänä voit kuitenkin hankkia sivutoimisen työn, jota voit tehdä täysin kotoa käsin. Tutustumalla internetin kautta erilaisiin freelancer palveluihin, kuten esimerkiksi. Upwork.com.

Voit tarjota tälläisessä palvelussa osaamisaluettasi vastaavia palveluita kuten esimerkiksi. Artikkelien kirjoittamista, koodausta, graafista suunnittelua, asiakaspalvelua tms.

Työtä voit tehdä oman jaksamisesi mukaan vaikkapa tunnin päivässä omalta koneeltasi.

5. Muista Rentoutua

Vaikka tuntuu siltä että kaikki kaatuu päälle koska velkojat ovat koko ajan niskassasi, niin muista aina välillä rentoutua ja tehdä jotain mukavaa.

Tämä on erittäin tärkeää!

Jatkuva stressaaminen vähentää tehokkuuttasi ja aivosi eivät jaksa työstää uusia ideoita. Rentoutuminen lataa akkuja ja jaksat taas jatkaa keskittymistä olennaiseen.

6. Hankkiudu Eroon Turhista Tavaroista

Ihmiset ovat kovia hamstraamaan tavaroita vaikka vähemmälläkin yleensä pärjäisi. Tee siis inventaario kotonasi ja mieti että mistä tavaroista sinun olisi järkevää hankkiutua eroon.

Voit myydä tavaroitasi esim. kirpputorilla tai vaikkapa netissä. Esim. Huuto.net on oiva paikka tavaroiden myymiseen ja myös Facebook toimii tässä suhteessa hyvin.

7. Kysy Neuvoa Asiantuntijalta

Tältä sivulta saat toki vinkkejä miten pääset alkuun asioiden kanssa mutta joskus veloista eroon pääseminen vaatii taloudellisen asiantuntijan apua. Moni meistä ei mielellään lähde kertomaan raha-asioistaan ulkopuolisille mutta se kuitenkin kannattaa tehdä.

Asiantuntija voi esim. auttaa sinua laskemaan budjettiasi ja suunnittelemaan muutenkin tilanteesi kannalta järkevimmän toimintamallin.

Takuu-Säätiön sivuilta löytyy hyvin tietoa tästä aiheesta.

8. Säästä Erityisesti Pienissä Asioissa

Tämä on yksi tärkeimmistä asioista kun haluat päästä eroon veloista. Mieti päivittäin pieniä asioita missä voit säästää. Esim. Et välttämättä tarvitse karkkipussia kaupasta tai ei ole ihan pakko tilata pizzaa jos kaapissa on ruokaa.

Näistä pienistä asioista kertyy pitkällä aikavälillä todella iso säästö. Laita ylös kaikki pienimmätkin säästösi ja katso vuoden päästä montako euroa olet säästänyt. Tulet todennäköisesti yllättymään.

9. Sosiaalinen Luotto

Sosiaalista luottoa on tarjolla n. 30 eri kunnassa Suomessa ja se on suuruudeltaan 200-10.000 euroa riippuen tilanteestasi. Voit tarkistaa oman asuinkuntasi verkkosivuilta että myöntääkö se sosiaalista luottoa.

Sosiaalista luottoa voit hakea seuraaviin tarkoituksiin:

 • Välttämättömiin menoihin, kuten vaikkapa kodin hankintoihin, lasten harrastevälineisiin tai terveydenhoitomenoihin.
 • Pikavippivelkojen tai muiden rästilaskujen maksuun.

Sosiaalista luottoa voidaan myöntää vähävaraiselle henkilölle, jolla on kuitenkin mahdollisuus luoton takaisinmaksuun.

10. Päästä Velat Ulosottoon

Tätä vaihtoehtoa emme lämpimästi suosittele mutta jossain vaiheessa se saattaa olla järkevä ratkaisu. Jos et esim. saa yhdistelylainaa mistään ja tulosi eivät kaikesta yrityksestä huolimatta riitä mitenkään velkojen maksuun, niin tässä vaiheessa tätä kannattaa harkita.

Jos olet päätymässä tähän ratkaisuun, niin kysy ulosottomieheltä että kuinka kauan velkojesi lyhentäminen kestää ja minkä verran joudut esim. kuukausitauolla lyhentämään. Jos summa on järkevä tuloihisi verrattuna ja muuta mahdollisuutta ei ole, niin tämä vaihtoehto on potentiaalinen tapa päästä eroon veloista.

Muista kuitenkin että jos päästät velkasi ulosottoon, niin tilillesi ruksataan maksuhäiriömerkintä, mikä taas vaikeuttaa asioita monella elämän osa-alueella.

Kerro Meille Kokemuksistasi

Oletko ollut velkakierteessä ja kenties selvinnyt sieltä?

Painavatko velat tällä hetkellä päälle ja yrität selviytyä niistä?

Jaa meille ja muille samassa tilanteessa oleville ihmisille kokemuksesi veloista eroon pääsemisessä kommentoimalla alle.

Voit myös antaa ohjeita ihmisille miten juuri sinä olet onnistunut selviytymään velkakierteessä.

Toivon mukaan sait näistä vinkeistä uutta potkua taisteluun velkakierrettä vastaan!

Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

3 Kommenttia “Eroon veloista – 10 vinkkiä miten selvitä velkakierteestä”

 1. Eroon veloista – 10 vinkkiä miten selvitä velkakierteestä

  Lainan yhdistäminen ei ole ratkaisu veloille, takasin nekin pitää maksaa enemmin tai myöhemmin ja riippuen korosta summa saattaa olla todella suuri. Tämäkin on jo törkeää bisnestä niiden kustannuksella joilla on oikeasti tiukkaa. Kuinkahan monta taloutta on jo kuralla näiden vippien ja lainojen takia? Se ei tarvitse kuin sen yhden, mistä voi lähteä suuri ongelma liikkeelle. Ilman varasuunnitelmaa jos työpaikka lähtee alta tai muuta taloudellisesti mullistavaa tapahtuu, on vippiä tarjolla ”tilanteen” korjaamiseen netti pullollaan. Tiedän tämän koska olen nämä käynyt läpi. Nyt kun etsin ratkaisua omiin velkoihin niin törmään vain lainoihin ja vippeihin, mitä en suostu enään ottamaan. Sillä se veloista eroon pääseminen meinaan alkaa päättämällä että ei ota lisää sitä vaikka mikä on! Muuten se on kierre. velkakierre.blogspot.com

  1. Post
   Author
   Eroon veloista – 10 vinkkiä miten selvitä velkakierteestä

   Hei,

   Kiitoksia kommentistasi! Lainojen yhdistäminen ei meidänkään mielestä ole oikea ratkaisu kaikille velkakierteeseen joutuneille. Yleensä lainojen yhdistäminen auttaa silloin, jos itse on valmis muuttamaan kulutustottumuksiaan ja kurinalaisesti maksamaan yhden isomman ja edullisemman lainan pois. Jos ei ole, niin usein lainojen yhdistämisen jälkeen sitä yhdistelylainaa yritetään yhdistää uudestaan vielä isommalla lainalla, jolloin mennään metsään ja pahasti! Siksi pyrimmekin tässä artikkelissa antamaan myös muita vinkkejä, miten velkakierteestä voi mahdollisesti selvitä.

   Ystävällisin Terveisin,

   Jyri
   Ylläpito

 2. Eroon veloista – 10 vinkkiä miten selvitä velkakierteestä

  Minä en halua ”pikavippiä” ei joustoluottoa ei pikalainaa eikä joustolimiittiä, koska niitä on aivan tarpeeksi! Haluaisin yhden järkevän lainan, joka pelastaisi minut ahdingosta. Oravanpyörä on liikkeellä ja vauhti kiihtyy. Tämä ei ole puolustus, koska ketään toivon mukaan pakoteta ottamaan lainaa. Valinnanvaraa on mielestäni liikaa ja houkutus on suuri.Tiedän etten ole ongelman kanssa yksin, mutta se ei nyt lohduta. Olisi kiva kuullaa kohtalontovereiden mielipidettä.

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *