Yleisimmät virheet lainaa hakiessa

In Blogi By Lainaanyt.fi 10.10.2021

yleisimmät virheet lainaa hakiessa

Vältä Nämä Virheet Lainaa Hakiessasi

Lainaa löytyy tänä päivänä jossain muodossa suurimmalta osalta Suomalaisista. Silti liian usein kuulee valituksia siitä, miten ikäviä yllätyksiä tulee esille lainan ottamisen jälkeen.

Lainaa otetaan usein turhan nopeasti ja harkitsematta. Kun harkitset lainan hakemista, niin ota huomioon seuraavat asiat ennen lopullisen lainapäätöksen tekemistä.

1. Laina Otetaan Ilman Vertailua

Lainat kannattaa aina vertailla ennen lainapäätöksen tekemistä! Erot korkojen ja muiden kulujen osalta saattavat olla hyvinkin suuret jo pienissäkin lainasummissa.

Vertailu kannattaa tehdä kulujen lisäksi myös eri lainatyyppien välillä. Ennen lainan hakemista kannattaa miettiä että mikä lainatyyppi olisi omaan lainatarpeeseen paras.

Esim. kertaluontoinen kulutusluotto on paras vaihtoehto silloin, kun lainaa haetaan johonkin isompaan kertaluontoiseen hankintaan. Joustoluotto sopii taas siinä tapauksessa, jos tarvitset joustavaa ja jatkuvaa luottoa käyttöösi.

Pieni pikalaina taas auttaa pikkurahan tarpeeseen siinä vaiheessa, kun luoton pystyy maksamaan takaisin lyhyen ajan sisällä.

Voit aloittaa lainavertailun käyttämällä tämän sivuston lainahakua.

2. Lainaa Haetaan Ainoastaan Oman Pankin Kautta

Lainaa on toki hyvä hakea ensisijaisesti oman pankin kautta, mutta tämä ei tarkoita sitä että saisit lainan sieltä parhailla mahdollisilla ehdoilla.

Laina kannattaa siis kilpailuttaa monen eri rahoituslaitoksen kautta. Näin varmistut siitä että löydät itsellesi parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Verkossa lainaa tarjoavat palvelut pystyvät tarjoamaan tänä päivänä kilpailukykyisiä vakuudettomia lainoja kivijalkapankkeihin verrattuna.

3. Omaa Takaisinmaksukykyä Ei Lasketa Realistisesti

Rahaa on usein saatava nopeasti ja tällöin lainapäätös tehdään usein liian heppoisin perustein. Kun lainarahat on käytetty, huomataan että oman takaisinmaksukyvyn kanssa on vaikeuksia.

Tästä syystä kannattaa aina laskea mahdollisimman tarkkaan että kuinka suuren lainan oma taloudellinen tilanne sallii.

4. Laina Otetaan Liian Pitkällä Takaisinmaksuajalla

Lainayhtiöt tarjoavat tänä päivänä lainoilleen todella joustavia ja pitkiä laina-aikoja. Tämä luonnollisesti houkuttelee kuluttajia koska lainan kuukausierät ovat pidemmissä lainoissa aina pienempiä.

Kannattaa kuitenkin muistaa että mitä pidemmän laina-ajan valitset, niin sitä kalliimmaksi laina kokonaisuudessaan tulee.

Laina kannattaa aina maksaa takaisin niin nopeasti kuin mahdollista!

5. Lainan Kuluja Ei Lasketa Riittävän Tarkasti

Lainapalvelut mainostavat lainatuotettaan aina pienimmällä mahdollisella korolla houkutellakseen asiakkaita itselleen. Tämä minimikorko pitää kuitenkin harvoin paikkaansa.

Lainayhtiöt määrittelevät koron jokaiselle lainanhakijalle henkilökohtaisesti riskiarvion perusteella. Näet siis juuri sinulle muodostuvan koron vasta lainasopimuksesta. Tarkasta se ennen sopimuksen allekirjoittamista!

Korko minkä mukaan lainan kuluja kannattaa laskea on todellinen vuosikorko. Tämä korko sisältää ihan kaikki lainaan tulevat kulut.

Tutustu aina tarkasti lainaehtoihin ennen lainan hyväksymistä!

6. Lainahakemusta Ei Täytetä Riittävän Huolellisesti

Lainahakemusten kysymykset saattavat joskus tuntua mitättömiltä. Totuus on kuitenkin se että kaikki kysymykset kysytään syystä ja ne vaikuttavat luottopäätökseen.

Lainahakemuksen täyttämiseen kannattaa siis varata aikaa ja kaikki kohdat tulee täyttää mahdollisimman huolelliseti ja rehellisesti.

Kun hakemus on täytetty oikein, niin myös lainapäätös on myönteinen suuremmalla todennäköisyydellä.

7. Lainapäätöksen Ei Uskota Olevan Myönteinen

Usein lainaa ei edes haeta koska ei uskota sen saamiseen. Syitä voivat olla esim. työttömyys tai se ettei lainalle ole esittää vakuuksia tai takaajia.

Lainaa myönnetään tänä päivänä myös työttömille henkilöille ja suurin osa netin lainantarjoajista ei vaadi lainoille minkäänlaisia vakuuksia. Lainaa voi itseasiassa saada aina 60.000 euroon asti ilman vakuuksia.

Lainahakemus kannattaa aina täyttää jo siitäkin syystä että se ei maksa mitään eikä pelkkä lainan hakeminen sido mihinkään.

8. Lainan Takaisinmaksusuunnitelmaa Ei Noudateta

Kun laina on haettu tilille, niin liian usein käy niin että lainan takaisinmaksusuunnitelmaa ei noudateta. LAina vain jätetään maksamatta ja tämä johtaa pahimmillaan maksuhäiriömerkintään.

Tähän asti tilannetta ei koskaan kannata päästää. Useat lainayhtiöt tarjoavat lainoilleen esim. maksuvapaita kuukausia ja ovat muutenkin erittäin joustavia takaisinmaksun suhteen.

Jos siis joudut vaikeuksiin lainasi kanssa, niin ole rohkeasti yhteydessä lainapalveluun ja sovi maksusuunnitelmasta. Näin vältyt monilta ikävyyksiltä tulevaisuudessa.

Kommentoi Kokemuksistasi Lainojen Kanssa

Tahdomme auttaa tämän lainaanyt.fi sivuston kautta kuluttajia löytämään itseleen parhaan mahdollisimman lainan sekä antamaan ajantasaista tietoa lainaamisesta.

Kommentoi alle omista kokemuksistasi lainojen kanssa. Mitä virheitä kannattaa välttää ja mitä taas kannattaa tehdä jotta paras mahdollinen vaihtoehto löytyy.

Kommentoimalla autat muita lainan tarpeessa olevia kuluttajia tekemään oikeita päätöksiä lainojen suhteen.

Kiitos palautteestasi!

Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.