Luottokielto – Milloin luottokielto kannattaa asettaa itselle?

In Blogi By Lainaanyt.fi 1.9.2021

luottokielto

Jos olet herkkä hakemaan lainoja tai olet esim. joutunut identiteettivarkauksen kohteeksi, niin silloin kannattaa harkita luottokiellon asettamista itselle. Jos harkitset luottokiellon ottamista, niin tästä artikkelista löydät hyödyllistä infoa aiheeseen liittyen.

Jos taas harkitset lainan hakemista luottokiellon sijaan, niin sivustomme lainavertailusta löydät lähes 100 eri lainapalvelun tiedot. Tutustu lainavertailuun klikkaamalla alta.

Tutustu Lainavertailuun

Mikä On Luottokielto?

Oma Luottokielto on luottotietoihisi niin halutessasi tehtävä merkintä, joka vähentää merkittävästi identiteettivarkauksen riskiä sekä estää sinua saamasta lainaa.

Pähkinänkuoressa homma toimii siten että jos sinä tai joku henkilötietosi varastanut henkilö yrittää esim. hakea lainaa, niin lainanmyöntäjä näkee asettamasi luottokieltomerkinnän Suomen Asiakastieto Oy:n rekisteristä, eikä myönnä sinulle luottoa.

Lähestulkoon kaikki lainanmyöntäjät tarkistavat tänä päivänä asiakkaidensa luottotiedot, joten voidaan todeta että Oma Luottokielto merkintä estää lainansaamisen 99 % varmuudella.

Oman luottokiellon voit tilata helposti suoraan Suomen asiakastieto Oy:n sivustolta.

Kun olet tilannut Oma Luottokielto merkinnän, niin saat tästä myös virallisen todistuksen, jonka voit esittää tarvittaessa. Virallinen todistus luottokielto merkinnästä lähetetään kotiosoitteeseesi.

Luottokielto maksaa 19,95 € ja sen hankkimiseen riittää omien tietojen luovuttaminen tunnistautumalla esim verkkopankkitunnuksilla. Hankittu kielto on voimassa kahden vuoden ajan.

Lue Myös:

Luottotietojen tarkistaminen – Näin tarkistat omat luottotietosi

Luottokielto Identiteettivarkauden Yhteydessä

On muutamia syitä minkä takia Oman Luottokiellon asettamista kannattaa harkita. Ensimmäinen näistä on identiteettivarkaus.

Jos esim. sinulta varastetaan henkilökohtaista tavaraa tai epäilet että joku toinen henkilö on saattanut saada sinusta tietoon tärkeitä henkilötietoja, niin tässä tapauksessa luottokiellon asettamista kannattaa harkita vakavasti.

Erityisesti siinä tapauksessa luottokielto on suositeltavaa, jos epäilet vahvasti että joku henkilö käyttää tai saattaa käyttää henkilötietojasi vääriin tarkoituksiin.

Luottokielto Lainaamisen Estämiseksi

Jos olet kerryttänyt itsellesi kasapäin pikaluottoja tai tiedät olevasi muuten vain herkkä ihminen lainahoukutuksille, niin tässä tapauksessa voi olla joskus aiheellista harkita omaa luottokieltoa.

Pikaluotto on erittäin helppo hankkia tänä päivänä suoraan netin kautta, mikä on varmasti osaltaan syy siihen että ne aiheuttavat ison osan Suomalaisten luottohäiriömerkinnöistä.

Oma luottokielto estää lainaamisen silloin, kun lainanmyöntäjä tarkistaa luottotietosi lainahakemuksen yhteydessä. Eli tänä päivänä lähes 100 % varmuudella.

Luottokiellon Poistaminen

Oma luottokielto lainaamisen estämiseksi on hyvä idea mutta siltä menee hieman pohja pois siitä syystä että luottokiellon voi myös poistaa yhtä helposti kuin tilata.

Luottokielto poistetaan samalla tavalla kuin se tilataankin. Kirjaudut verkkopankkitunnuksilla Suomen Asiakastieto Oy:n sivustolle, jolloin varmistutaan siitä että olet itse poistamassa luottokieltoa.

Kirjauduttuasi sivustolle voit poistaa merkinnän. Merkintä poistuu viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Yhteenveto

Oma luottokielto on erittäin kätevä silloin kun olet joutunut identiteettivarkauksen kohteeksi. Näin voit helposti varmistaa ettei nimissäsi päästä esim. hakemaan lainaa.

Luottokielto sopii myös oman lainaamisen estämiseen. Tosin sen voi poistaa yhtä helposti kuin ottaakin, eli siinä mielessä siitä ei välttämättä ole kovin paljoa hyötyä.

Kokemuksia Luottokiellosta?

Oletko joutunut asettamaan itsellesi oman luottokiellon? Mistä syystä asetit kiellon ja oliko siitä hyötyä?

Kommentoi kokemuksistasi alle ja jaa tärkeää infoa kanssakulkijoille.

Kiitämme palautteestasi!

Lainaanyt.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää