Kokemuksia luottokorteista – Mitä etuja luottokortteihin kuuluu

In Blogi By Lainaanyt.fi 5.4.2021

Kokemuksia luottokorteista

Löytyykö sinun lompakostasi luottokortti? Oliko luoton hakeminen tietoinen valinta vai kävikö siinä niin, että pankin tädin tai sedän vahvasta suosituksesta päädyitte tiskillä hakemaan luottokorttia tai yhdistelmäkorttia perinteisen maksukortin rinnalle?

Oli, miten oli, kaikkien luottokorttien omistajien tulee tietää, kuinka ottaa kortistaan kaikki irti, ja me kerromme aiheesta sinulle kaiken.

Apua Arkeen

Luottokortti on hyvä olla kotona, sillä sen avulla saa näppärästi maksuaikaa isompiin ostoksiin. Myös äkillinen kassavaje korjaantuu luoton avulla, kunhan ei päästä korttia kerryttämään korkoja. Luottokortti tuokin joustoa oman talouden tilanteisiin, ilman, että pikaluottoa tarvitsee hakea erikseen pankista tai pyytää läheisiltä.

Oletko ollut tilanteessa, jossa peset pyykkejä ja kone päättää jättää vedet sisään. Kone ei linkoa ja vaatteet lilluvat likavedessä. Koneen korjausarvio on melkein sama kuin uuden vastaavan, joten ei muuta kuin konekaupoille! Hassusti tuntuu siltä, että kodinkoneet hajoavat aina silloin, kun sitä vähiten kaivattaisi.

Ja tuntuu myös siltä, että kun yksi kone hajoaa, lahoavat muut heti perään niin, että fiksunkin rahankäyttäjän yllättää rahapula.

Näissä tilanteissa kodinkone kannattaa ostaa luotolla, ja näin saat parhaimmillasi täysin ilmaista maksuaikaa! Kuulostaa melko hyvältä kulutusluottoihin verrattuna, eikö vain?

Ilmaisen maksuajan saaminen toimii näin:

  • Tee luottokorttiostos. Ostos kannattaa suunnata laskutuskauden alkuun, jotta ilmasta maksuaikaa saa määrällisesti eniten. Eli siis mikäli korttisi laskutuskausi on vaikkapa kuun ensimmäisestä päivästä kuun viimeiseen päivään, tee ostos alkukuusta.
  • Odota, että korttisi lasku muodostuu. Tämä koskee ainoastaan niiden korttien haltijoita, joiden kohdalla laskun muodostumisesta ei tule mitään lisämaksua.
  • Maksa luotto pois eräpäivänä. Näin olet parhaimmillasi saanut kortista riippuen vaikkapa 6 viikkoa täysin ilmaista maksuaikaa. Eli siis koko kuukauden ja vaikkapa 14 päivää, jotka laskullasi on maksuaikaa.

6 viikkoa on pitkä aika, jonka kuluessa töissä käyvä ihminen ehtii saada ainakin yhden palkan ja mahdollisia muita tuloja. Näin vaikkapa se hajonnut kodinkone on saatu ostettua ja maksettua ilman joustoluottoja, kulutusluottoja, läheisen rahapussilla käymistä ja omaan puskurirahastoon kajoamista.

Luottokortti onkin loistava arjen apu!

Vertaile Suosituimmat Luottokortit

Turvallista Ostamista

Luottokortilla shoppailu

Tiesitkö, että luottokortilla ostaminen on turvallista! Emme mekään, mutta nyt tiedämme ja tieto on mullistanut nettishoppailumme! Luottokorteissa usein mukana tuleva maksuturvaominaisuus takaa sen, että mikäli et ikinä saa ostamaasi tuotetta vaikkapa myyjään konkurssin tai huijauksen takia, maksaa luottokorttiyhtiö rahat sinulle!

Tämä muutti kaiken! Nyt emme enää pelkää nettishoppailua, sillä vaikka olemme aina olleet todella huolellisia sen suhteen, mistä ja keneltä uskallamme netissä ostaa, on shoppailuun liittynyt aina pieni epävarmuus. Maksu- ja tuoteturva takaa sen, että mikäli harkinta pettää tai firma, joka vaikuttaa hyvältä, ei pystykään toimittamaan tavaroita tai palveluita, maksaa luottokunta rahat sinulle ja hakee niitä sitten myyjältä.

Netistä löytyy niin paljon kaikkea mielenkiintoista! Aliexpress, Amazon ja muut jätit ovat valloittaneet netin ja niiden valikoimista löytyy kirjaimellisesti kaikkea. Luottokorttiostoksia tehdessämme emme enää pelkää niitä, sillä mikäli jokin menee pieleen, on meillä turvaverkko olemassa!

Luottokortti Ja Matkustaminen

Luottokortti on numero yksi kun valmistaudutaan matkaan. Paljon matkustavalle juuri luottokortti on se luotettava toveri, joka on mukana matkan varausvaiheessa, matkan aikana, sekä mahdollisesti myös matkan jälkeen. Mutta miksi? Siksi, koska luottokortti tarjoaa maksuturvan, vakuutuksen ja apua lomabudjettiin tuleviin yllättäviin loviin. Yhdessä kortissa on matkaajan koko paketti!

Luottokorttia kannattaa käyttää matkan varaamiseen, sillä matkailuala on murroksessa ja konkursseja ja peruutuksia tapahtuu jatkuvasti. Muun muassa koronatilanne on hyvä esimerkki siitä, kuinka luottokorttiyhtiö ehtivät palauttaa peruuntuneista lennoista rahat asiakkailleen kuukausia ennen varsinaisia lentoyhtiöitä.

Luottokortti on todellakin ainoa taho, josta voi odottaa saavansa takaisin yhtään mitään, siinä tilanteessa että lentoyhtiö hakeutuu konkurssiin. Tämä johtuu siitä, että debit-kortin myöntänyt pankki ei vastaa asiasta, eikä palauta asiakkailleen rahaa, eikä konkurssipesästäkään kannata odottaa mitään. Konkurssipesä jakaa toki jäljelle jäänyttä rahaa velkojilleen, joka asiakaskin on, mutta nokkimisjärjestyksessä asiakas on niin alhaalla, ettei palautuksia käytännössä tule.

Konkurssit, peruutukset ja pandemiat kuulostavat äärimmäisen synkeältä. Mietitäänpä hetki skenaariota, jossa asiakas on päässyt kohteeseen ja loma on voinut alkaa. Joskus lomalla käy jotain. Sairastumiset ja onnettomuudet saattavat vaatia lääkärihoitoa. Tavaroita voi hajota tai niitä voidaan viedä. Näissä tapauksissa vakuutuksen nousevat tärkeään rooliin!

Luottokorteissa on usein vakuutus mukana. Vakuutusyhtiö ja vakuutuksen ehdot, kuten sen voimaan astuminen ja omavastuut ovat korttikohtaisia, ja niihin tulee perehtyä huolella ennen luottokortin hakemista. Usein tilanne on kuitenkin se, että mikäli matkasta on maksettu luottokortilla X%, astuu kortin matkavakuutus voimaan.

Tuohon vakuutukseen voi sitten laittaa erilaisia matkatavaroihin tai itse matkaan liittyviä kuluja, kuten kompensaatiota kadonneista tavaroista tai lennolta myöhästymiseltä. Olipa kyseessä pieni tai iso vakuutustapahtuma, on mukavaa pystyä turvaamaan vakuutusyhtiöön hädän hetkellä.

Toiset palvelut, kuten vaikkapa sairastumiseen tai tapaturmaan liittyvä ambulanssilento Suomeen saattavan maksaa kymmeniä tuhansia euroja. Näin ollen luottokortin vakuutus saattaa pelastaa myös suuresta pulasta!

Aina ei kuitenkaan käy näin, emmekä halua pelotella lomailulla! Matkustaminen on antoisaa ja matkalta saa mukaan paitsi uusia kokemuksia, myös uusia ajatuksia ja esineitä. Lomailu rentouttaa ja näin ollen kannustamme kaikkia lomailemaan mahdollisuuksien mukaan!

Ja muista, mikäli kohteessa tuntuu, että irtiotto syö koko lomakassan, voit käyttää luottokorttia lomakassan venyttämiseen. Muista kuitenkin maksaa lasku pois, ennen kuin se kerryttää korkoa.

Luottokortin korot ovat suuria ja niihin liittyy vaaranpaikkoja. Jatka lukemista ja opi valveutuneeksi kuluttajaksi, joka ei ajaudu luottokorttiansaan.

Vaaranpaikat

Kokemuksia luottokorteista liikkuu laidasta laitaan. Usein kuulee väitteitä siitä, kuinka luottokortit ovat selvä tie taloudelliseen ahdinkoon, ja kuinka lisää lainaa ei kannata ottaa mikäli sitä ei välttämättä tarvitse. Ymmärrämme kyllä nämä kommentit ja ne pohjautuvat suomalaiseen kulttuuriin ja ajatukseen siitä, että pankkeihin ei tule luottaa ja itse olisi hyvä pärjätä vaikka sitten kituuttamalla.

Luottokortit ovat mainettaan parempi tapa hoitaa taloutta, sillä kuten jo mainitsimme, niistä on iloa niin arjessa, kuin lomallakin.

Niihin liittyy kuitenkin vaaranpaikkoja, jotka tulee huomioida:

  • Numero yksi on se, että luottokorttien todelliset vuosikulut ovat vielä korkoakin korkeampia ja näin ollen luotto kannattaa pyrkiä maksamaan pois kerralla.
  • Käytä luottoa harkiten. Luottokorttia on jo psyykkisestikin helppoa vinguttaa, sillä rahahan ei ole sinun. Pidä kuitenkin järki matkassa ja luottokortin saldo matalalla.
  • Älä nosta käteistä tai maksa laskuja luotolla, sillä niissä tapauksissa korko alkaa juosta heti päivästä yksi.
  • Älä anna korttitietojasi minne tahansa. Kortin tiedot tulee pitää tallessa itse, sillä mikäli luottokunta huomaa, että olet itse altistanut itsesi petokselle, et välttämättä saa rahojasi takaisin. Älä siis luota liian sokeasti maksuturvaan ja ostoturvaan ja anna korttitietojasi epäilyttäville tahoille.

Toivottavasti nautit artikkelista ja sait hyvän kuvan luottokortin antamista eduista. Muista terve järki luottokorttiostoksilla ja ota ilo irti sen tuomista eduista!

Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
0 (0 ääntä)
Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää