Bunq kokemuksia – Uusi haastajapankki esittelyssä

In Digipankit By Lainaanyt.fi 12.7.2022

Bunq Arvostelu
Arvio
3.8
 • Helppokäyttöisyys
 • Hinta & Kulut
 • Luotettavuus
 • Asiakaspalvelu
 • Asiakastyytyväisyys
 • Ominaisuudet

Yhteenveto

Bunq on erityisesti paljon matkustaville ja expateille suunnattu haastajapankki, joka tarjoaa asiakkailleen mobiilipankkisovelluksen todella monipuolisilla ominaisuuksilla sekä prepaid luottokortin. Bungilla voit esim. tehdä ostoksia tai nostaa rahaa automaatista missä päin maailmaa tahansa ilman ylimääräisiä kuluja tai siirtää rahaa jopa 39 eri valuutassa pankkien välisillä vaihtokursseilla.

Bunq tarjoaa perinteisiin pankkeihin verrattuna loistavia ominaisuuksia, jotka kaikki ovat tarjolla mobiilisovelluksessa. Pankilla ei siis ole fyysisiä konttoreita ollenkaan, vaan se toimii 100 % digitaalisesti.

Bung tarjoaa 3 erilaista tilivaihtoehtoa, joiden hinnat vaihtelevat 0-16,99 €/kk välillä. Tässä artikkelissa kerromme kaiken tarvittavan Bunqin tarjoamista tilivaihtoehdoista ja niiden ominaisuuksista.

Hyvää

Nopea ja helppo rekisteröityminen

Selkeä ja helppokäyttöinen sovellus

Prepaid luottokortti käyttöön sekä Suomessa että ulkomailla

Tee ostoksia ja nosta rahaa automaatista ilman lisäkuluja missä päin maailmaa tahansa

Siirrä rahaa jopa 39 eri valuutassa pankkien välisillä kursseilla

Sovelluksessa sisäänrakennettu matka-assistentti

Apple Pay ja Google Pay maksut

Istuta puu jokaisesta kulutetusta 100 eurosta ja säästä luontoa

Kätevät alatilit budjetointia varten eri tarkoituksiin

Aseta itsellesi säästötavoitteita kätevän sovelluksen avulla

Mahdollisuus yhteistilin perustamiseen esim. perheenjäsenen kanssa

0,27 % korkoa automaattisesti tilillä oleville varoillesi

Huonoa

Ilmaiset automaattinostot rajoitettu 10kpl per kuukausi

Rahansiirto ulkomaille Transferwisen kautta ja ilmaiset automaattinostot ulkomailla eivät kuulu ilmaiseen tilivaihtoehtoon

Asiakaspalvelun toimivuus saanut moitteita esim. Trustpilotissa

Bunq Pankki Esittelyssä

Bung logoNiin sanottuja haastajapankkeja on tipahdellut markkinoille viime aikoina todella paljon. Nämä uuden ajan mobiilipankit, kuten esim. Revolut ja N26 tarjoavat asiakkailleen lukuisia hyödyllisiä ominaisuuksia, mitä perinteiset kivijalkapankit eivät tarjoa.

Yksi viimeisimmistä tulokkaista on Bunq, joka tarjoaa asiakkailleen Eurooppalaisen tilin ja luottokortin, joilla voit esim. tehdä ostoksia ja nostaa rahaa automaatista missä päin maailmaa tahansa ilman ylimääräisiä kuluja tai siirtää rahaa jopa 39 eri valuutassa pankkien välisillä vaihtokursseilla.

Tämän lisäksi Bunq tarjoaa asiakkailleen lukuisia hyödyllisiä ominaisuuksia, joista kerromme tässä artikkelissa tarkemmin.

Jos olet kiinnostunut haastajapankkien tarjoamista eduista ja haluat ottaa tilin käyttöösi vaikkapa kakkostiliksi, niin Bunq on ehdottomasti tutustumisen arvoinen vaihtoehto.

Bunq Tilivaihtoehdot

Bunq tilit

Bunq tarjoaa tällä hetkellä asiakkailleen kolmea erilaista tilivaihtoehtoa, joiden kuukausimaksut vaihtelevat 0-16,99 € välillä. Alta näet perustiedot näistä tileistä sekä niiden sisältämiä ominaisuuksia.

Kaikkien tilien hallinnointi tapahtuu kätevän mobiilisovelluksen avulla.

Bunq Travel

Travel on Bunqin ilmainen tilivaihtoehto, joka sisältää mm. seuraavat ominaisuudet:

 • Prepaid luottokortti
 • Eurooppalainen tili
 • Slice group ominaisuus, jonka avulla pysyt ajan tasalla esim. ystäviesi kanssa vietetyn loman kuluista ja maksuista kunkin henkilön osalta.
 • Refund request, jonka avulla voit välittömästi perua esim. epäonnistuneet luottokorttimaksut
 • Apple Pay ja Google Pay ominaisuus
 • Käytä korttia ostoksiin missä päin maailmaa tahansa ilman kuluja
 • Sisäänrakennettu matka-assistentti, josta näet esim. vaihtokurssit, turvallisuusohjeita sekä muita matkavinkkejä

Bunq Premium

Premium on kuukausimaksullinen vaihtoehto(7,99 €/kk), joka sisältää kaikki samat ominaisuudet kuin Travel + paljon muuta:

 • Useita alatilejä eri asioiden budjetointiin
 • Sisäänrakennettu säästöohjelma, jonka avulla voit asettaa itsellesi säästötavoitteita ja seurata niiden edistymistä
 • Bunq +1 jonka avulla voit perustaa alatilin myös esim. puolisollesi yhdellä klikkauksella
 • 0,27 % korko automaattisesti tilillä oleville varoillesi
 • Rahansiirto Transferwisen kautta kaikkialle maailmaan jopa 8x edullisemmin kuin oman kivijalkapankkisi kautta
 • Ilmaiset automaattinostot missä päin maailmaa tahansa

Bunq Supergreen

Supergreen on myös kuukausimaksullinen vaihtoehto(16,99 €/kk). Travelin ja Premiumin ominaisuuksien lisäksi Supergreen sisältää mm. seuraavia ominaisuuksia:

 • Yhdistä Bunq suosikki sovelluksiisi Zapierin avulla, automatisoi pankkitoiminnot ja säästä aikaa.
 • Tee maailmasta vihreämpi istuttamalla puu jokaista kulutettua 100 € kohden
 • Ainutlaatuinen ruostumattomasta teräksestä valmistettu luottokortti

Nämä ovat vain pintaraapaisu kaikista Bunqin tarjoamista ominaisuuksista, joten jos haluat tietää lisää, niin klikkaa alta itsesi Bunqin verkkosivustolle, tutustu pankkiin ja avaa tili itsellesi minuuteissa.

Tutustu & Avaa Bunq Tili

Mobiilisovelluksen Käyttö & Tilin Avaaminen

Bunq sovellus

Tilin avaaminen Bunqille on todella helppo ja nopea prosessi ja onnistuu noin. 5 minuutissa. Tarvitset ainoastaan puhelinnumeron, osoitteen ja henkilötunnuksesi.

Tilin avaamisen jälkeen voit ladata sovelluksen käyttöösi Google Playstä tai App Storesta.

Itse sovelluksen käyttö on todella helppoa ja selkeää. Itseasiassa sovelluksen helppokäyttöisyys on asia, joka saa kaikista eniten positiivista palautetta esim. Trustpilotissa.

Onko Bunq Luotettava Toimija?

Koska kyse on uudesta haastajapankista, niin on aiheellista tutustua pankin luotettavuuteen hieman tarkemmin.

Bunqin päämaja sijaitsee Hollannissa ja sillä on pankkilisenssi kyseisessä maassa. Tämä tarkoittaa sitä että rahasi ovat 100 % turvassa ainakin 100 000 € asti, sillä Hollannin pankkilakien mukaan talletussuoja on juurikin tuo 100 000 €.

Jos siis kävisi vaikkapa niin että Bunq menisi konkurssiin, niin rahasi ovat suojattu 100 000 € asti.

Tietoturva-asioissa Bunq toimii myös mallikkaasti ja sillä on käytössä useita laajasti myös muilla pankeilla käytössä olevia turvallisuusprotokollia.

Sinulla on myös mahdollisuus jäädyttää luottokorttisi välittömästi sovelluksessa jos esim. hukkaat sen. Voit myös avata kortin sovelluksessa jos käy niin onnellisesti että löydät sen.

Voidaan siis todeta että Bunq on ihan yhtä turvallinen vaihtoehto pankikis kuin mikä tahansa muu kivijalkapankki.

Bunq Asiakaspalvelu

Jos haluat olla yhteydessä Bunqin asiakaspalveluun, niin tämä onnistuu helpoiten kontaktoimalla asiakaspalvelu sovelluksessa olevan lice chatin kautta.

Jos taas et ole vielä Bunqin asiakas ja haluat saada vastauksia kysymyksiin, niin voit myös olla Bunqiin yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Bunqin verkkosivustolta löytyy myös erittäin kätevä Help Desk- osio, josta löydät vastauksia kaikkiin yleisimpiin kysymyksiin. Sivustolta löytyy myös foorumi, josta saat vastauksia käden käänteessä muilta Bunqin käyttäjiltä.

Bunq Asiakastyytyväisyys

Bunq asiakastyytyväisyys

 

Mitenkä tyytyväisiä asiakkaat sitten ovat Bunqiin?

Bunq saa Trustpilotissa arvosanan 2,9/5 perustuen 790 arvioon(tilanne toukokuulta 2020). suoraan sanottuna arvosana ei ole kovin mairitteleva, joten tutustuimme hieman tarkemmin että mihin asiakkaat ovat tyytyväisiä ja mihin eivät.

Lyhyen tutkailun jälkeen käy hyvin selväksi että asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä erityisesti sovelluksen toimintaan ja sen ominaisuuksiin.

Negatiivisia palautteita tulee lähinnä asiakaspalvelun toiminnasta sekä epäselvyyksistä rahan siirtojen ja tilien blokkaamisen kanssa. Jos rahan siirtojen kanssa on ongelmia, niin tämä ei tietenkään ole kovin hyvä asia.

On kuitenkin hyvä huomata että lähes jokaisen palautteen alla on vastaus Bunqilta ja viesti palautteen antajalle että hänelle on lähetetty yksityisviesti ongelman ratkaisemiseksi.

Emme voi tietenkään tietää että miten asiakkaiden ongelmat loppupeleissä ratkeavat ja oliko niiden syy aiheellinen vai ei. Mutta joka tapauksessa vastaamisen aktiivisuus osoittaa että ilmeneviä ongelmia yritetään ratkaista aktiivisesti.

Totuus on kuitenkin se että Bunqin asiakkailtaan saama arvosana on huomattavasti alhaisempi kuin esim. Revolutin vastaava.

Bunq Kokemuksia & Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta että Bunq on varteenotettava vaihtoehto esim. kakkostiliksi perinteisen pankkitilin rinnalle. Hyödyt sen tarjoamista innovatiivisista ominaisuuksista kuten esim. reaaliaikaiset rahansiirrot, ilmaiset automaattinostot missä tahansa, ei ylimääräisiä kuluja ostoksista missä päin maailmaa tahansa tai kansainväliset rahansiirrot Transferwisen kautta.

Yksi ominaisuus Bunqissa erottaa sen kilpailijoistaan edukseen. Maksullisissa tilivaihtoehdoissa saat nimittäin 0,27 % korkoa tilillä oleville varoillesi. Tätä ominaisuutta ei ole tarjolla kovin monella muulla haastajapankilla.

Myös tilin avaaminen on helppoa ja sovellus on erinomaisen käyttäjäystävällinen.

Bunq ei kuitenkaan saa käyttäjäarvioissa kovin mairittelevia kokonaisarvosanoja. Tämä johtuu pääosin puutteista asiakaspalvelussa ja ongelmista rahan siirtojen yhteydessä.

Tosin kyseessä on todella uusi pankki ja asiakasarvioita ei ole kertynyt kovin paljoa. Lisäksi asiakasarviot jakautuvat hämmästyttävästi lähes ainoastaan joko erinomaisiin(53 %) tai huonoihin(34 %).

Kyseessä on siis erittäin toimiva kokonaisuus kunhan pankki saa tietyt toistuvat ongelmat ratkaistua.

Voimme suositella Bunqin testaamista erityisesti paljon matkustaville henkilöille ja niille, jotka haluavat enemmän ominaisuuksia kuin perinteiset pankit pytyvät tarjoamaan.

Bunqin tarjoama ilmainen vaihtoehto on kuitenkin niin suppea ominaisuuksiltaan että suosittelemme ehdottomasti maksullisia tilejä, jos haluat riittävästi ominaisuuksia käyttöösi.

Jos Bunq ei tunnu hyvältä vaihtoehdolta, niin tutustu myös muihin mobiililompakoihin ja haastajapankkeihin.

Alla vielä Bunqin tärkeimpiä ominaisuuksia:

 • Hinta 0-16,99 €/kk
 • Eurooppalainen IBAN-tili
 • Rahansiirto Transferwisen kautta kaikkialle maailmaan jopa 8x edullisemmin
 • Apple Pay ja Google Pay maksut
 • Tee ostoksia ja nosta rahaa automaatista ilman lisäkuluja missä päin maailmaa tahansa
 • 0,27 % korkoa automaattisesti tilillä oleville varoillesi
 • Prepaid luottokortti käyttöön
 • Mahdollisuus yhteistilin perustamiseen esim. perheenjäsenen kanssa
 • Selkeä ja helppokäyttöinen sovellus
 • Aseta itsellesi säästötavoitteita kätevän sovelluksen avulla

Yhteystiedot

Tutustu & Avaa Bunq Tili

Onko Sinulla Kokemuksia Bunqista?

Oletko Bunqin käyttäjä tai harkitsetko tilin avaamista? Kommentoi alle ja jaa kokemuksesi palvelusta tai esitä meille ja lukijoillemme kysymyksiä Bunqista.

Napsauta kommentoinnin yhteydessä myös tähtiarvio Bunqille.

Kiitos palautteestasi!

Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähettää