Hae kertalaina nopeasti tilillesi

Tarvitsetko kertalainan nopeasti tilillesi? Sivustomme lainavertailun avulla löydät itsellesi parhaan kertalainan nopeasti ja helposti.

Voit hakea kertalainaa heti tilillesi 100-60 000 euroa. Aseta lainalaskuriin haluamasi lainasumma sekä ikäsi, niin etsimme sinulle parhaiten sopivat vaihtoehdot kertalainan hakemiseen.

Valitse Lainasumma Valitse Ikäsi Hae Heti Tilille

Lainasumma:
Ikä Vähintään:
 • Valitse Lainatuote:
 • Pikaluotto
 • Joustoluotto
 • Lainanvälitys
 • Kulutusluotto
 • Näytä Kaikki
Järjestä:
Löysimme vaihtoehtoa sinulle
Löysimme yhden vaihtoehdon sinulle
Ei vaihtoehtoja. Etsi uudestaan.
Näytä lisää tuloksia

Kertalaina - Mikä se on ja mihin tarkoituksiin

Kertalaina on pankkien ja rahoituslaitosten rakastama tuote, sillä sitä mainostetaan paljon ja sillä tienataan hyvin. Kertalaina on rakas lapsi, jolla on monta nimeä. Kertalaina on vakuudeton luotto, kulutusluotto, tai pikaluotto. Kaikki nimet ovat saman asian eri puolia.

Tiedät varmaan suurin piirtein mikä vakuudeton luotto eli kertalaina on? Hyvä! Kun luet tämän postauksen, kuulet siitä lisää ja pystyt päättämään itse sopiiko vakuudeton luotto sinulle. Kerromme myös mistä parhaan kertalainan saa!

Mikä on kertalaina?

Kertalaina on vakuudeton luotto, kuten jo edellä kerroimme. Tarkemmin sanottuna se on sellainen vakuudeton luotto, joka maksetaan yhtenä kertaeränä ja jonka takaisinmaksu hoidetaan kuukausittain ennen lainan ottoa sovitun takaisinmaksuajan sisällä.

Kertalaina

Kertalaina on vakuudeton sen vuoksi, ettei sen saamiseksi tule omistaa mitään pantattavaa omaisuutta. Toisin sanoen sen saa vaikka reaalivakuutta eli esimerkiksi asuntoa ei olisi ollenkaan tai mikäli se olisi jo jonkin muun lainan vakuutena.

Vakuudettomiin luottoihin liittyy kaikkiin sama periaate, jonka mukaan lainan saamisen ainoa peruste on arvioitu takaisinmaksukyky. Kerromme seuraavassa kappaleessa lisää siitä, kuka lainan voi saada, mutta periaatteena on se, että pankki myöntää lainan mikäli kokee, että saa omansa pois. Kertaluottoon liittyvä riski kompensoidaan pyytämällä siitä sellaista korkoa, jonka pankki haluaa saada.

Kertalaina on kertaluontoinen ja sen summa on yleensä 1000-60000 euron välillä. Toisin sanoen se on yleensä summaltaan vakuudellista luottoa pienempi ja sen takaisinmaksuaika on lyhyempi. Kertaluotto vastaa moniin talouden tai yrityksen lainatarpeisiin, mutta kerromme niistä vielä myöhemmin lisää.

Kertalainaa saa ihminen, jolla on vakituiset tulot

Kertalainaa ei myönnetä kenelle vain. Tämä on totta toki myös vakuudellisten luottojen kohdalla. Hyvä asia on kuitenkin se, että kertalainan tarjoajia on paljon ja on hyvin todennäköistä, että saat lainaa joltain palveluntarjoajalta, mikäli kaikki on kunnossa.

Vastausta kysymykseen kuka saa lainaa, ei ole yksiselitteisesti olemassa. Mikäli vertaat kertalainoja jonkin kilpailuttajan sivustolla, näet todennäköisesti ehdon, joka kertoo, että lainan annosta ja sen perusteista vastaa aina rahoittaja, eikä vertailusivusto. Joitain perusohjenuoria lainan saajan vaatimuksiin kuitenkin on. Ne ovat tässä:

Henkilöasiakkaan tulee olla:

 • Täysi-ikäinen ja -valtainen
 • Säännöllisiä työ- tai eläketuloja tienaava
 • Puhtaat luottotiedot omistava eli maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla ollenkaan
 • Suomessa asuva

Yrityksen tulee olla:

 • Vakavarainen ja säännöllistä kassavirtaa nauttiva
 • Jo perustettu. Muussa tapauksessa esimerkiksi yrittäjälaina voi olla parempi vaihtoehto.
 • Puhtaat luottotiedot omistava eli yrityksellä tai sen omistajilla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä

Mikäli koet, täyttäväsi ehdot, voit todennäköisesti saada lainaa. Lainan hakeminen ei maksa mitään, joten voit kokeilla sitä joka tapauksessa.

Miksi valita kertalaina?

Kertalaina sopii monenlaisiin arjen ja yrityksen rahantarpeisiin. Tiettyä yhtä käyttötarkoitusta ei ole, eikä lainan antaja yleensä edes kysele mihin lainaa käytetään. Yhteistä kaikille lainan tarpeille on kuitenkin se, että ne ovat luonteeltaan akuutteja, lyhytaikaisia ja pienehköjä.

Kertalaina on hyvä remonttilaina tai autolaina silloin kun ostettava auto ei käy vakuudellisen lainan pantiksi. Kertalaina on hyvä koneiston tai laitteiston ostolaina tai varastoarvoon sidottava summa silloin, kun tuottojen odotetaan realisoituvan nopeasti.

Kertalaina on hyvä pikalaina, sillä sen voi saada omalle tai yrityksen tilille jo saman päivän aikana. Kertalaina kannattaa valita silloin, kun tarkoituksena on maksaa se pois tehokkaasti ja nopeasti.

Kuinka valita paras kertalaina?

Parhaan kertalainan tai oikeastaan minkä lainan hyvänsä saat kilpailuttamalla lainat. Lainojen kilpailutus on aina tärkeää, mutta kun asuntolainoissa puhutaan lähinnä muutamien desimaalien erosta korossa, on vakuudettomissa lainoissa ero yleensä useita prosenttiyksiköitä. Näin ollen kertaluoton kilpailutus säästää sinulle parhaimmillaan jopa satoja euroja.

kertalaina nopeasti

Vakuudeton luotto on rahoitusyhtiöiden suosituin tuote nyt kun Euribor ajaa muiden lainojen korkoja lähelle nollaa. Vakuudettomaan luottoon liittyvä riskiaspekti nostaa korkoa ylös ja luoton korko on usein erilainen eri asiakkaille. Näin ollen juuri sinulle parhaan kertalainan löydät ainoastaan kilpailuttamisen avulla.

Kilpailutus saattaa kuulostaa sanana pelottavalta, mutta kun puhutaan vaikkapa lainojen vertailusta, on samalla asialla jo huomattavasti tuttavallisempi nimi. Lainojen vertailu on helppoa ja alkaa netin vertailusivustolta. Niitä on paljon ja voit valita oikeastaan minkä vain. Lue vinkkejä vaikka netin keskustelupalstoilta.

Anna vertailusivustolle lainan perustiedot ja omat tietosi. Jää odottamaa, sillä saat lainatarjoukset sähköpostiisi. Vertaile tarjousten todellista vuosikorkoa ja muita ehtoja. Valitse laina tai jätä laina ottamatta, sillä kilpailutus ei sido sinua mihinkään!

Siirry kilpailuttamaan lainat tästä

Mistä hakea kertalaina?

Kuten jo yllä kerroimme, kertalainaa kannattaa hakea kilpailuttamalla, sillä tällöin saat useat vertailtavissa olevat lainatarjoukset samalla vaivalla. Netin lainanvertailusivustoilla on kullakin omat yhteistyökumppaninsa, joiden lainoja he tarjoavat. Näissä on suomalaisia pankkeja, mutta myös ulkomaalaisia, pienempiä toimijoita.

Vakuudettoman kertalainan haussa ei ole varsinaisesti olennaista ottaako lainaa suomalaiselta vai Suomeen rekisteröidyltä ulkomaalaiselta yhtiöltä. Mikäli luvat ja lisenssit ovat kunnossa, on lopputulos asiakkaan kannalta sama. Olennaista on se, että vertailee lainoja paitsi hinnan, myös omien mieltymysten mukaan.

Mikäli lainaa haluaa ottaa suomalaiselta pankilta, on se täysin sallittua. Se ei ole välttämättä halvin vaihtoehto, mutta kotimaisuus on yhtä kaikki hyvä lisäfaktori lainan valintaan,

Onko lainan ottaminen järkevää?

Kertalainan ottaminen on järkevää silloin, kun rahaa ei ole ja laskupino kasvaa tai jokin suurempi investointi pitää hoitaa alta pois. Se on myös järkevää yrityksen kasvun kannalta, silloin, kun se voidaan maksaa tehokkaasti pois ja nousseet tuotto-odotukset kattavat myös lainan kulut suhteellisen lyhyellä aikavälillä.

Suomessa esiintyy melko paljon lainavastaisuutta ja etenkin pikavipit tuomitaan armotta. Keskustelu on kuitenkin usein melko sivistymätöntä eikä muuttuneita olosuhteita tai esimerkiksi sopimustietoja oteta siinä huomioon. Laina ei kuitenkaan ole huono asia, sillä se on vain yksi tapa rahoittaa omaa elämää tai yrityksen toimintaa. Ei voida olettaa, että käteistä riittäisi koko ajan ja että elämä ei ikinä yllättäisi.

Lainan ottamisen järkevyydessä merkittävä tekijä onkin tunnistaa oma lainan tarve ja sitoutua lainaan. Lainan kanssa ei tarvitse olla naimisissa, mutta se ei myöskään katoa maksamatta.

Vakuudeton kertalaina on järkevä valinta silloin, kun tarve on aito ja takaisinmaksukykyä ja halua löytyy.

Yhteenveto

Kertalainan käsitteellä tarkoitetaan vakuudetonta luottoa, joka otetaan yhtenä kertaeränä. Esimerkiksi joustoluotto voi olla vakuudeton luotto, mutta se ei ole kertalaina.

Kertalainaa voi käyttää hyvin monenlaisiin tarpeisiin, joista yleisimpiä ovat ehkä remonttilaina, autolaina, lomalaina ja yhdistelylaina. Käyttötarkoituksella ei hakuprosessissa ole väliä, eikä sitä yleensä edes kysytä.

Kertalaina on melko kallis laina, joten se kannattaa ottaa vain silloin, kun vakuutta ei ole. Laina kannattaa ottaa mahdollisimman pienenä ja se kannattaa maksaa nopeasti pois. Kertalaina on kuitenkin hyvä keino yksityisille ja yrityksille silloin kun tarve on suuri.

Kertalainat tulee aina kilpailuttaa ja kilpailutus on helppoa. Kokeile kilpailutusta netissä jo tänään!

Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
0 (0 ääntä)

Päivitetty: Toukokuu 22, 2022

Usein kysyttyä kertalainoista

Kilpailuta kertalainat

Jos et vielä ole löytänyt itsellesi sopivaa kertalainaa, niin kauttamme voit kilpailuttaa jopa 23 eri lainapalvelua yhdellä ilmaisella hakemuksella.

Kilpailuta kertalainat tästä

Jaa Tämä