Kuinka maksaa luottokorttivelat pois henkilökohtaisella lainalla

In Blogi By Lainaanyt.fi 12.7.2022

henkilökohtainen laina luottokorttivelka

Ymmärrys siitä miten luottokorttivelat voi maksaa pois henkilökohtaisella lainalla auttaa sinua saamaan talousasiasi takaisin raiteilleen.

  • Joissain tapauksissa henkilökohtainen laina voi auttaa sinua säästämään korkokuluissa kun maksat lainalla pois luottokorttivelat. On kuitenkin tärkeää tietää miten menetellä jotta et joudu maksamaan liikaa pitkässä juoksussa.
  • Jos pystyt uudelleenrahoittamaan luottokorttien velat, niin voit säästää rahaa
  • Jotkut lainaa netissä tarjoavat palvelut tarjoavat lainan tilillesi jopa saman päivän aikana, tosin jos kyseessä on suurempi laina, niin rahojen siirtymisessä voi kestää muutama arkipäivä.

Tilastojen mukaan jopa 40 %:lla kotitalouksista Suomessa on luottokorttivelkaa. Jos olet tilanteessa jossa kamppailet luottokorttivelkojesi kanssa, niin henkilökohtainen laina voi olla hyvä ratkaisu.

Jos päätät maksaa luottokorttien velat henkilökohtaisella lainalla, niin on todella tärkeää muuttaa niitä kulutustottumuksia jotka johtivat velkaantumiseen. Kun saat laskettua itsellesi tarvittavan lainasumman luottokorttivelkojen maksuun, niin seuraa näitä askeleita maksaaksesi velat pois henkilökohtaisella lainalle.

1. Tarkista Paljonko Sinulla On Velkaa Ja Kuinka Paljon Maksat Korkoa

Ensimmäinen asia mikä sinun tulee tarkistaa maksusuunnitelmaa tehdessäsi on se että paljonko sinulla on tällä hetkellä yhteensä velkaa. Tee lista kaikista luottokorteista mitä sinulla on ja kuinka paljon kullekin kortille on kertynyt velkaa. Tarkista myös kunkin kortin todellinen vuosikorko ja minimi kuukausimaksu.

Tämä kertoo sinulle kuinka paljon sinulla on yhteensä velkoja maksettavana ja kuinka paljon lyhennät niitä kuukausittain.

2. Etsi Lainoja Jotka Tarjoavat Pienempää Korkotasoa

Aina kun maksat lainaa pois toisella lainalla, niin älä koskaan riko yhtä sääntöä. Maksa lainaa lainalla ainoastaan silloin, kun uusi laina tarjoaa alempaa korkoa kuin vanha laina. Niin kauan kuin noudatat tätä sääntöä, niin tulet säästämään rahaa pitkässä juoksussa.

Netistä löytyy todella paljon vaihtoehtoja henkilökohtaiseen lainaan. Nettilainat ovat vakuudettomia ja lainat maksetaan tilille todella nopeasti. Voit myös harkita vertaislainaamista joissa sijoittavat rahoittavat lainasi.

Voit etsiä itsellesi sopivaa lainaa kätevän lainavertailumme avulla:

Vertaile Lainoja Tästä

3. Miten Toimia Kun Olet Löytänyt Sopivan Lainan?

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan lainan ja saanut sen tilillesi, niin ensimmäinen askel on se että älä anna ison rahasumman houkutella tuhlaamaan rahoja mihinkään. Jos altistut tälle houkutukselle, niin joudut vain syvempään velkakuoppaan.

Heti kun saat rahat tilillesi, niin maksa pois jokaisella luottokortilla oleva avoin saldo. Tee maksut kaikille korteille heti jotta vältyt lisäkoron muodostumiselta. Kun olet suorittanut maksut, niin leikkaa luottokorttisi kahtia jotta vältyt houkutukselta käyttää niitä lisää.

4. Lyhennät Jatkossa Ainoastaan Yhtä Lainaa

Kun lyhennät ainoastaan yhtä suurempaa lainaa, niin hyödyt siitä kolmella tavalla:

  • Ainoastaan yksi selkeä maksuerä kuukaudessa
  • Pienempi korko
  • Selkeä päivämäärä tiedossa milloin olet täysin velaton

Tuo mielenrauhaa kun tiedät että olet oikealla tiellä kohti velatonta elämää ja sinulla on päivämäärä tiedossa milloin kaikki velat on kuitattu. Käytä hyväksi tämä mahdollisuus välttääksesi joutumista samaan tilanteeseen kuin ennen.

Henkilökohtainen laina maksetaan tyypillisesti pois tasaerissä kuukausittain. Kun pysyt maksuaikataulussa ja maksat kaikki erät ajallaan, niin viimeisen erän jälkeen sinulla ei ole enää luottokortti- tai muuta velkaa huolehdittavana.

5. Selätä Velkasi Lopullisesti

Kun maksat velkaasi kuukausittain tietyn summan, niin sinulla ei juuri ole vaihtoehtoja mihin tämän rahan käytät. Kun olet maksanut lainasi viimeisen erän, niin voit jatkossa käyttää tämän summan esim. osakkeisiin tai siirtää rahaa säästötilille.

Luottokorttivelkojen yhdistämisessä henkilökohtaisen lainan alle ei aina ole järkeä, mutta jos pystyt löytämään lainalle alhaisen korkotason ja suoriutumaan maksuista säntillisesti, niin velkojen yhdistäminen voi olla todella hyvä idea.

Sinun kannattaa todella harkita tätä vaihtoehtoa, jos pystyt muuttamaan kulutustottumuksiasi ja osaat muutenkin hallita taloutesi niin että pystyt suoriutumaan uuden lainan kuukausieristä säntillisesti.

Haluatko löytää itsellesi parhaan lainan luottokorttivelkojen yhdistämiseen? Siirry vertailemaan lähes 100 lainapalvelun tietoja alta:

Vertaile Lainoja Tästä

Lähteet: Businessinsider.com

Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää