Wise (Transferwise) kokemuksia – Rahan siirto ulkomaille edullisesti

In Digipankit By Lainaanyt.fi 12.7.2022

Transferwise
Wise Arvostelu
Arvio
4.7
 • Helppokäyttöisyys
 • Hinta & Kulut
 • Luotettavuus
 • Asiakaspalvelu
 • Asiakastyytyväisyys
 • Ominaisuudet

Yhteenveto

Wise on vuonna 2011 perustettu digitaalinen pankki, jonka avulla voit mm. siirtää rahaa ulkomaille tai ulkomailta Suomeen jopa 8x normaaleja pankkeja edullisemmin. Wise on ehdottomasti tällä hetkellä ykkösvaihtoeho, jos haluat tehdä rahansiirtoja todella edullisesti.

Rahansiirtojen lisäksi Wise tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden monivaluuttatiliin, jolla voit vastaanottaa rahaa yli 30 maasta ympäri maailman, lähettää rahaa pankkien välisillä vaihtokursseilla ja kuluttaa rahaa Wisen debit- Mastercardilla.

Hyvää

Nopea ja helppo rekisteröityminen

Rahan siirto ulkomaille jopa 8x normaaleja pankkeja edullisemmin

Et tarvitse erillistä Transferwise tiliä rahan siirtämiseen, vaan voit siirtää rahaa joko verkkopankkitunnuksilla tai maksukortiltasi

Tarjolla eniten valuuttoja kaikista digipankeista

Palkittu asiakaspalvelu

Rahojen siirto ulkomaille parhaillaan muutamassa tunnissa

Huonoa

Suppeat tiliominaisuudet verrattuna moneen muuhun haastajapankkiin

Suuremmat rahansiirrot saattavat olla rajoitettuja

Mikä On Wise (Transferwise)?

WiseTransferwise on vuonna 2011 perustettu täysin digitaalisesti toimiva pankki, jonka ylivoimaisesti suosituin ominaisuus on sen tarjoamat edulliset rahansiirrot ulkomaille.

Huom! Transferwise on nykyään Wise. Kyseessä on täysin sama palvelu joka muutti nimensä maaliskuussa 2021

Wisen kautta voit siirtää rahaa Suomesta ulkomaille tai toisinpäin jopa 8x edullisemmin kuin oman kivijalkapankkisi kautta.

Rahan siirtojen lisäksi Wise tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden myös monivaluuttatilin perustamiseen. Monivaluuttatilillä voit vastaanottaa rahaa yli 30 maasta ympäri maailman, lähettää rahaa pankkien välisillä vaihtokursseilla ja kuluttaa rahaa Wisen debit- Mastercardilla.

Tästä artikkelista löydät kokemuksia Wisen käytöstä sekä kattavasti infoa sen tarjoamista ominaisuuksista.

Näin Wise Toimii

Rahan siirto ulkomaille Transferwise

Rahojen siirtäminen on siis todella helppoa ja sinun ei tarvitse perustaa erikseen tiliä Wiselle siirtääksesi rahaa.

Rahat siirtyvät vastaanottajan tilille normaalisti yhdessä päivässä ja parhaillaan jopa muutamassa tunnissa. Näin nopea siirto on mahdollista siten että Wise ei varsinaisesti siirrä rahaa maasta toiseen, vaan sillä on tilejä kaikissa siirtolistalla olevissa maissa.

Rahat siis maksetaan vastaanottajan tilille suoraan kohdemaassa olevalta Wisen tililtä. Tämä mahdollistaa rahojen todella nopean siirtoajan.

Wise ilmoittaa siirron yhteydessä oletetun ajan milloin rahat siirtyvät ja jos jostain syystä tämä ajankohta ei pidä paikkaansa, niin saat myös tästä ilmoituksen sähköpostiisi.

Rekisteröidy & Lähetä Rahaa Wisellä

Wise Sovelluksen Käyttö

Kuten jo yllä mainittiin, niin rahojen siirtäminen Wisen kautta on todella helppoa ja nopeaa. Verkkosivusto ja puhelimelle ladattava sovellus ovat todella selkeitä ja antavat yksityiskohtaiset ohjeet jokaista siirtoon vaadittavaa askelta varten.

Myös sovelluksen ulkoasu on miellyttävä ja kaikki tarvittava on löydettävissä muutamalla klikkauksella. Rahaa voit siirtää luonnollisesti joko verkkosivuston kautta tai matkapuhelimeen ladattavalla sovelluksella.

Rahan Siirtojen Hinnat

Transferwise hinnat

Wise on todella edullinen tapa lähettää rahaa ulkomaille. Itse asiassa se on kaikilla mittareilla tällä hetkellä edullisin tapa.

