Lainahuijaukset piinaavat Suomalaisia – Varo näitä

In Blogi By Lainaanyt.fi 13.7.2020

Lainahuijaus

Olemme saaneet artikkeliimme Lainaa ulkomailta – Voiko ulkomaisiin lainapalveluihin luottaa erittäin paljon kommentteja viime aikoina lainahuijausyritysten kohteeksi joutuneilta ihmisiltä. Tästä syystä koimme tarpeelliseksi kirjoittaa erillisen blogikirjoituksen tästä aiheesta varoituksen sanana.

Lainahuijaukset eivät toki ole mikään uusi ilmiö mutta ovat lisääntyneet huomattavasti viime aikoina. Yksi syy tähän on varmasti se että lainoille vuoden loppuun asti määrätyn korkokaton myötä vakuudettoman lainan saaminen on tällä hetkellä todella haastavaa.

Tämä taas asettaa ihmiset alttiimmaksi tarttumaan epämääräisiin lainatarjouksiin helpommin, koska normaalia lainaa on lähes mahdotonta saada. Erityisesti pienituloiset ja luottotiedottomat ihmiset ovat huijareiden kohderyhmää.

Tästä artikkelista löydät infoa siitä miten nämä lainahuijaukset toteutetaan ja opit tunnistamaan huijausyritykset. Lukaise siis juttu läpi ja ole joutumatta huijauksen kohteeksi.

Miten Lainahuijarit Toimivat?

Perinteisesti huijaukset noudattavat seuraavaa kaavaa:

 1. Saat sähköpostin joko yksityishenkilöltä tai yritykseltä, jossa sinulle tarjotaan mahdollisuutta hakea lainaa. Yleensä sähköpostissa myös mainitaan että lainan saaminen on mahdollista myös esim. luottotiedottomille henkilöille.
 2. Jos tartut tarjoukseen ja haet lainaa, niin seuraavaksi sinulta vaaditaan jonkin suuruista vakuus- tai ennakkomaksua lainalle, jonka jälkeen luvataan että laina maksetaan tilillesi.
 3. Jos erehdyt maksamaan ennakkomaksun, niin tämän jälkeen sinulta vaaditaan uudella verukkeella jotain muuta maksua. Tämä kierre jatkuu niin kauan kunnes ymmärrät lopettaa maksujen suorittamisen.

Huijarit siis vakuuttelevat ihmisiä maksamaan ennakkomaksun lainasta, jota ei ole olemassakaan.

Jos törmäät henkilöön tai yritykseen, joka vaatii ennakkomaksua lainasta, niin älä koskaan maksa sitä. Normaalit lainapalvelut eivät koskaan vaadi ennakkomaksuja, vaan veloittavat mahdolliset kulut itse lainasummasta sen maksamisen yhteydessä.

Tunnettuja Lainahuijausyrityksiä

Alta löydät listan meidän tiedossamme olevista tällä hetkellä liikkeellä olevista nimistä, jotka lähestyvät ihmisiä lainahuijauksilla:

 • Bia Bank
 • Credit Projects Bank
 • Skandinvest Financial
 • Oliver Raymond Rahoitus
 • Online Bank Nord
 • General Invest Bk

Nimet toki vaihtelevat jatkuvasti, joten kaikkien epäilyttävien lähestymisyritysten kanssa tulee olla tarkkana.

Erityisen vaikeaksi huijausten tunnistamisen tekee se että usein näillä yrityksillä on todella vakuuttavan näköiset verkkosivut, jotka saattavat tavallisen kansalaisen silmään näyttää täysin legitin pankin sivustoilta.

Miten Vältän Huijauksen Kohteeksi Joutumisen?

Miten sitten huijauksen kohteeksi joutumisen voi välttää? Jos huomaat saamassasi lainatarjouksissa johonkin seuraavista liittyvää, niin katkaise yhteydenpito välittömästi:

 • Mainosteksti on kirjoitettu huonolla Suomen kielellä
 • Mainoksessa luvataan lainaa joko ilman luottotietoja tai tulotietojen tarkistusta
 • Lainan tarjoaja on yksityishenkilö
 • Lainanhakijan henkilötietoja kalastellaan ilman turvallista pankkitunnistautumista
 • Lainan vakuudeksi pyydetään ennakomaksu.

Älä koskaan hae lainaa palvelun kautta, joka täyttää yhdenkin yllä mainitun ehdon!

Mistä Sitten Lainaa turvallisesti?

Nykyaikana huijauksia on liikkeellä niin paljon että laillisesti toimivien vakuudetonta lainaa myöntävät palvelut saattaa olla vaikeaa erottaa tästä joukosta.

Voit kuitenkin hakea lainaa turvallisesti, jos kaksi tärkeää ehtoa täyttyvät:

Asiakkaan tunnistus tapahtuu turvallisesti esim. verkkopankkitunnuksilla lainan hakemisen yhteydessä
Lainasta ei vaadita ennakkomaksua

Tämän lisäksi ennen lainan hakemista kannattaa aina tutustua kyseiseen palveluun esim. googlettamalla muiden asiakkaiden kokemuksista kyseisestä lainapalvelusta.

Huomioi myös lainasopimuksessa sinulle tarjottava korko! Suomessa on voimassa laki, jonka mukaan vakuudettomien lainojen nimelliskorko ei saa olla yli 20 %(1.7.2020-31.12.2020 maksimikorko on 10 %).

Jos lainapalvelu vaatii sinulta tämän rajan yli menevää korkoa, niin kyseessä on laittomasti toimiva yritys. Huomioi että maksimikorko on nimenomaan nimelliskorko, todellinen vuosikorko voi olla hieman tätä suurempi.

Vertaa Kaikki Lainapalvelut

Jos etsit tällä hetkellä itsellesi parasta paikkaa hakea vakuudetonta lainaa, niin suosittelemme että tutustut kattavaan lainavertailuumme.

Lainavertailusta löydät lähes kaikki tällä hetkjellä Suomalaisille vakuudetonta lainaa tarjoavat luotettavat lainantarjoajat. Etsi itsellesi laina parhaalla korolla helposti ja nopeasti!

Siirry Lainavertailuun

Onko Sinulla Kokemuksia huijausyrityksistä?

Oletko tullut huijatuksi tai joutunut huijausyrityksen kohteeksi? Kommentoi alle kokemuksistasi, niin autat muita ihmisiä välttämään huijauksen kohteeksi joutumisen.

Napsauta alta myös tähtiarvio miten hyödylliseksi koit tämän artikkelin.

Jos olet joutunut huijauksen kohteeksi, niin suosittelemme että tutustut myös kuluttajaliiton huijausinfo sivustoon.

Kiitos palautteestasi!

Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
5 (1 ääntä)
Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähettää