Yrityslaina ilman vakuuksia – Mistä ja mihin tarpeisiin?

In Blogi By Lainaanyt.fi 19.9.2021

Yrityslaina ilman vakuuksia

Yrittäjyys on joskus melko haastavaa. Pelkkä hyvä idea tai aikomus ei riitä, vaan tarvitaan myös rahaa. Alkupääoman saaminen liiketoiminnan aloittamiseen tai laajentamiseen tai vaikkapa johonkin tarvittavaan investointiin saattaa olla joskus hankalaa.

Eikä asiaa auta yhtään se, että suomalaiset pankit rakastavat yrittäjien pankkiasioista veloittamista ja huonojen lainaehtojen tarjoamista. Tämä tuntuu hullulta etenkin tilanteessa, jossa korot ovat olleet muuten alhaalla jo pitkään.

Rahaa kuitenkin tarvitaan. Mikä avuksi? Lue tämä postaus ja nappaa vinkit vakuudettoman yrityslainan saamiseen.

Vertaa Vakuudettomat Yrityslainat

Mikä On Laina Ilman Vakuuksia?

Laina ilman vakuuksia eli vakuudeton laina on luotto, johon ei tarvitse asettaa vakuutta tai panttia. Se on siis laina, jonka saamiseksi ei tarvitse olla omaisuutta, joka asetetaan vakuudeksi tai ihmistä, joka takaa lainan henkilökohtaisella omaisuudellaan. Se on siis vähäriskinen laina yritykselle, sillä siinä ei ole mitään kiinni. Vastaavasti se on korkeariskinen laina luotonantajalle, joka jää tyhjin käsin, mikäli lainaa ei makseta pois.

Vakuudettomia lainoja annetaan yrityksille ja yksityisille. Ne on usein tarkoitettu pienempiin tarkoituksiin, kuten vaikkapa yksityishenkilön remonttikulujen tai yrityksen äkillisen kassavajeen kattamiseen. Pitkäaikaiset lainat ovat usein vakuudellisia, sillä kuten tiedämme, on esimerkiksi kiinteistölainan vakuutena useimmiten kyseinen kiinteistö.

Vakuudettomankin lainan saa toki pitkällä takaisinmaksuajalla, mutta korkeampien korkojensa vuoksi laina-ajan venyttäminen ei useinkaan kannata.

Täysin vakuudettoman yrityslainan korko on usein todella korkea, sillä luotonantaja veloittaa siitä riskistä, jonka joutuu lainan kanssa ottamaan. Usein vakuudettomana mainostettu laina saattaakin olla todellisuudessa reaalivakuudeton, eli sellainen, joka ei vaadi omaisuutta vakuudeksi.

Reaalivakuudeton luotto vaatii kuitenkin henkilötakaajan tai omatakauksen ja näin ollen yrittäjän tulee tutustua lainan ehtoihin erittäin tarkasti jo lainoja vertaillessaan.

Mihin Tarpeisiin Yrityslaina Ilman Vakuuksia Sopii?

Yrityslaina

Yrityslaina ilman vakuuksia sopii sellaiselle yritykselle, jolla menee muuten hyvin, mutta jolla on äkillinen kassavaje. Äkillinen kassavaje syntyy helposti vaikkapa maataloudessa tai rakennusalalla, jossa varsinaiseen tuotteeseen tulee sijoittaa paljon rahaa ennen kuin lopputulos on valmis.

Esimerkiksi karjankasvatuksessa tuottoja ei ole ennen kuin lihakarja lähtee teuraaksi. Rakennusalalla laskutusta saattaa olla vaikkapa aina tietyn välitavoitteen täyttyessä, mutta ennen sitä tulee maksaa palkat, vuokrat ja muut juoksevat kulut. Vakuudeton laina kattaa äkilliseen kassavajeen ja se voidaan maksaa pois kun rahaa on taas käytettävissä.

Vakuudeton laina sopii myös tilanteeseen, jossa olemassa oleva laina tarvitsee hieman täydennystä. Esimerkiksi kiinteistöä ostettaessa kiinteistön arvolla voidaan taata vain esimerkiksi 70% tai 80% sen ostohinnasta. Loppuraha tulee löytää muualta ja vakuudeton laina saattaa tulla apuun vaikkapa tällaisessa tilanteessa.

Vakuudettoman lainan saa nopeasti netistä ja se on oiva apu lyhyen tai keskipitkän aikavälin rahoitustarpeiden täyttämiseen.

Kenelle Vakuudeton Laina Sopii?

Kuten sanottua, vakuudeton laina sopii väliaikaisen kassavajeen paikkaamiseen ja siitä voivat hyötyä muun muassa sesonkilaatuisen työn tekijät ja sellaiset yritykset, joiden asiakkaiden maksuajat ovat pitkiä. Sillä voidaan kattaa äkillisiä kuluja tai vaikkapa kasvattaa liiketoimintaa nopeasti. Sitä ei kuitenkaan myönnetä kenelle tahansa, sillä pankki tai muu lainanantaja on hyvin tarkka siitä, että se myöntää lainaa vain luotettavaksi katsomilleen velallisille.

Luoton myöntämiseen liittyvät vaatimukset määrittyvät luotonantajan omien prosessien ja ehtojen mukaisesti. Käytännössä Suomessa vakuudetonta lainaa saadakseen yrityksen tulee olla rekisteröity Suomeen ja sillä tulee olla pankkitili Suomessa. Yrityksen tulee olla ainakin muutaman kuukauden ikäinen ja sillä tulee olla olemassa olevaa kassavirtaa. Lisäksi yrityksellä tulee olla puhdas maksuhäiriörekisteri, kuten myös sen omistajilla.

Omistajan vastuu yrityksen veloista riippuu toki yritysmuodosta, mutta kuten todettua, vaatii vakuudetonkin laina yleensä yrityksen omistajan takauksen ja näin ollen laina saattaa jäädä omistajan maksettavaksi.

Kuinka Lainaa Saa?

Mikäli yritys täyttää lainanantajan asettamat ehdot, saa se lainatarjouksen. Tarjouksesta käy ilmi lainan summa, laina-aika ja takaisinmaksuehdot. Korko ja muut kulut, kuten myös lainan maksimisumma ja pisin mahdollinen takaisinmaksuaika määräytyvät yrityksen luotettavuuden perusteella. Siihen vaikuttaa luotonantajan arvio yrityksen takaisinmaksukyvystä. Siihen saattaa vaikuttaa yrityksen liikevaihto ja omistajien historia, mutta mitään selkeää laskukaavaa ei ole.

Lainatarjouksessa kannattaa kiinnittää huomiota lainan todellisiin vuosikuluihin, sillä pelkän koron lisäksi lainassa saattaa tulla maksettavaksi muun muassa aloitusmaksu, tilinhoitomaksu, käsittelykulut, kuukausimaksut ja laskutuslisä. Se, millaisia kuluja lainaan liittyy, riippuu puhtaasti luotonantajasta ja ne tulee syynätä vastaanotetusta tarjouksesta läpi mahdollisimman tarkasti.

Tarjous kannattaa ehdottomasti pyytää useammasta paikasta hyödyntäen netin vertailusivustoja, sillä vakuudettomien yrityslainojen maailma on varsinainen viidakko ja saatavilla on hyvin erihintaisia lainoja erilaisin ehdoin. Mikäli yrityksen lainan tarve ja arvioitu maksuaika on tiedossa, on lainojen vertailu netissä todella helppoa.

Ovatko Kaikki Vakuudettomat Lainat Samanlaisia?

Vakuudeton yrityslaina

Kaikki vakuudettomat lainat eivät ole samanlaisia. Kuten jo todettua, niiden kulurakenne saattaa olla hyvinkin erilainen eri tarjoajien välillä. Lisäksi markkinoilla on oikeasti vakuudettomia ja reaalivakuudettomia lainoja. Eroavaisuudet eivät ole kuitenkaan tässä. Perinteisen reaalivakuudettoman lainan lisäksi markkinoilta löytyy muun muassa lyhennysvapaa yritysluotto.

Lyhennysvapaa yritysluotto on oikeastaan limiittitili, joka yritykselle perustetaan. Se on siis ikään kuin luottokorttimainen tili, jolta yritys voi nostaa rahaa sitä tarvitessaan. Sen jälkeen yritys voi sopivalla hetkellä maksaa luoton takaisin, jolloin tilin saldo nousee tappiinsa ja luotto on uudelleen käytettäessä kun tarve tulee.

Limiitti on oiva tapa hoitaa taloutta sellaisessa tilanteessa, jossa kassavajetta tulee paikata melko säännöllisesti, eikä joka kerta kannata aloittaa lainojen kilpailutusta tai maksaa avausmaksuja.

Lyhennysvapaaseen luottoon liittyy usein tilinhoitomaksu, joten lainan ehdot kannattaa lukea erityisen tarkasti. Jonkinlainen joustoluotto- tai limiittitili-nimellä kulkeva lainatuote löytyy lähestulkoon jokaisen lainantarjoajan valikoimista ja se on hyvä vaihtoehto perinteiselle vakuudettomalle luotolle.

Kannattaa siis miettiä halutun lainan tyyppi jo ennen kilpailutuksen aloittamista, sillä ainoastaan niin lainantarjoajat voivat tarjota sinun yrityksellesi sopivaa lainatuotetta.

Kannattaako Ottaa Yrityslaina Ilman Vakuuksia?

Yrityslaina ilman vakuuksia kannattaa joissain tilanteissa. Se ei kannata vaikkapa asunnon, tontin tai kiinteistön ostoon, sillä niissä tapauksissa yrittäjän etu on asettaa vakuudeksi ostettava omaisuus. Se ei kannata myöskään syöksykierteessä olevan yrityksen pelastamiseksi, sillä mikäli kassavirtaa ei ole tulossa, nousevat lainan kulut helposti hyvin korkeiksi.

Ennen vakuudettoman lainan nostamista kannattaakin kartoittaa mahdolliset muut, edullisemmat, lainatuotteet ja pyrkiä neuvottelemaan maksuajoista laskuttajien kanssa. Vaikka kulutusluottojen korkoja ollaan rajoittamassa valtion toimesta, on vakuudeton luotto oiva keino ajautua ongelmiin, mikäli hyvää takaisinmaksusuunnitelmaa ei ole.

Toisiin tilanteisiin vakuudeton luotto on kuitenkin loistava ratkaisu. Olemme kertoneet jo useamman esimerkkitilanteen, mutta ne kaikki voidaan niputtaa yhteen sanomalla, että laina sopii tilanteisiin, jossa yrityksellä menee hyvin.

Luoton tarve ei ole häpeällinen asia, vaikka suomalaiset sitä usein häpeävätkin. Yrittäjän täytyy usein ottaa riskejä ja tehdä suuriakin investointeja, jotta tulevaisuus näyttää valoisammalta. Ulkopuolisen rahoituksen tarve on näin ollen täysin normaali osa yrittäjyyttä ja muutenkin ihmiselämää.

Vakuudeton luotto on hyvä valinta silloin, kun se menee hyvään ja oikeaan käyttötarkoitukseen ja sillä paikataan lyhytaikaista tarvetta. Vertaile luotot hyvin ja valitse yrityksellesi sopivin, paras luottotuote!

Vertaa Vakuudettomat Yrityslainat
Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
0 (0 ääntä)
Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää