Lainaa opiskelijalle – Vertailussa parhaat vaihtoehdot

In Blogi By Lainaanyt.fi 1.9.2021

lainaa opiskelijalle

Tietoa Opiskelijoille Myönnettävistä Lainoista

Jos tarvitset lainaa opiskelijana, niin tästä artikkelista löydät hyödyllistä tietoa itsellesi.

Opiskelijalla on paljon kuluja kuten esim. koulukirjat, vuokranmaksu tai vaikkapa viikonlopun pakolliset bileet. Tästä syystä moni opiskelija turvautuu lainaan opiskeluaikanaan, jotta kaikki juoksevat kulut pystytään kattamaan.

Paras vaihtoehto on jos opiskelija pystyy tekemään töitä opiskeluidensa ohessa tai pystyy rahoittamaan opiskelunsa esim. vanhempien avustuksella. Usealle tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, joten rahaa tarvitsee hakea jostain muualta.

Suosituin ja paras vaihtoehto opiskelijalle on tietenkin valtion takaama edullinen opintolaina, jota myös käsittelemme tässä artikkelissa.

Jos kuitenkin tarvitset lainaa myös opintolainan lisäksi, niin selaamalla artikkelia eteenpäin löydät lisää vaihtoehtoja paikoista, jotka myöntävät lainaa opiskelijalle.

Suosittelemme ehdottomasti että kilpailutat lainat. Tämä säästää aikaasi ja löydät itsellesi melko varmasti parhaan mahdollisen lainan.

Paras paikka lainojen kilpailuttamiseen on Omalaina palvelu. Omalainan kautta tavoitat yhdellä ilmaisella hakemuksella jopa yli 30 eri lainapalvelua. Lainan kilpailuttaminen on aina ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

Kilpailuta Lainat Omalainan Kautta

Valtion Takaama Opintolaina

Valtion takaama opintolaina on todella edullinen laina ja pankit myöntävät tätä opiskelijoille mielellään juuri siitä syystä, että laina on valtion takaama.

Opintolainan valtiontakauksen määrä on 650 €/kk yli 18-vuotiaille ja 300 €/kk alle 18-vuotiaille. Ulkomailla opiskeleville lainan määrä on 800 €/kk. Tyypillisesti opintolaina nostetaan tilille kaksi kertaa vuodessa.

Opintolainan hakeminen tapahtuu normaalisti pankista sen jälkeen kun olet saanut hyväksytyn päätöksen opintolainan valtiontakauksesta.

Lainaa voi hakea tänä päivänä helposti ja nopeasti verkkopankissa.

Opintolainan Hyvät Puolet

 • Erittäin edullinen valtion takaama laina
 • Takaisinmaksu hoituu vasta opiskeluiden jälkeen, eli sinun ei tarvitse huolehtia ylimääräisistä kuluista opiskelujesi aikana.
 • Mahdollisuus vähentää lainan kuluja verotuksessa.
 • Valtiontakaus on voimassa 30-vuotta
 • Pankit ovat erittäin joustavia lainan takaisinmaksun suhteen
 • Kun raha-asiat eivät stressaa opiskeluiden aikana, niin voit keskittyä pelkästään tehokkaaseen opiskeluun.

Voit vielä lukea yksityiskohtaisempaa tietoa opintolainasta Kelan-sivuilta.

Muut Opiskelijalle Sopivat Lainat

Opintolainan lisäksi opiskelijan on mahdollista hakea myös muuta lainaa. Jos opintolaina ei riitä tai sitä ei syystä tai toisesta sinulle myönnetä, niin monet rahoitusyhtiöt myöntävät pieniä lainoja opiskelijoille jopa ilman tuloja.

Muista kuitenkin aina että opintolaina on lainoista se edullisin, joten sitä kannattaa aina hakea ensisijaisesti.
Suurista lainoista sinun on opiskelijana turha haaveilla erityisesti silloin, jos sinulla ei opintotuen lisäksi ole muita vakituisia tuloja.

Pieniä hankintoja varten kannattaa kuitenkin tutustua seuraaviin vaihtoehtoihin:

Pikalaina Opiskelijalle

Pikaluotto eli kansanomaisemmin pikavippi on tyypillisesti 100-400 euron suuruinen laina, joka tulee maksaa takaisin muutaman kuukauden sisällä.

Pikavippi sopii erinomaisesti pieniin hankintoihin ja sen voi saada jopa kuluitta, jos takaisinmaksu onnistuu nopeasti.

Jos olet opiskelija ja sinulla ei ole vakituisia tuoloja, niin tästä artikkelista löydät useita vaihtoehtoja itsellesi pikavipin hankkimiseen.

Joustoluotto Opiskelijalle

Joustoluotto on luottokortin tapaan toimiva laina, joka on jatkuvasti käytössäsi luottorajasi puitteissa. Joustoluotto on tyypillisesti 2000-4000 euron suuruinen luotto ja sitä voi tietojemme mukaan hakea myös opiskelija ainakin seuraavista paikoista:

 1. Ainalaina
 2. Blue Finance
 3. Saldolimiitti

Voit myös tutustua joustoluottovertailuumme ja hakea luottoa niin monesta paikasta kuin haluat. Luoton hakeminen on sinulle aina ilmaista eikä sido sinua mihinkään.

Kulutusluotto Opiskelijalle

Kulutusluotto on tyypillisesti 2000-10.000 euron suuruinen vakuudeton laina, jonka saamisen edellytyksenä on lähes aina vakituiset kuukausittaiset tulot. Opiskelijana kulutusluoton saaminen saattaa siis olla hankalaa.

Jos kuitenkin haluat hakea kulutusluottoa vaikka sinulla ei ole tuloja, niin tiedossamme on että lainapalvelu Surimolta voit hakea kulutusluottoa aina 2000 euroon asti ilman että he vaativat sinulta mitään tulotositteita.

Jos sinulla taas on vakituiset tulot opiskelijana, niin sitten kannattaa ehdottomasti etsiä itselle sopiva kulutusluotto kätevän lainavertailumme avustuksella.

Luottokortti Opiskelijalle

Opiskelijan on mahdollista hakea itselleen myös luottokorttia. Luottokortin saamiseen vaaditaan yleensä ainoastaan tietty määrä opintopisteitä. Vakituisia tuloja opiskelijalta ei vaadita.

Jos etsit luottokorttia itsellesi, niin tutustu artikkeliimme luottokortti opiskelijalle ja löydä itsellesi paras vaihtoehto.

Oletko Hakenut Lainaa Opiskelijana?

Jos olet opiskelija ja olet hakenut lainaa, niin jaa ihmeessä meille kokemuksesi.

Näin autat muita opiskelijoita löytämään itselleen parhaan vaihtoehdon lainan hakemiseen.

Kiitos palautteesta!

Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
4.33 (3 ääntä)
Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Yksi Kommentti “Lainaa opiskelijalle – Vertailussa parhaat vaihtoehdot”

 1. Lainaa opiskelijalle – Vertailussa parhaat vaihtoehdot

  Todella kattava artikkeli ja hyödyllinen ainakin minulle opiskelijana. Kiitos!

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää