Luottokortti työttömälle – Onko työttömyys este luottokortin saamiselle?

In Blogi By Lainaanyt.fi 12.7.2022

luottokortti työttömälle

Voiko Työtön Saada Luottokortin?

Jos olet työtön ja mietit luottokortin hankkimista, niin tästä artikkelista löydät runsaasti infoa tilanteeseesi. Käsittelemme artikkelissa sitä että onko luottokortin saaminen työttömänä yleensäkään mahdollista ja jos on, niin miten se onnistuu.

Luottokortin hankkiminen työttömänä on luonnollisesti vaikeampaa kuin silloin kun sinulla on vakituiset tulot. Pankit itseasiassa jopa tyrkyttävät luottokortteja henkilöille, joilla on vakituiset tulot ja moitteeton maksuhistoria.

Työttömänä henkilönä tai opiskelijana sinulla on mahdollisuus saada luottokortti mutta suhteellisen pienellä luottorajalla. Suurempia luottorajoja tarjoavat Premium-kortit eivät ole työttömien saatavissa.

Mistä Luottokortti Työttömälle?

Tietojemme mukaan ainakin Bank Norwegian ja Aktia myöntävät luottokortteja myös työttömille henkilöille, joten ainakin näihin kortteihin kannattaa tutustua ja tiedustella tarkemmin mahdollisuutta kortin saamiseen.

Toki luottokorttia kannattaa hakea myös muista paikoista, koska se on ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Luottokorttivertailustamme löydät kaikki Suomen suosituimmat luottokortit.

Katso Luottokorttivertailu

Luottokortin Saamisen Ehdot

Jos onnistut löytämään pankin, joka myöntää luottokortin myös työttömälle henkilölle, niin sinun tulee silti täyttää muutama muu ehto kortin saamiseksi.

Yleisimmät ehdot ovat seuraavat:

  • Olet vähintään 18-vuotias
  • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
  • Asut vakituisesti Suomessa

Näiden ehtojen lisäksi pankeilla saattaa olla myös muita ehtoja luottokortin saamiselle. Luottopäätös tehdään aina henkilökohtaisen luottoriskiluokituksen perusteella, joten ehdpot voivat vaihdella myös tämän mukaan.

Ainoa tapa selvittää että saatko luottokortin käyttöösi, on yksinkertaisesti hakea sitä.

Luottokortin Käyttö Työttömänä

Vaikka luottokortti on todella kätevä ja hyvä olla olemassa, liittyy sen käyttöön myös riskejä. Erityisesti työttömänä luottokortin käytön kanssa kannattaa olla erityisen tarkkana.

Kun vakituisia palkkatuloja ei ole, niin usein kortin luotolta on helppo nostaa rahaa paikkaamaan väliaikaista tulojen menetystä. Jos työttömyys kuitenkin jatkuu pitkään, niin luoton käyttäminen johtaa helposti taloudellisiin vaikeuksiin.

Lainaanyt.fi ei siis missään tapauksessa suosittele luottokortin käyttämistä työttömänä, erityisesti siinä tilanteessa jos lisätuloista ei ole varmaa tietoa lähitulevaisuudessa.

Toki on myös tilanteita, joissa luottokortti on korvaamaton apu väliaikaisen työttömyyden osuessa kohdalle. Näissä tilanteissa luottokortti antaa joustoa hetkelliseen rahapulaan.

Harkitse siis tarkkaan miten käytät luottokorttia työttömänä, jotta vältyt maksuvaikeuksilta.

Luottokorttien Kulut

Jos sinulla jo on luottokortti ja joudut työttömäksi, niin tässä tilanteessa kannattaa tarkistaa mitä maksuja nykyisellä luottokortillasi on. Esim. vuosimaksut eivät välttämättä ole tuntuneet tilipussissa ennen, mutta työttömänä myös näihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Jos käytössäsi on vuosimaksullinen Premium-luottokortti, niin kannattaa harkita tämän vaihtamista vuosimaksuttomaan korttiin. Asiasta kannattaa tiedustella kortin myöntäneeltä pankilta, sillä useimmilla pankeilla on tarjolla sekä vuosimaksullisia että vuosimaksuttomia kortteja.

Myös erilaiset kuukausittaiset suoraveloitukset luottokortilta kannattaa tarkistaa ja joko perua nämä tilaukset tai vaihtaa ne veloittumaan normaalilta Depit-kortilta.

Ota siis huomioon kaikki mahdolliset kulut mitä luottokortiltasi veloitetaan ja minimoi nämä mahdollisuuksien mukaan.

Kulujen Kattaminen Säästötililtä

Kun käytät luottokorttia etkä maksa ostoksia takaisin lyhyen ajan sisällä, niin kuluista alkaa luonnollisesti juosta korkoa. Tästä syystä kannattaa usein mieluummin kattaa kulut esim. säästötilillä olevista varoista kuin luottokortilta.

Näin vältyt kalliiden korkojen maksamiselta.

Yleisesti ottaen luottokortilla tehdyt ostokset kannattaa aina pyrkiä maksamaan takaisin korottoman maksuajan puitteissa.

Luottokortin Irtisanominen Tai Luottorajan Alentaminen

Joskus työttömäksi joutuessa luottokortti on järkevää irtisanoa kokonaan. Tämä on suotavaa varsinkin henkilöille, joiden rahankäyttö on holtitonta ja työttömyys tulee kestämään pitkään.

Vaikka luottokorttia ei käyttäisikään työttömyyden aikana, niin mahdolliset vuosimaksut tai muut kulut kortilla saattavat rasittaa taloutta huomattavasti.

Näistä syistä kortin irtisanomista kannattaa harkita työttömäksi joutuessa. Korttia voi aina hakea uudestaan siinä vaiheessa, kun oma talous vakiintuu.

Myös luottorajan laskeminen saattaa olla järkevä ratkaisu. Työttömänä sinulla ei luonnollisesti ole varaa maksaa ylisuuria korttilaskuja, joten luottorajaa laskemalla varmistat sen että et tee esim. kalliita heräteostoksia kortillasi.

Kokemuksia Luottokorteista Työttömänä?

Oletko hakenut ja saanut luottokortin työttömänä? Mistä onnistuit saamaan kortin? Mitä vinkkejä sinulla on luottokortin käyttämiseen työttömänä?

Kommentoi alle kokemuksistasi!

Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähettää