Kokemuksia joustoluotoista – Mistä luottoa kannattaa hakea?

In Blogi By Lainaanyt.fi 25.10.2020

Kokemuksia joustoluotoista

Joustoluotto on yksi yleisimmistä pankkien luottotuotteista. Kannattaako sen ottaminen? Kenelle ja millaisiin tarkoituksiin se sopii ja mistä sitä kannattaa hakea. Kysymyksiä on paljon, mutta ei hätää, sillä vastaamme kaikkiin niihin! Lue kokemuksia joustoluotoista, ja selvitä, onko se juuri sinulle sopivin luotto.

Joustoluotto Pähkinänkuoressa

Joustoluotto on vakuudeton pienlaina, eli sen pantiksi tai vakuudeksi ei tarvitse asettaa mitään. Joustoluoton antaminen ja siihen liittyvät ehdot riippuvat pankin tai rahoituslaitoksen omista säännöksistä ja laskelmista. Joustoluottoon vaikuttava, tärkein seikka, on luoton hakijan säännöllisten tulojen suuruus, sekä mahdollinen rinnakkaishakija.

Joustoluotto on lainatuote, jota tarjoaa parisenkymmentä yhtiötä Suomessa. Luoton haku on helppoa, sillä sen voi hoitaa usein täysin sähköisesti. Lainan ottajalle avataan tili ja annetaan valittu määrä luottoa, jonka puitteissa rahaa voi nostaa. Rahan saa omalle käyttötilille nopeasti, joten kyseessä on kätevä helpotus vaikkapa remonttikuluihin, tai johonkin yksittäiseen, suurempaan ostokseen.

Mutta mistä joustoluottoa kannattaa hakea, jotta saa parhaan mahdollisen tarjouksen? Ja oletko juuri sinä joustoluoton kohderyhmää? Siihen pureudumme tässä postauksessa.

Vertaa Kaikki Joustoluotot Tästä

Joustoluotto Sopii Ihmisille, Joilla On säännölliset Tulot

Joustoluotto kuulostaa hirveän pelottavalta, emmekä tienneet siitä juuri mitään ennen ensimmäistä kokemustamme kyseisestä luotosta. Ei siis ihme, mikäli päässäsi risteilee kysymyksiä. Haluamme auttaa, ja pyrimmekin vastaamaan kaikkiin olennaisimpiin kysymyksiin.

Lähdetään liikkeelle alusta. Onko joustoluotto sinun valintasi? Siihen riippuu haettavan lainan summa ja lainan käyttötarkoitus. Niihin palaamme kuitenkin seuraavassa kappaleessa. Tässä kappaleessa voimme todeta, että joustoluotto sopii ihmisille, joilla on säännölliset tulot. Joustoluoton ottajan tulee olla täysi-ikäinen eli vähintään 18-vuotias. Tähän voi toki liittyä vielä tiukempia ikärajoituksia luotonantajan puolelta, mutta noin yleisesti täysi-ikäinen, töissä käyvä ihminen vakiosuuruisella palkalla on joustoluoton ydinkohderyhmää.

Mikäli koet, että palkkasi on ehkä liian pieni tai liian epäsäännöllinen luoton saamiseksi, tai nostat vaikkapa jotain etuutta pääasiallisena tulonasi, kannattaa lainalle etsiä rinnakkaishakija. Rinnakkaishakija on vastuullinen lainasta samalla tavalla kuin päähakijakin ja useinhan kyseessä on perheenjäsen tai vaikkapa puoliso. Näin joustoluoton kohderyhmää saadaan laajennettua vielä entisestäänkin.

Otetaanpa esimerkiksi vaikkapa Matti Mainio. Matti on osa-aikatöissä opiskeluiden ohella ja Matilla on kaksio. Kaksiossa Matin kanssa asuu Maija Menevä. Maija ja Matti ovat avoliitossa, mutta heillä ei ole lapsia, eivätkä he ole naimisissa. Matti omistaa asunnon yksin ja sen kylpyhuone tulee remontoida. Matti päättää hakea joustoluottoa 10 000 euron remonttikulujen kattamiseen.

Pankki ei kuitenkaan halua antaa Matille tarpeeksi lainaa, sillä Matin tulot ovat liian pienet. Maija päättää astua mukaan lainan rinnakkaishakijaksi, sillä onhan asunto yhteiskäytössä, vaikka Matti sen omistaakin. Sovitaan, että Matti vastaa lainasta ja Maija maksaa sen ainoastaan siinä tapauksessa, että Matti ei siihen pysty. Uusi, italialainen kylpyhuone saadaan ja Matti ja Maija ovat onnellisia.

Mihin Tarkoituksiin Joustoluotto Sopii?

Joustoluotto kokemuksia

Miksi sitten ottaa joustoluotto? Siksi, koska joihinkin lainatarpeisiin se on täydellinen vastaus. Arjen pienet ostokset, kuten kodinkoneet, saattaa olla kannattavinta ostaa osamaksulla tai luottokortilla. Asunnon ostoon tarvitaan asuntolaina ja auton saa mahdollisesti edullisimmin käyttöön leasing-sopimuksella. Näiden väliin jäävät remontit, käytetyn auton ostaminen tai muut, muihin kategorioihin kuulumattomat lainatarpeet kattaa joustoluotto helposti ja kätevästi.

Joustoluoton summat ovat yleisimmin 2 000 – 50 000 euroa. Mitään konkreettista summaa ei ole ja rajat vaihtelevat luotonantajasta riippuen. Lainatarpeen tulee kuitenkin päätyä jonnekin, noiden summien sisälle, jotta joustoluotto on paras valinta.

Joustoluoton saa tilille nopeasti, mikäli kaikki vain on kunnossa. Toisin sanoen mikäli teet lainahakemuksen netissä vaikkapa tänään, arkipäivänä, voit odottaa että rahat ovat tililläsi tänään tai huomenna. Näin ollen se on paras lainatuote juuri äkillisten menojen kattamiseen.

Joustoluottojen laina-ajat ovat nimensä mukaisesti joustavia. Luoton voi maksaa pois myös ennenaikaisesti. Näin ollen luotolla voi paikata vaikkapa muutaman kuukauden nousseiden kulujen aiheuttamaa alijäämää ja maksaa luoton sitten heti pois. Luoton poismaksamisesta ei tule kuluja ja koron lasku päättyy maksupäivään.

Matin ja Maijan remonttilaina on erinomainen esimerkki joustoluotosta ja sen käyttötarkoituksesta. Luottoa saatiin 10 000 euroa, mutta kaakelit löytyivätkin lopulta alennuksesta ja lainaa jäi ylikin. Ylijäämä käytettiin vanhojen luottojen pois maksamiseen ja näin ollen joustoluotosta tuli samalla niin sanottu yhdistelylaina.

Nyt Matilla on enää asuntolainan lisäksi yksi suurempi luotto, jota hän maksaa pois. Laina-ajaksi on luotolle sovittu 5 vuotta, mutta Matti valmistui koulusta ja sai vakipaikan opettajana. Hän päätti maksaa lainan kerralla pois ja elää nyt velattomana miehenä asuntolainaa lukuun ottamatta.

Luotto Kannattaa Kilpailuttaa

Mistä luottoa kannattaa hakea? Kuten jo todettua, joustoluottoa saa pelkästään Suomessa yli 20:sta pankista tai muusta rahoituslaitoksesta. Jokaisessa on paitsi eri minimi- ja maksimimäärät, myös eri korot, eri vaatimukset ja eri kulut. Näin ollen lainan ottaminen saattaakin tuntua viidakolta, josta ei tunnu pääsevän pois.

Älä hätäile! Tiedämme tunteen, sillä olemme olleet täsmälleen samassa tilanteessa. Rahoitusala on jo lähtökohtaisesti hyvin hämmentävää ja sekavaa, eivätkä luottojen pikkupräntillä kirjoitetut ehdot tee luottojen vertailusta yhtään helpompaa.

Luotot kannattaa ja tulisi ehdottomasti kilpailuttaa, sillä miksi maksaisit liikaa vain sen takia, että päädyt ottamaan lainan tutustua ja turvallisesta pankista tai netin ensimmäisenä hakutuloksena nousseesta rahoituslaitoksesta. Älä maksa liikaa! Kilpailuta! Avaa lainoja kilpailuttava nettisivu ja löydä alkutietoihin perustuvat, sinulle parhaat joustoluottotarjoukset. Kilpailutuksen perusteella voit sitten lähestyä sinulle suositeltua rahoituslaitosta ja saada lainan tilillesi saman päivän aikana!

Myös Matin ja Maijan joustoluotto löytyi kilpailutusta tekevästä laskurista, joka osasi suositella edullisinta lainaa kylppäriremontin tekemiseen. Laskelma tehtiin muun muassa halutun lainasumman ja laina-ajan perusteella. Lopulliseen lainansaantiin vaikutti Maijan lisääminen rinnakkaishakijaksi.

Kilpailuta Joustoluotot Tästä

Joustoluotto On Nimensä Mukaisesti Joustava

Joustoluotto kannattaa valita, mikäli rahalle ilmenee yllättävä tarve, joka tulee kattaa nopeasti. Joustoluottoa parempia luottoja saattavat olla jotkin korttiluotot, asuntolaina, sekä tietenkin opintolaina, mutta nämä eivät ole usein lainan kohteeseen saatavilla. Joustoluotto onkin nimensä mukaisesti joustava, sillä siinä saa valita paitsi lainan summan, myös lainan takaisinmaksuajan.

Joustoluottoa ottaessa lainanantaja ei tarvitse selitystä lainan käyttötarkoituksesta tai luottotietoja ja palkkaa kummempia tietoja lainan ottajasta. Joustoluotto on nopea ja ketterä ja mahdollistaa rinnakkaishakijan. Mikäli rahan tarve on nyt ja heti, on joustoluotto usein paras valinta.

Joustoluoton suurimmat vaaranpaikat liittyvät luoton kustannuksiin, jotka saattavat olla korkeat. Niitä saattaa nostaa muun muassa tilinhoitomaksut, joita sopimuksesta riippuen saattaa mennä, vaikka luotto ei olisi aktiivisessa käytössä. Joustoluoton kuluongelmaan on kuitenkin saatu helpotusta lakiuudistuksen muodossa, sillä 2019 eduskunta määräsi luotoille korkokaton. Vuonna 2020 käytyjen neuvotteluiden perustella korkokattoa kiristettiin väliaikaisesti 10 prosenttiin ja näin ollen kuluttajat voivat nauttia jatkossa entistä halvemmista luotoista.

Yhteenvetona todettakoon, että joustoluotto on hyvä lainatuote, kunhan muistaa sen korkean koron ja mahdollisten muiden kulujen vaikutuksen todelliseen vuosikorkoon. Joustoluotto sopii arjen pieniin ja keskisuuriin hankintoihin ja se on usein lyhempiaikainen, kuin joustamattomammat opintolaina ja asuntolaina. Joustoluoton syitä ei tarvitse perustella ja luotto on tilillä lähestulkoon heti!

Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
5 (1 ääntä)
Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää