Joustoluotto edullisesti – Korkotasot tippuivat lakimuutoksen myötä

In Blogi By Lainaanyt.fi 10.10.2021

joustoluotto edullisesti

Korkokaton Vaikutukset Joustoluottoihin

  • 1.9.2019 astui voimaan uusi laki, jolla kaikille lainoille asetettiin 20 % korkokatto.
  • Vaikutus näkyy lainamarkkinoilla kautta linjan mutta suurin pudotus lainojen korkotasoissa tapahtui joustoluottojen kohdalla.
  • Joustoluottoa myöntävät palvelut pystyivät perimään ennen lakimuutosta perimään joustoluotoista usean sadan prosentin korkoja. Lakimuutoksen jälkeen myös joustoluottojen korkokatto on 20 %.
  • Useat joustoluottoa myöntäneet palvelut ovat lakimuutoksen takia poistuneet markkinoilta mutta yllättävän moni palvelu jatkaa joustoluottojen myöntämistä myös lakimuutoksen jälkeen.

Joustoluottoa on siis mahdollista saada nyt todella kilpailukykyisellä hinnottelulla, joka on täysin verrattavissa esim. luottokorttien tarjoamaan korkotasoon.

Vertaa Joustoluotot Tästä

Joustoluottoa Tarjoavat Palvelut

Kuten yllä todettiin, niin suuri osa joustoluottoa myöntävistä palveluista on poistunut markkinoilta lakimuutoksen takia. Markkinoille on kuitenkin jäänyt toimijoita, joiden kautta voit edelleen hakea joustoluottoa tilillesi ja nyt paljon järkevämmällä hinnoittelulla.

Alla suosituimmat palvelut, jotka jatkavat toimintaansa myös lakimuutoksen jälkeen:

Ainakin nämä palvelut taas ovat lopettaneet toimintansa lakimuutoksen jälkeen, tai suunnittelevat uuden lainatuotteen lanseeraamista myöhemmin:

Joustoluotto On Nyt Houkutteleva Vaihtoehto

Ennen lakimuutosta joustoluotot olivat vähemmän houkutteleva vaihtoehto kuluttajille niiden todella kalliiden korkotasojen vuoksi. Esim. Ferratum peri ennen lakimuutosta joustoluotoistaan todella typerryttävää lähes 200 % todellista vuosikorkoa.

Lakimuutoksen jälkeen joustoluottoa saa tililleen saman korkokaton puitteissa kuin muitakin lainatuotteita. Joustoluottojen nimelliskorko tulee siis jatkossa olemaan korkeintaan 20 %.

Todellinen vuosikorko voi olla hieman tätä korkeampi koska lainasta on edelleen mahdollista periä nimelliskoron lisäksi esim. avausmaksuja tai muita kuluja korkeintaan 150 €/vuosi.

Joustoluotot ovat siis todella houkutteleva vaihtoehto lakimuutoksen jälkeen, jos on tarvetta pikaiselle lainalle tai vaikkapa vararahastolle pahan päivän varalle.

Tutustu Joustoluottoihin Tästä

Joustoluottojen Suosio Tulee Kasvamaan

Joustoluotot ovat olleet hämmästyttävän suosittuja jo ennen pikavippien korkokattoa, joten odotettavissa on että niiden suosio tulee kasvamaan räjähdysmäisesti lähitulevaisuudessa.

Joustoluotto on tuotteena erinomainen ja nyt sitä pystyy jo suosittelemaankin lämpimästi korkotasojen laskiessa järkevälle tasolle. Käteväksi joustoluoton tekee myös se että siitä ei tarvitse maksaa minkäänlaisia kuluja ennen kuin luottoa nostaa tililleen.

Joustoluotto sopii siis erinomaisesti vararahastoksi yllättäviä rahaa vaativia tilanteita varten.

Jos joustoluottoa verrataan luottokorttiin, niin erona on se että joustoluotto ei voi esim. hukkua mihinkään luottokortin tapaan. Sähköinen joustolaina kulkee mukana kätevästi minne vaan.

Huonona puolena luottokortteihin verrattuna on taas se että joustoluottoihin ei yleensä kuulu samanlaisia etuja kuin luottokorttiin. Esim. matkavakuutukset ja erilaiset bonukset ovat tälläisiä etuja.

Muuttuvatko Vanhojen Joustoluottojen Korot?

Jos olet hakenut tilillesi joustoluottoa ennen 1.9.2019, niin valitettavasti lakimuutos ei koske ennen tätä ajankohtaa otettuja lainoja. Joudut siis edelleen maksamaan luotostasi korkoa, joka on määritelty ennen lakimuutosta.

Tämä on tietysti valitettavaa jo joustoluoton hankkineiden kannalta, sillä koroissa on merkittävä ero tällä hetkellä siihen mitä ne olivat ennen lakimuutosta.

Asiasta lienee kuitenkin turha valittaa sillä laissa määritellään tarkasti että muutos korkoihin koskee ainoastaan 1.9.2019 jälkeen myönnettyjä joustoluottoja.

Mitä Mieltä Olet Joustoluotoista?

Miten näet joustoluotot korkojen muutoksen jälkeen? Onko joustoluotto mielestäsi houkutteleva vaihtoehto nyt?

Kommentoi alle mielipiteesi.

Kiitos palautteestasi!

Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää