Valitse paras lentopisteluottokortti – 8 vinkkiä kortin valintaan

In Blogi By Lainaanyt.fi 12.7.2022

lentopisteluottokortti

Parhaat Vinkit Lentopisteluottokortin Valintaan

  • Jos olet etsimässä itsellesi sopivaa luottokorttia matkustamiseen, niin vaihtoehtoja löytyy todella paljon.
  • Yleensä lentopisteluottokorteilla voit kerryttää pisteitä jollekin lentoyhtiölle mutta markkinoilta löytyy myös kortteja, joiden pisteitä voit käyttää useilla lentoyhtiöillä tai hotelliketjuissa.
  • Kiinnitä valinnassa huomiota kortin vuosimaksuun ja punnitse että tienaatko niin paljon pisteitä per vuosi että vuosimaksu kannattaa maksaa
  • Tarjolla on myös vuosimaksuttomia kortteja, jotka kerryttävät lentopisteitä. Tosin näiden korttien pisteitä voit käyttää ainoastaan yhdellä lentoyhtiöllä.
  • Suosituimpia lentopisteitä kerryttäviä luottokortteja ovat esim. Bank Norwegian Visa ja Finnair Plus Mastercard.

Parhaan lentopisteluottokortin löydät kätevästi luottokorttivertailustamme. Voit siirtyä vertailuun klikkaamalla alta tai lukea ensin tästä artikkelista parhaat vinkit lentopisteluottokortin hankintaan.

Vertaa Luottokortit Tästä

1. Minkälaisia Pisteitä Kortti Kerryttää?

Kaikkia luottokortteja ja lentopisteitä ei ole luotu samanlaisiksi. Katso minkälaisia pisteitä ja mille lentoyhtiölle luottokorttiostokset kerryttävät ja varmista että hyödyt kyseisistä pisteistä.

Ideaalisti kannattaa valita kortti, joka kerryttää pisteitä monelle eri lentoyhtiölle. Tälläinen kortti on esim. American Express Platinum, jonka saat itsellesi 720 euron vuosimaksua vastaan.

2. Kuinka Paljon On Kortin Vuosimaksu?

Tarkista aina kortin vuosimaksu ja mieti kattaako se kortille saamasi etuudet vai kannattaako sinun mieluummin valita vuosimaksuton luottokortti vähän pienemmillä eduilla.

Vaikka kortin vuosimaksu olisi todella korkea, niin ajatusta siitä ei kannata heti hylätä. Yleensä korkean vuosimaksun kortteihin kuuluu todella paljon hyviä etuja, joten näihin kannattaa ehdottomasti tutustua rauhassa.

Jos esim. lennät paljon, vuokraat autoja tai käyt ravintoloissa syömässä niin vuosimaksullisen luottokortin edut voivat parhaassa tapauksessa jopa säästää sinulle rahaa.

Jos taas etsit vuosimaksutonta korttia joka kerryttää lentopisteitä, niin kannattaa ehdottomasti tutustua Bank Norwegianin tarjoamaan Visa korttiin.

3. Onko Uuden Käyttäjän Bonus Asiallinen?

Useat premium tason luottokortit houkuttelevat uusia asiakkaita bonuksilla kortin hankkimisen yhteydessä. Esim Amex tarjoaa kulta ja platina-tason korteilleen tällä hetkellä 3 kuukauden ilmaista jäsennyyttä.

Tutustu eri korttien bonuksiin jotta löydät itsellesi parhaan avausbonuksen. Bonukset vaihtuvat aika-ajoin joten niitä kannattaa aina käydä tutkimassa tasaisin väliajoin.

4. Pääseekö Kortilla Lentokenttäloungeihin?

luottokortilla lentokenttäloungeen

Jos matkustat paljon, niin arvostat varmasti mukavuutta matkustaessasi. Lentokenttälounget tekevät suuren eron paljon matkustavien mukavuuteen lentokentillä.

Voit istuskella loungessa rauhassa ja nauttia pientä purtavaa ja kupillisen kahvia ilmaiseksi. Tällä säästät myös selvää rahaa sillä tunnetusti lentokenttien Starbucksit eivät ole niitä edullisimpia vaihtoehtoja.

Tarkista myös että mihin loungeihin korttisi antaa sinulle pääsyn. Jos lennät paljon Finnairilla mutta korttisi ei oikeuta sinulle pääsy Finnairin tai sen allianssin loungeihin, niin siitä ei ole paljon hyötyä.

Kannattaa etsiä kortteja jotka oikeuttavat pääsyn mahdollisimman monen eri lentoyhtiön loungeihin.

5. Kuuluuko Korttiin Matkavakuutus?

Tämä etu on loistava paljon matkustavalle, joten tarkista ehdottomasti että kuuluuko haluamaasi korttiin ilmainen matkavakuutus. Huomioi myös että yleensä sinun tulee maksaa esim. 50 % matkastasi luottokortilla jotta matkavakuutus astuu voimaan.

Lue siis luottokorttisopimuksen pieni printti huolella jotta tiedät milloin matkavakuutus on voimassa. Esim. Bank Norwegianin Visaan kuuluu ilmainen matkavakuutus, jos maksat matkastasi vähintään 50 % luottokortilla.

6. Saavatko Myös Rinnakkaiskäyttäjät Etuja?

Tarkista että mitkä korttiin kuuluvista eduista kuuluvat myös rinnakkaiskäyttäjälle, kuten vaikkapa perheenjäsenelle. Jotkut kortit antavat täydet edut myös rinnakkaiskäyttäjille, kun taas jotkut kortit rajoittavat näitä etuja.

Jos kaikki edut kuuluvat myös rinnakkaiskäyttäjälle, niin tarkista seuraavaksi että paljonko rinnakkaiskäyttäjien lisääminen kortille maksaa. Jotkut korttiyhtiöt antavat lisätä rinnakkaiskäyttäjän ilmaiseksi, kun taas jotkut perivät siitä maksua.

7. Kuuluuko Korttiin Osto/Peruutussuoja?

Lue pieni printti tarkasti läpi ja tarkasta kuuluuko kortille matkan tai erilaisten ostosten peruutussuojaa?

Matkan peruutussuoja takaa sen että saat rahasi takaisin jos joudut peruuttamaan matkasi. Voit myös saada korvauksia matkan esim. myöhästyessä paljon. Myös matkatavaravakuutus kuuluu usein mukana matkan peruutussuojaan.

Ostosuoja taas suojaa sinua siinä tapauksessa jos ostamasi tuote vahingoittuu tai on viallinen. Esim. Komplett Bank Mastercard sisältää kattavan ostoturvavakuutuksen aina 2500 euroon asti.

8. Tarjoaako Kortti Vuosittaista Matkustus Krediittiä?

Yleensä korkean vuosimaksun omaavat kortit kuten American Express Platinum tarjoavat vuosittaista krediittiä matkustamiseen. Krediitin suuruus riippuu yleensä siitä kuinka paljon euroja kulutat kortillasi vuosittain ja krediitit lahjoitetaan tilillesi automaattisesti.

Krediittiä voit käyttää yleensä erilaisiin tarpeisiin, kuten vaikkapa hotellivarauksiin tai auton vuokraukseen. Eri korttiyhtiöillä on erilaisia kohteita krediiteille, joten tutustu myös näihin ja valitse omiin käyttötarpeisiisi sopivin.

Sopivan lentopisteluottokortin valinta ei ainoastaan kerrytä sinulle bonuksia haluamallesi lentoyhtiölle, vaan se tekee parhaassa tapauksessa matkustamisesta huomattavasti mukavampaa.

Mikä On Paras Lentopisteluottokortti?

Mikä on mielestäsi paras lentopisteluottokortti? Millä kortilla saa parhaat edut matkustaessa?

Kommentoi alle mielipiteesi tai esitä meille kysymyksiä lentopisteluottokorteista.

Kiitos palautteestasi!

Lähteet: Businessinsider.com

Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähettää