Risicum kokemuksia ja arvostelu – Lainaa 4000-10000 Euroa

In Lainapaikat By Lainaanyt.fi 4.8.2021

Risicum
Risicum Arvostelu
Arvio
3.6
 • Korko Ja Kulut
 • Lainaehdot
 • Verkkosivusto
 • Asiakaspalvelu

Yhteenveto

Risicum on yksi pisimpään Suomessa pikaluottoja myöntäneistä palveluista. Se on myöntänyt lainaa jo vuodesta 2005 alkaen. Risicum tunnettiin ennen pikavipeistään ja joustoluotoistaan mutta vuoden 2019 korkokaton myötä se on muuttanut lainatuotteensa ja myöntää nyt asiakkailleen 4000-10 000 euron suuruisia kulutusluottoja.

Voit hakea Risicumin kautta lainaa jos olet 20 vuotta täyttänyt henkilö ja sinulla ei ole tililläsi maksuhäiriömerkintöjä. Maksuaikaa lainoille on tarjolla 3-7 vuotta ja lainojen nimelliskorko on aina kiinteä 19,40 %.

Lainaesimerkki: Vuotuinen nimelliskorko 19,40% tilinhoitomaksu 11€/kk Todellinen vuosikorko: 24,00% – 28,33%. Kokonaiskulut 4000 euron 36 kuukauden luotolle ovat 5740,22 €. Laina-aika: min. 36kk, max. 84kk

Hyvää

Jo vuodesta 2005 asti toiminut luotettava lainapalvelu

Ikäraja ainoastaan 20 vuotta

Ei vaadi vakuuksia tai takaajia

Nopea lainanhakuprosessi

Asiakaspalvelu auki myös viikonloppuisin

Chat ominaisuus verkkosivustolla

Huonoa

Korkeahko korkotaso(Nimelliskorko aina 19,40 %)

Risicum Esittely

risicumRisicum on toiminut Suomen lainamarkkinoilla jo vuodesta 2005 alkaen. Se on siis yksi pisimpään Suomessa toimineista ”nettilainaa” myöntävistä palveluista.

Voit hakea Rsicumin kautta kulutusluottoa heti tilillesi 4000 – 10 000 euroa jopa 7 vuoden maksuajalla.

Risicum toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja se on palvellut vuosien saatossa jo yli 400 000 asiakasta. Tässä artikkelissa esittelemme Risicumin lainatuotteet ja jaamme kokemuksia palvelusta.

Risicum Lainavaihtoehdot

Kulutusluotto

Risicumin kulutusluottoa voit hakea 4000-10000 €. Kulutusluotto on kertamuotoinen laina ja se maksetaan aina tilillesi kokonaisuudessaan. Kulutusluottoa voit hakea ilmaisella nettihakemuksella ja jos luottopäätös on myönteinen, niin rahat maksetaan tilillesi ma-pe klo 7-22 ja la-su klo 9-21 välisinä aikoina. Rahat siirtyvät tilillesi muutamassa minuutissa hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen.

Kulutusluoton takaisinmaksuaika on 3-7 vuotta ja sitä voit hakea jos olet 20-vuotta täyttänyt Suomessa vakituisesti asuva henkilö. Tililläsi ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Joustoluotto

Risicumin kautta voit hakea kulutusluoton lisäksi myös kätevää joustoluottoa. Joustolainaa voit hakea 5000 € asti, josta nostat haluamasi summan. Loppu saldo jää käytettäväksesi silloin kun sitä tarvitset.

Joustolainan takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain. Minimilyhennys on 10 % luoton kokonaissummasta tai vähintään 50 €. Minimilyhennys lasketaan nostamasi luoton määrästä, ei siis käyttämättömästä pääomasta. Voit myös halutessasi maksaa koko luoton pois kerralla.

Luotuasi henkilökohtaisen PIN-koodin, voit nostaa joustolainaa kätevästi kirjautumalla Risicumin palveluun tai vaihtoehtoisesti tekstiviestillä.

Päivitys 1.9.2019: Syyskuussa voimaan tulleen lainojen korkokaton johdosta Risicum tarjoaa ainoastaan kulutusluottoja eli joustoluotto on poistunut Risicumin lainavalikoimasta.

Lainan Hakeminen Risicumilta

Risicum lainan hakeminen

Risicum lainaa haetaan sähköisellä lainahakemuksella. Hakemus on ilmainen, helppo täyttää ja tunnistautuminen tapahtuu turvallisesti verkkopankkitunnuksilla. Risicum kysyy hakemuksessa perustietojesi lisäksi muutaman talouteesi liittyvän kysymyksen.

Talouteen liittyvillä kysymyksillä varmistetaan  että sinulle jää tulojen ja menojen jälkeen riittävästi rahaa lainan takaisinmaksuun.

Täytettyäsi tarvittavat tiedot, saat alustavan lainapäätöksen välittömästi. Sopimusehtojen hyväksymisen jälkeen sinun tulee vielä lähettää Risicumille kopio palkkakuitistasi tai tiliotteestasi. Voit lähettää tiedot sähköisesti, joten mitään papereita ei tarvitse postittaa.

Voinko Minä Hakea Lainaa Risicumilta?

Jos haluat hakea lainaa Risicumin kautta, niin sinun tulee täyttää vähintään seuraavat ehdot:

 • Ikää 20-vuotta
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Vakituinen osoite Suomessa

Tämän lisäksi Risicum saattaa vaatia todistusta vakituisista tuloista riippuen siitä, minkä verran olet lainaa hakemassa.

Lainaa Ilman Korkoja

Kun haet joustoluottoa Risicumilta, niin saat luotollesi uutena asiakkaana aina korotonta maksuaikaa 14-45 vuorokautta. Koroton maksuaika riippuu siitä missä vaiheessa kuuta haet lainaa.

Joustoluotto on siis sinulle täysin ilmainen, jos maksat avoimen luoton takaisin korottoman maksuajan puitteissa!

HUOM! Koroton laina on poistunut Risicumin lainavalikoimasta 1.9.2019 alkaen. Saat kuitenkin kulutusluotolle keskimäärin 30 vuorokautta korotonta maksuaikaa ensimmäiseen laskuun mennessä.

Risicum Korko & Kulut

Risicumin tarjoamien lainojen nimelliskorko on aina kiinteä 19,40 % riippumatta valitsemastasi lainasummasta tai maksuajasta. Todellinen vuosikorko taas vaihtelee 23,96 % – 27,73 % välillä. Todellinen vuosikorko sisältää 11 €/kk suuruisen tilinhoitomaksun.

Tuote Hinta
Nimelliskorko 19,40 %
Todellinen vuosikorko 23,96 % – 27,73 %
Tilinhoitomaksu 11 €/kk
Avausmaksu 0 €

Lainaesimerkki: Vuotuinen nimelliskorko 19,40% tilinhoitomaksu 11€/kk Todellinen vuosikorko: 24,00% – 28,33%. Kokonaiskulut 4000 euron 36 kuukauden luotolle ovat 5740,22 €. Laina-aika: min. 36kk, max. 84kk

Yrityksestä

Risicum on osa Aurajoki Nordic Oy:ä, joka on rekisteröity lainanantaja ja noudattaa sekä ECRC:en että Suomen kuluttajaviraston ohjeistuksia.

Risicum on myöntänyt pienlainoja sadoille tuhansille Suomalaisille ja Ruotsalaisille ja se pyrkii jatkuvasti kehittämään toimintaansa asiakkaiden toivomusten perusteella. Lainaanyt.fi voi vilpittömästi suositella Risicumia jos luotettavuus ja toimivuus on sinulle ratkaiseva kriteeri lainayhtiön valinnassa.

Risicum Kokemuksia

Kokemuksemme Risicumista ovat positiivisia erityisesti sen suhteen että palvelu on tunnetusti todella luotettava. Voit siis hakea lainaa sen kautta turvallisin mielin.

Positiivisiin puoliin kuuluu myös toimiva asiakaspalvelu, joka monista muista lainapalveluista poiketen palvelee myös viikonloppuisin. Verkkosivustolta löytyy myös chat-ominaisuus, mikä on kätevä esim. silloin jos törmäät ongelmiin lainahakemuksen täyttämisen yhteydessä.

Risicum myöntää lainaa kohtuullisen laajalla skaalalla aina 10 000 euroon asti etkä tarvitse lainaan vakuuksia tai takaajia. Myös maksuaikaa on tarjolla suhteellisen joustavasti aina 7 vuoteen asti.

Negatiivisiakin puolia tästä lainapalvelusta löytyy. Lainan nimelliskorko on aina lainasummasta riippumatta 19,40 %. Tämä korkotaso on erittäin korkea 4000 – 10 000 euron suuruisille kulutusluotoille.

Tarjolla oleva maksuaika alkaa 3 vuodesta, joten korkotaso tuo isot kustannukset lainalle. Täytyy kuitenkin mainita että voit maksaa lainasi pois myös lyhyemmässä ajassa ilman lisäkustannuksia.

Jos siis olet hakemassa isompaa lainaa pitkällä maksuajalla, niin Risicum ei välttämättä ole sinulle edullisin ratkaisu. Esim. lainavertailumme kautta löydät huomattavasti edullisempia vaihtoehtoja.

Voit myös halutessasi kilpailuttaa lainat suoraan kauttamme. Tavoitat yhdellä ilmaisella hakemuksella yli 20 lainantarjoajaa.

Alla vielä Risicumin tiedot tiivistettynä:

 • Lainaa 10 000 euroon asti
 • Maksuaikaa 3-7 vuotta
 • Nimelliskorko 19,40 %
 • Ikäraja 20 vuotta
 • Ei vaadi takaajia tai vakuuksia
 • Lainapäätös heti ja rahat tilille saman päivän aikana
 • Myöntänyt lainoja jo vuodesta 2005 alkaen
 • Aina ilmainen hakemus

Yhteystiedot

 • WWW-osoite: www.risicum.fi
 • Asiakaspalvelu: 0200 90900(ma-pe 8-21, la-su 9-20)
 • Sähköposti: [email protected]
 • Osoite: Aurajoki Nordic Oy , Yliopistonkatu 29 b A, PL 710, 20100 Turku

Kilpailuta Risicum Ja 30+ Muuta Lainapalvelua

Kokemuksia Risicumista?

Onko sinulla kokemuksia Risicumista? Jos olet hakenut lainaa palvelun kautta, niin jaa kokemuksesi Risicumista kommentoimalla alle.

Voit myös esittää meille kysymyksiä Risicumista tai ehdottaa parannuksia tähän arvosteluun. Napsauta kommentoinnin yhteydessä myös tähtiarvio tälle lainapalvelulle.

Kiitos palautteestasi!

Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähettää