Lainahuijaukset piinaavat Suomalaisia – Varo näitä

In Blogi By Lainaanyt.fi 13.7.2020

Lainahuijaus

Olemme saaneet artikkeliimme Lainaa ulkomailta – Voiko ulkomaisiin lainapalveluihin luottaa erittäin paljon kommentteja viime aikoina lainahuijausyritysten kohteeksi joutuneilta ihmisiltä. Tästä syystä koimme tarpeelliseksi kirjoittaa erillisen blogikirjoituksen tästä aiheesta varoituksen sanana.

Lainahuijaukset eivät toki ole mikään uusi ilmiö mutta ovat lisääntyneet huomattavasti viime aikoina. Yksi syy tähän on varmasti se että lainoille vuoden loppuun asti määrätyn korkokaton myötä vakuudettoman lainan saaminen on tällä hetkellä todella haastavaa.

Tämä taas asettaa ihmiset alttiimmaksi tarttumaan epämääräisiin lainatarjouksiin helpommin, koska normaalia lainaa on lähes mahdotonta saada. Erityisesti pienituloiset ja luottotiedottomat ihmiset ovat huijareiden kohderyhmää.

Tästä artikkelista löydät infoa siitä miten nämä lainahuijaukset toteutetaan ja opit tunnistamaan huijausyritykset. Lukaise siis juttu läpi ja ole joutumatta huijauksen kohteeksi.

Miten Lainahuijarit Toimivat?

Perinteisesti huijaukset noudattavat seuraavaa kaavaa:

 1. Saat sähköpostin joko yksityishenkilöltä tai yritykseltä, jossa sinulle tarjotaan mahdollisuutta hakea lainaa. Yleensä sähköpostissa myös mainitaan että lainan saaminen on mahdollista myös esim. luottotiedottomille henkilöille.
 2. Jos tartut tarjoukseen ja haet lainaa, niin seuraavaksi sinulta vaaditaan jonkin suuruista vakuus- tai ennakkomaksua lainalle, jonka jälkeen luvataan että laina maksetaan tilillesi.
 3. Jos erehdyt maksamaan ennakkomaksun, niin tämän jälkeen sinulta vaaditaan uudella verukkeella jotain muuta maksua. Tämä kierre jatkuu niin kauan kunnes ymmärrät lopettaa maksujen suorittamisen.

Huijarit siis vakuuttelevat ihmisiä maksamaan ennakkomaksun lainasta, jota ei ole olemassakaan.

Jos törmäät henkilöön tai yritykseen, joka vaatii ennakkomaksua lainasta, niin älä koskaan maksa sitä. Normaalit lainapalvelut eivät koskaan vaadi ennakkomaksuja, vaan veloittavat mahdolliset kulut itse lainasummasta sen maksamisen yhteydessä.

Tunnettuja Lainahuijausyrityksiä

Alta löydät listan meidän tiedossamme olevista tällä hetkellä liikkeellä olevista nimistä, jotka lähestyvät ihmisiä lainahuijauksilla:

 • Bia Bank
 • Credit Projects Bank
 • Skandinvest Financial
 • Oliver Raymond Rahoitus
 • Online Bank Nord
 • General Invest Bk

Nimet toki vaihtelevat jatkuvasti, joten kaikkien epäilyttävien lähestymisyritysten kanssa tulee olla tarkkana.

Erityisen vaikeaksi huijausten tunnistamisen tekee se että usein näillä yrityksillä on todella vakuuttavan näköiset verkkosivut, jotka saattavat tavallisen kansalaisen silmään näyttää täysin legitin pankin sivustoilta.

Miten Vältän Huijauksen Kohteeksi Joutumisen?

Miten sitten huijauksen kohteeksi joutumisen voi välttää? Jos huomaat saamassasi lainatarjouksissa johonkin seuraavista liittyvää, niin katkaise yhteydenpito välittömästi:

 • Mainosteksti on kirjoitettu huonolla Suomen kielellä
 • Mainoksessa luvataan lainaa joko ilman luottotietoja tai tulotietojen tarkistusta
 • Lainan tarjoaja on yksityishenkilö
 • Lainanhakijan henkilötietoja kalastellaan ilman turvallista pankkitunnistautumista
 • Lainan vakuudeksi pyydetään ennakomaksu.

Älä koskaan hae lainaa palvelun kautta, joka täyttää yhdenkin yllä mainitun ehdon!

Mistä Sitten Lainaa turvallisesti?

Nykyaikana huijauksia on liikkeellä niin paljon että laillisesti toimivien vakuudetonta lainaa myöntävät palvelut saattaa olla vaikeaa erottaa tästä joukosta.

Voit kuitenkin hakea lainaa turvallisesti, jos kaksi tärkeää ehtoa täyttyvät:

Asiakkaan tunnistus tapahtuu turvallisesti esim. verkkopankkitunnuksilla lainan hakemisen yhteydessä
Lainasta ei vaadita ennakkomaksua

Tämän lisäksi ennen lainan hakemista kannattaa aina tutustua kyseiseen palveluun esim. googlettamalla muiden asiakkaiden kokemuksista kyseisestä lainapalvelusta.

Huomioi myös lainasopimuksessa sinulle tarjottava korko! Suomessa on voimassa laki, jonka mukaan vakuudettomien lainojen nimelliskorko ei saa olla yli 20 %(1.7.2020-31.12.2020 maksimikorko on 10 %).

Jos lainapalvelu vaatii sinulta tämän rajan yli menevää korkoa, niin kyseessä on laittomasti toimiva yritys. Huomioi että maksimikorko on nimenomaan nimelliskorko, todellinen vuosikorko voi olla hieman tätä suurempi.

Vertaa Kaikki Lainapalvelut

Jos etsit tällä hetkellä itsellesi parasta paikkaa hakea vakuudetonta lainaa, niin suosittelemme että tutustut kattavaan lainavertailuumme.

Lainavertailusta löydät lähes kaikki tällä hetkjellä Suomalaisille vakuudetonta lainaa tarjoavat luotettavat lainantarjoajat. Etsi itsellesi laina parhaalla korolla helposti ja nopeasti!

Siirry Lainavertailuun

Onko Sinulla Kokemuksia huijausyrityksistä?

Oletko tullut huijatuksi tai joutunut huijausyrityksen kohteeksi? Kommentoi alle kokemuksistasi, niin autat muita ihmisiä välttämään huijauksen kohteeksi joutumisen.

Napsauta alta myös tähtiarvio miten hyödylliseksi koit tämän artikkelin.

Jos olet joutunut huijauksen kohteeksi, niin suosittelemme että tutustut myös kuluttajaliiton huijausinfo sivustoon.

Kiitos palautteestasi!

Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
3.33 (6 ääntä)
Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

12 Kommenttia “Lainahuijaukset piinaavat Suomalaisia – Varo näitä”

 1. Lainahuijaukset piinaavat Suomalaisia – Varo näitä

  Onko kenellekään tuttu?

  [email protected]

  Alla oleva viesti tuli em. osoitteesta ilman mitään allekirjoitusta jne.

  Hyvä asiakas,

  Tässä ovat lainan parametrit:

  – lainan määrä: 18000 €
  – Lainan kesto: 72 kuukautta
  – Korko: 3%
  – Kuukauden hinta: 273.49 €
  – Maksettava kokonaismäärä: 19691.00 €

  * Voit saada lainansiirron mahdollisimman pian, jos ehdotettu laina-asetus on sinulle sopiva.

  * Ensimmäinen maksu suoritetaan kuukauden kuluttua varojen vastaanottamisesta pankkitilillesi.

  * Kuukausimaksut maksetaan pankkisiirrolla.

  Joten, jos olosuhteet ovat sinulle sopivia, sinun on lähetettävä minulle nopea vastaus.

  1. Lainahuijaukset piinaavat Suomalaisia – Varo näitä

   Oletko saanut tästä lainantarjoasta mitään tietoa? Onko huijausta?
   Minulla parhaillaan heidän kanssaan kirjeenvaihto meneillään ja kuitenkin vähän sellainen olo, että onko huijausta.

 2. Lainahuijaukset piinaavat Suomalaisia – Varo näitä

  Minua lähestyi royale financial, saisin lainan 4000€:lla,jäljitin kyseisen painan Yhdysvaltoihin .
  Verkkosivut löytyy netissä ja Facebookissa .
  Pitäisi 156€ ennakkoon maksaa ja väittävät olevansa 14 vuotta alalla. Suomalaiseen tilille pitäisi ennakko maksaa ja on yksityinen ihminen.
  Onneks hieman seurasin jälkiä enkä maksanut mitään mihinkään

 3. Lainahuijaukset piinaavat Suomalaisia – Varo näitä

  Shikha Kapoor Finance LTD on lähestynyt minua lainatarjouksella 70.000 €, 3%:n korko/ 8 vuotta.
  He pyytävät ennakkomaksuja vakuutuksesta ja muusta.
  Ylläolevien ohjeiden mukaan tämä tuntuisi olevan huijausta.

 4. Lainahuijaukset piinaavat Suomalaisia – Varo näitä

  Central Investment BK Onko muilla kokemuksia kyseistä firmasta. Voin sanoa että en suosittele.
  Lupaavat lainaa ja vaativat ennakkomaksuja. Mainostavat myös Facebookissa Lainaa käytettävissä.

  1. Lainahuijaukset piinaavat Suomalaisia – Varo näitä

   Hei!

   Onko muilla kokemuksia moneza-bk onko kokemuksia. Muka suomalainen nainen lainaa isojakin summia. Pytää eka enakkomaksua 125€ sen jälkeen saat lainapaperit maksat 380€ sitten lainasumma siirtyy moneza-bk tilille ja pitäisi syöttää atc koodi ja tämä siirto maksaisi 900€

   1. Lainahuijaukset piinaavat Suomalaisia – Varo näitä

    Ystävälläni on kokemusta tästä, ja hän tosiaan maksoin melkein 1000€ kyseisen naisen pyynnöstä ja tämä raha meni jonkun toisen tilille. Mitään ei saanut tästä takaisin

 5. Lainahuijaukset piinaavat Suomalaisia – Varo näitä

  Sain pari päivää sitten lainatarjouksen, kun olin antanut palautetta muutamille yhdistelylainaa tarjoaville oikeille firmoille siitä että mikä mättää kun tulee aina vastaus parissa sekunnissa ” Valitettavasti emme myönnä ja plaa plaa … . Perustuu kuulemma kokonaisarvioon ( kahdessa sekunnissa ???)
  No sitten hyppäsi ” Lainatarjous”. Pyydettiin muutamia tietoja kuten, maa, laina-aika, tarkoitus, lainasumma, puh, . En antanut kuin maan, summan ja laina-ajan aluksi. Saisin 20000€ 15v maksuajalla n. 125€/kk korko 3%. Saisivat korkoina siis n.3500 koko ajalta. Hänellä on konttorit Italiassa ja Saksassa. Googlasin nimen ja sainkin jonkin säätiön ja pankin investointijohtajan tuolla nimellä. Vaikutti hyvältä kunnes tuli pyyntö että tarvitaan tarkempia henkilötietoja ja kuva henkilöllisyystodistuksesta. Tottakai ymmärrän tuonkin, mutta jotta saisin tuon 20000€, minun olisi lähetettävä 219€ italialaiselle pankkitilille jotta pankki voi vakuuttaa nuo rahat+ muut kulut. Kysyin eikö niitä voi vähentää siitä lainasta. Ei käy koska lainasumma odottaa siirtoa ja on kokonaisuudessaan tuo 20000€.
  Tämä on tosi hyvin suunniteltu, sillä otin yhteyttä tuohon säätiö/rahastoon sähköpostilla ja sieltä tuli taas FB:n kautta viesti että ei huolta. Maksa vaan pian tuo summa niin pääsevät lähettämään rahat. Pyysi(vät) ilmoittamaan heti kun olen maksanut. Sain tuon pankkitilinumeronkin mihin lähettää ne pian. Samoin tarvitsevat tarkemmat tietoni ja kuvan henk.tod. Niitä en ole lähettänyt enkä rahaakaan. Sain tänään viestin että toivottavasti olen kunnossa ja otan yhteyttä lainan puitteissa ja jumalan siunausta.
  Ihmettelen edelleen sitä, miten tämän Linkedinin kautta etsimäni henkilö on olemassa ja ” vastaa” kun otan säätiön/rahaston sähköpostiosoitteella yhteyttä. Googlesta löytyy todella paljon tämän nimisestä miehestä jota tässä käytetään. Hän on todellinen ja työskentelee pankki/finanssialalla. Mutta kuka on tämä joka minulle tarjoaa 20000€? Miten ihmeessä tämä pyörii. 219€ on minulle kuitenkin rahaa sekin, niin en lähde kokeilemaan miten käy, kun sen tietää jo muutenkin. Mutta täytyy sanoa, että hyvin on osattu.

  1. Post
   Author
   Lainahuijaukset piinaavat Suomalaisia – Varo näitä

   Hei Eija,

   Kyseessä on aivan selkeä huijausyritys, joten ei kannata missään nimessä lähettää rahaa mihinkään. Legitisti lainaa myöntävät pankit eivät koskaan vaadi ennakkomaksuja lainoista.

   Terveisin
   Timo
   Lainaanyt.fi

 6. Lainahuijaukset piinaavat Suomalaisia – Varo näitä

  On useita jotka huijaavat rahaa.
  Lainaa. Rahatarjous. Word kredit. Word unit kredit. .nämä ainakin huijaavat. Ovat ennakkomaksuja perimässä. Yksityis henkilöinä myyvät lainoja.

  1. Lainahuijaukset piinaavat Suomalaisia – Varo näitä

   Suomen luotto huijaripalvelu,mm.Rudolf Dieter ja Aissatou bah nimiset henkilöt pankkitilinumeroineen pyytävät lainanavaus- ja lainavakuus maksuja ,asioivat mm.whatsupin kautta.

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähettää