Lainojen yhdistäminen – Kannattavaa vai ei?

Miksi Yhdistää Lainat?

Mikäli olet ajautunut tilanteeseen jossa sinulla on maksettavana lukuisia pieniä luottoja, joiden kuukausierät alkavat olemaan liian suuria tuloihisi nähden, niin tässä tilanteessa kannattaa harkita näiden luottojen yhdistämistä yhden suuremman lainan alle.

Yhdistämällä lainasi pystyt siis pienentämään lainojesi kuukausierän tulojesi mukaiseksi ja rahaa jää muuhunkin kuin pelkästään vippien lyhentämiseen.

Isomman lainan etuna on pienemmän kuukausierän lisäksi yleensä huomattavasti pienempi korko. Voit säästää parhaillaan vuositasolla tuhansia euroja pelkästään korkomenoissa.

Lainojen yhdistämisestä kannattaa puhua oman pankin kanssa tai hakea isompaa luottoa lainojen yhdistämiseen netissä. Esimerkiksi Bank Norwegian, Freedom Rahoitus ja Etua.fi tarjoavat lainojen yhdistämiseen sopivia luottoja.

Huomioi Nämä Kun Harkitset Lainojen Yhdistämistä

Jos olet tilanteessa jossa joudut harkitsemaan lainojen yhdistämistä, niin ennen tämän päätöksen tekemistä kannattaa tehdä toinen päätös siitä, että lisää lainoja et enää lainojen yhdistämisen jälkeen ota, ennen kuin olet selviytynyt entisistä veloista.

Jos lainojen yhdistämisen jälkeen jatkat edelleen pienten luottojen ottamista, niin huomaat pian olevasi samassa kierteessä kuin aiemminkin

Selvitä taloudellinen tilanteesi kokonaisvaltaisesti ennen lainojen yhdistämistä ottaen huomioon kaikki menot ja tulot, jotta hahmotat tilanteesi mahdollisimman hyvin. Muista että lainojen yhdistäminen ei poista ongelmaa mutta ohelpottaa siitä selviämistä huomattavasti.

Mistä Sopiva Luotto Lainojen Yhdistämiseen?

Tältä sivustolta löydät lainapaikat osiostamme arvostelut kymmenistä lainapaikoista. Vertaile paikkoja ja löydä tilanteeseesi sopivin ratkaisu. Koska olet yhdistämässä lainoja, niin todennäköisesti tarvitset hieman suurempaa lainaa.

Jo yllämainitut Bank NorwegianFreedom Rahoitus ja Etua.fi tarjoavat lainaa jopa 50 000 euroon asti ja nämä palvelut tarjoavat lisäksi räätälöityä palvelua lainojen yhdistämiseen. Suosittelemme siis aloittamaan vertailun näistä lainantarjoajista.

Muita Keinoja Lainojen Lyhentämiseen

Jos sinulla on useita pieniä vippejä tai kulutusluottoja tililläsi, niin kannattaa ainakin ensin miettiä muita keinoja näiden lyhentämiseen ennen turvautumista uuteen lainaan. Kun saat edes muutaman pienen vipin lyhennettyä kerralla pois, niin kuukausieräsi pienenee jo sillä parhaillaan siedettävälle tasolle.

Harkitse esim. ylimääräisen omaisuuden myymistä. Vaikkapa huuto.netissä saat helposti kaupaksi jos jonkinmoista tavaraa. Myös perinteinen kirpputori on aina hyvä vaihtoehto. Jos omistat auton ja se ei ole sinulle aivan välttämätön työkalu, niin harkitse sen myymistä. Uuden auton saat helposti kun taloustilanteesi on paremmalla mallilla.

Lopuksi

Lainojen yhdistäminen kannattaa. Se kuitenkin edellyttää usein omien kulutustottumuksien muuttamista ja talouden suunnitelmallisuuden lisäämistä. Jos olet tähän valmis, niin yhdistämällä lainat pääset hyvälle tielle kohti velatonta elämää.

Kirjoittaja: Jyri Hagman

Lainojen yhdistäminen – Kannattavaa vai ei?
5 (100%) 2 Ääntä