Onko kertaluotto edullisempi vaihtoehto kuin joustoluotto?

In Blogi By Lainaanyt.fi 1.9.2021

kertaluotto

Mikä On Kertaluotto?

Kertaluotto on yleensä vakuudeton laina, joka myönnetään kerralla hakijan tilille. Kertalainaa et voi siis nostaa osissa tilillesi joustoluottojen tapaan.

Kertaluotto on normaalisti suuruudeltaan muutamia tuhansia euroja mutta voit hakea sitä jopa 60.000 euroon asti. Maksuaikaa kertalainalle myönnetään tyypillisesti 1-5 vuoden ajaksi.

Kertalainaa voit hakea kätevästi suoraan netin kautta joko pankista tai rahoitusyhtiöiltä. Kertaluotoissa riittää tänä päivänä valinnanvaraa todella paljon ja niiden kulut vaihtelevat eri lainantarjoajien välillä huomattavasti.

Tästä syystä ennen lainan hakemista on syytä vertailla eri palveluita ennen lopullisen lainapäätöksen tekemistä. Lainaanyt.fi sivustolta löydät lähes sadan kertalainaa tai joustoluottoa tarjoavan palvelun tiedot.

Pääset vertailemaan näitä palveluita klikkaamalla alta:

Vertaa Lainoja Klikkaamalla Tästä!

Kertaluotto Vai Joustoluotto?

Kertaluoton ja joustoluoton ero on lyhyesti sanottuna se että kertalaina maksetaan tilillesi kerralla, kun taas joustoluotto toimii luottokortin tapaan, eli voit nostaa sitä tilillesi haluamissasi määrin oman luottorajasi puitteissa.

Pähkinänkuoressa voidaan sanoa että joustoluotto on kertalainaa huomattavasti joustavampi vaihtoehto mutta myös usein kuluiltaan kalliimpi. Joustoluoton etuna on kuitenkin se että saat yleensä nostamallesi rahasummalle 2-4 viikkoa korotonta maksuaikaa.

Kertaluotossa taas korot alkavat juoksemaan siinä vaiheessa kun laina maksetaan tilillesi. Kertaluoton edut tulevat esiin siinä vaiheessa jos lainan tarpeesi on suuri. Pitkällä maksuajalla kertalaina tulee lähes aina joustoluottoa edullisemmaksi.

Alla vertailtuna muutama suosittu kertaluottoja ja joustoluottoja tarjoava palvelu:

Kertaluotot
Palvelu Todellinen Vuosikorko Ikäraja Lainasumma Lue Lisää
8,99 % – 37,97 % 23-vuotta 1000-60.000 € Lue Lisää
23,38 % – 97,98 % 21-vuotta 500-10.000 € Lue Lisää
10,74 % – 38,94 % 20-vuotta 500-50.000 € Lue Lisää
Joustoluotot
Palvelu Todellinen Vuosikorko Ikäraja Luottoraja Lue Lisää
134,02 % – 167,90 % 21-vuotta 2000 € Lue Lisää
49,77 % – 131,66 % 18-vuotta 2000 € Lue Lisää
4,90 % – 50 % 20-vuotta 10.000 € Lue Lisää

HUOM! Kuten yllä jo mainittiin niin joustoluottoihin saat normaalisti korotonta maksuaikaa. Esim. Suomilimiitti tarjoaa asiakkailleen jopa 60 vuorokauden korottoman maksuajan. Saat siis lainan ilmaiseksi 2 kuukauden maksuajalla.

Miten Löydän Edullisimman Kertaluoton?

Kun olet hakemassa itsellesi kertaluottoa, niin lainoja kannattaa ehdottomasti vertailla ennen lainan hakemista. Lainavertailussa kannattaa käyttää mittarina todellista vuosikorkoa. Tämä on korko, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut. Todellisen vuosikoron avulla saat hyvän kuvan siitä mistä sinun kannattaa lähteä hakemaan kertalainaa.

Sivustomme lainahaun avulla saat alustavan kuvan minkälaista todellista vuosikorkoa mikäkin palvelu tarjoaa. Lopullisesti vuosikorko määräytyy kuitenkin aina henkilökohtaisen riskiarvion perusteella, joten ainoa tapa saada tietää juuri sinulle määräytyvä korko on käydä täyttämässä lainahakemus lainantarjoajan sivustolla.

Tämä käy tänä päivänä helposti netin kautta minuuteissa ja parasta on se että itse lainahakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Voit siis hakea lainaa monesta eri paikasta ja valita itsellesi näistä edullisimman.

Erilaiset Kertaluotot

Tyypilliset kertaluotot voidaan jakaa seuraavasti:

Vakuudelliset Lainat

Vakuudellinen laina voi olla esimerkiksi asuntolaina tai autolaina. Vakuudellisen lainan korot ovat aina edullisemmat vakuudettomaan lainaan verrattuna mutta nimensä mukaisesti sen saaminen vaatii joko henkilötakausta tai erilaisia vakuuksia. Laina-aika vakuudellisissa lainoissa on normaalisti pitkä ja sitä maksetaan takaisin kuukausittain kunnes laina on kokonaisuudessaan maksettu takaisin.

Vakuudettomat Lainat

Vakuudettomat lainat eli kulutusluotot tai pikaluotot ovat tyypillisesti 100-10.000 euron suuruisia lainoja, joiden maksuaika vaihtelee 30 vuorokauden ja 5-vuoden välillä. Vakuudetonta lainaa on helppo hakea ja saada tilille nopeasti mutta vastaavasti korot ovat vakuudellista lainaa suurempia. Myös vakuudeton kertalaina maksetaan takaisin normaalisti kuukausittain tasaerissä.

Osamaksusopimukset

Myös osamaksusopimukset voidaan lukea kertaluottojen joukkoon. Näitä osamaksusopimuksia tarjoaa yleensä jokin rahoituslaitos kuten esimerkiksi Klarna. Osamaksusopimuksia solmitaan yleisesti esim. kodin elektroniikan tai muiden suurempien ostosten yhteydessä.

Lähes kaikki suuret verkkokaupat ja ketjut tarjoavat nykyään osamaksusopimuksia. Kannattaa kuitenkin tutustua tarkoin myös osamaksusopimuksen ehtoihin sillä usein normaali laina voi olla edullisempi kuin osamaksusopimuksen solmiminen.

Jaa Kokemuksesi Kertalainoista?

Oletko hakenut kertaluottoa ja minkälaisella korolla olet lainaa saanut?

Kommentoi alle kokemuksistasi ja auta lainantarpeessa olevia ihmisiä löytämään itselleen sopivan lainapalvelun.

Kiitämme palautteestasi!

Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.