Siirtojen hinta siirrettävästä rahamäärästä vaihtelee 0,35-2,00 % välillä riippuen siirrettävästä summasta, valuutasta ja valitusta siirtotavasta. Jos lähetät rahaa Suomesta ulkomaille, niin valittavanasi on kolme erilaista siirtovaihtoehtoa:

 • Fast transfer: Lähetä rahaa debit- tai luottokortilla
 • Low cost transfer: Lähetä rahaa pankkitililtäsi
 • Easy transfer: Lähetä rahaa pankistasi online maksulla

Alla muutama esimerkki siirtojen hinnoista:

 • 1000 euron siirto Thaimaahan 7,68-11,74 € riippuen siirtotavasta
 • 1000 euron siirto Yhdysvaltoihin 5,14-9,20 € riippuen siirtotavasta
 • 1000 euron siirto Australiaan 4,57-8,63 € riippuen siirtotavasta

Wisen kautta siirrät rahaa ulkomaille jopa 8x edullisemmin kuin oman kivijalkapankkisi kautta. Saat myös aina parhaan mahdollisen kurssin siirrollesi, sillä Wise käyttää siirroissa pankkien välistä vaihtokurssia, joka on ns. mid market rate eli ostokurssien ja myyntikurssien keskelle jäävä kurssi.

Et siis häviä rahaa myöskään valuuttakurssimuutoksissa, joita normaalit pankit yleensä käyttävät siirroissaan.

Kun alat tekemään siirtoa, niin sillä hetkellä voimassa oleva kurssi on ”lukittu” sinulle jopa 90 tunnin ajaksi. Tämä siis varmistaa sen että vastaanotat aina rahat sillä kurssilla millä olet siirron tehnyt eikä ikäviä yllätyksiä pääse näin syntymään.

Wise ei myöskään veloita mitään ikäviä piilokuluja siirroista, vaan kaikki kulut ovat läpinäkyvästi esillä tehdessäsi siirtoa.

Onko Wise Luotettava?

Tämä on kysymys mikä kannattaa aina esittää olit sitten hakemassa lainaa ulkomailta tai siirtämässä rahaa ulkomaisen sinulle tuntemattoman välittäjän kautta.

Voimme todeta että Wise on 100 % luotettava tapa lähettää rahaa ulkomaille. Sillä on yli 6 miljoonaa asiakasta ja se saa asiakkailta 4,6/5 tähteä asiakkailtaan Trustpilotissa perustuen yli 90 000 arvosteluun.

Voimme myös omien kokemustemme perusteell suositella Wiseä nopeana, edullisena ja luotettavana tapana siirtää rahaa ulkomaille. Olemme käyttäneet Wiseä useasti henkilökohtaisissa rahan siirroissa ja homma on aina toiminut moitteitta.

Rahat ovat siirtyneet vastaanottajan tilille parhaillaan muutamassa tunnissa ja pahimmillaan kahdessa vuorokaudessa.

Wise Asiakaspalvelu

Osasyy hyviin asiakasarvosteluihin on ehdottomasti Wisen asiakaspalvelu, joka saa todella paljon kehuja asiakasarvosteluissa. Myös verkkosivustolta löytyvä FAQ osio on toimiva ja sieltä löytyy vastaus useaan kysymykseen.

Jos et onnistu löytämään vastauksia kysymyksiisi FAQ osiosta, niin verkkosivusto ohjaa sinut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun. Yhteydenottotavat ovat sähköposti, puhelin ja chat.

Miinuksena voidaan pitää sitä että ainakaan tällä hetkellä Wise ei tarjoa asiakastukea tai verkkosivustoa suomen kielellä, joten yhteydenotoissa englannin kieli pitää olla hallussa.

Kuinka Tyytyväsiä Asiakkaat Ovat Wiseen?

Transferwise arvostelut

Kuten jo yllä totesimme, niin Wise saa todella hyvät pisteet Trustpilotin arvosteluissa. Selaamalla asiakasarvioita läpi näkee selkeästi että asiakkaat ovat erityisen tyytyväisiä Wisen asiakaspalveluun, siirtojen nopeuteen, hinnoitteluun ja käytön helppouteen.

Jopa 86 % arvioijista antaa Wiselle arvosanan erinomainen, mikä puhuu omaa kieltään palvelun toimivuudesta.

Negatiiviset arviot liittyvät taas pääosin siihen että rahat eivät ole siirtyneet luvatussa ajassa. Näitä arvioita on kuitenkin vain 3% kaikista arvioinneista, joten voidaan todeta että siirrot myöhästyvät todella harvoin.

Tämän lisäksi Wise lähestyy asiakasta aina sähköpostilla, jos siirto syystä tai toisesta myöhästyy.

Kaiken kaikkiaan Wisen asiakastyytyväisyys on huippuluokkaa.

Wise Muut ominaisuudet

Rahan siirtojen lisäksi Wise tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden myös monivaluuttatilin perustamiseen. Monivaluuttatilillä voit vastaanottaa rahaa yli 30 maasta ympäri maailman, lähettää rahaa pankkien välisillä vaihtokursseilla ja kuluttaa rahaa Wisen debit- Mastercardilla.

Tilillä ei kuitenkaan ole ainakaan tällä hetkellä tarjolla kovin monipuolisia ominaisuuksia. Jos sitä verrataan muihin suosittuihin haastajapankkeihin, kuten esim. Bunqiin tai Revolutiin niin se ei tarjoa mm. seuraavia ominaisuuksia.

 • Et voi kategorisoida ostoksiasi ostotyypin mukaan(esim. shoppailu, ravintolat)
 • Et voi asettaa itsellesi kuukausittaista budjettia
 • Et voi lähettää rahaa ilmaiseksi suoraan muille Wise tilin omistajille
 • Ei tarjoa korkoa säästöille
 • Yhteistilit perheenjäsenten kanssa ei mahdollisia
 • Et voi käydä osakekauppa
 • Korttiin ei kuulu matkavakuutusta

Jos siis haluat perustaa itsellesi esim. kakkostilin ja saada mahdollisimman paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, niin kannattaa tutustua muihin vaihtoehtoihin. Ainakin tällä hetkellä suosittelemme Wiseä ainoastaan rahan siirtoihin.

Wise Kokemuksia

Jos olet siirtämässä rahaa ulkomaille, niin Wise on tähän tarkoitukseen ylivoimaisesti paras vaihtoehto! Omien kokemuksiemme perusteella voimme todeta että palvelu on nopea, helppokäyttöinen, edullinen ja luotettava. Myös loistavat asiakasarviot puhuvat kanssamme samaa kieltä.

Wise laajentaa toimintaansa jatkuvasti ja tällä hetkellä sen kautta pystyy lähettämään rahaa jo 59 eri maahan. Kaikki suosituimmat valuutat ovat tottakai tuettuna.

Wise on siis ehdottoman hyvä palvelu rahan siirtoihin mutta sen tarjoama monivaluuttatili ei taas tarjoa kilpaileviin toimijoihin verrattuna kovin monipuolisia ominaisuuksia. Jos siis haluat perustaa tilin haastajapankkiin, niin kannattaa tutustua myös muihin vaihtoehtoihin.

Alla vielä yhteenvedettynä Wisen tärkeimmät ominaisuudet:

 • Nopea ja helppo rekisteröityminen
 • Rahan siirto ulkomaille jopa 8x normaaleja pankkeja edullisemmin
 • Et tarvitse erillistäWise tiliä rahan siirtämiseen
 • Tarjolla eniten valuuttoja kaikista digipankeista
 • Palkittu asiakaspalvelu
 • Rahojen siirto ulkomaille parhaillaan muutamassa tunnissa
 • Mahdollisuus myös monivaluuttatilin perustamiseen
 • Siirtojen hinta 0,35-2,00 % siirrettävästä summasta

Yhteystiedot

 • WWW-osoite: www.wise.com
 • Asiakaspalvelu: +44 203 6950 999
 • Osoite: TransferWise Ltd, 6th Floor of The Tea Building, 56 Shoreditch High Street, London E1 6JJ
Rekisteröidy & Lähetä Rahaa Wisellä

Onko Sinulla Kokemuksia Wisestä?

Oletko lähettänyt rahaa Wisen kautta tai harkitsetko sitä? Kommentoi alle omista kokemuksistasi tai kysy meiltä kysymyksiä liittyen Wiseen.

Napsauta kommentoinnin yhteydessä myös tähtiarvio Wiselle.

Kiitos palautteestasi!

Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

3 Kommenttia “Wise (Transferwise) kokemuksia – Rahan siirto ulkomaille edullisesti”

 1. Wise (Transferwise) kokemuksia – Rahan siirto ulkomaille edullisesti

  haluaisin omat rahat takaisin omasta akkaunnista tilille… miten se voi onnidtua

  1. Wise (Transferwise) kokemuksia – Rahan siirto ulkomaille edullisesti

   halusin siirtä rahat Venäjälle. miten toimisin kun rahat lahtevat tililtäni ja makaa 2 syyskuusta lähtien akkauntilla ja minä vain yritän ja yritän …palvelu vain? englanniksi

   1. Post
    Author
    Wise (Transferwise) kokemuksia – Rahan siirto ulkomaille edullisesti

    Hei Natalia,

    Valitettavasti emme voi auttaa sinua tässä asiassa Jos sinulla on ongelmia rahansiirrossa, niin sinun tulee olla yhteydessä suoraan Wisen omaan asiakaspalveluun.

    Ystävällisin terveisin,

    Timo
    Lainaanyt.fi

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähettää