Vertaa käyttöluotot - Löydä itsellesi paras

Oletko etsimässä itsellesi sopivaa käyttöluottoa? Jos olet, niin tältä sivulta löydät todella näppärän käyttölainavertailun, jonka avulla löydät itsellesi sopivan luoton todella nopeasti.

Aseta alla olevaan laskuriin haluamasi lainasumma sekä ikäsi, niin etsimme sinulle sopivat paikat hakea käyttöluottoa tilille edullisesti.

Valitse Lainasumma Valitse Ikäsi Hae Heti Tilille

Lainasumma:
Ikä Vähintään:
 • Valitse Lainatuote:
 • Pikaluotto
 • Joustoluotto
 • Lainanvälitys
 • Kulutusluotto
 • Näytä Kaikki
Järjestä:
Löysimme vaihtoehtoa sinulle
Löysimme yhden vaihtoehdon sinulle
Ei vaihtoehtoja. Etsi uudestaan.
Näytä lisää tuloksia

Käyttöluotto - Mikä se on ja mihin tarkoituksiin se käy

Käyttöluotto on lainatuote, jota pankit ja rahoituslaitokset mainostavat mielellään. Olet ehkä kuullutkin käyttöluotosta ja sen käyttötarkoituksista esimerkiksi television mainoksista? Hyvä, niin arvelimmekin. Käyttöluotto on tuttu sanana, muttei ehkä konseptina.

Lue tämä postaus ja kerromme sinulle lisää käyttölainoista ja siitä, onko sen ottaminen kannattavaa. Saat myös tarvittavat tiedot sen selvittämiseen, sopiiko käyttöluotto juuri sinun lainantarpeisiisi.

Mikä on käyttöluotto?

Käyttöluotto eli esimerkiksi joustoluotto tai vakuudeton kertaluotto on lyhytaikainen, pienehkö laina, jonka saaminen ei vaadi vakuutta. Käytännössä vakuudettomuus tarkoittaa sitä, että lainan saamiseksi ei tarvitse asettaa henkilötakaajaa tai panttia. Lainan saa siis puhtaasti perustuen takaisinmaksukyvyn arvioon, jonka pankki tai rahoituslaitos tekee oman prosessinsa mukaisesti.

Käyttöluotto

Käyttöluottoja on useampaa tyyppiä, sillä lainatuotteita löytyy oikeastaan laidasta laitaan ja jokaisella palveluntarjoajalla on omansa. Tavallisimpia käyttölainoja ovat niin sanottu tavallinen vakuudeton kertaluotto ja limiittitili. Vakuudeton kertaluotto on kulutusluotto, jonka suuruus voi olla esimerkiksi 1000-60000 euroa. Se maksetaan kerralla tilille ja takaisinmaksu hoidetaan ennalta sovitun maksuohjelman mukaan kuukausittain.

Limiittitili on jotain kertaluoton ja luottokorttiluoton väliltä. Se on ennalta sovittu määrä saldoa, jota asiakas voi käyttää. Käytännössä se toimii luottokorttiluoton tavoin niin, että kun tilin luottosaldoa käytetään, muodostuu lasku ja korko vain käytössä olevan osuuden mukaan. Limiittitili sopii pitkäaikaiseksi avuksi silloin, kun luotolle on tarve vähän väliä, mutta luottosumma ei missään vaiheessa nouse erittäin suureksi. Sen avulla voidaan tavoittaa esimerkiksi palkkatyön sesonkivaihteluita ja pärjätä seuraavaan palkkaan saakka.

Käyttöluotto sopii monenlaisille ihmisille

Käyttöluotto on luottotuotteena monipuolinen ja sen vuoksi se sopii monenlaisille ihmisille. Koska käyttöluottoja on paitsi jatkuvasti voimassaolevia, myös kertaluontoisia, on niiden joukosta suhteellisen helppoa löytää omannäköinen tuote. Kerromme seuraavassa kappaleessa vielä vinkkejä käyttöluoton valintaan.

Kuka käyttöluottoa sitten oikeastaan saa? Se on hyvä kysymys, johon ei ole yhtä oikeaa vastausta. Käyttöluoton antaminen ja sen perusteet ovat aina rahoittajakohtaisia, joten esimerkiksi netin vertailusivustot eivät vastaa siitä myönnetäänkö asiakkaalle lopulta luottoa. On olemassa kuitenkin joitain perusperiaatteita, joita lainan antamisessa käytetään. Ne tulevat tässä:

Henkilöasiakkaan tulee olla:

 • Vähintään 18-vuotta
 • Vakavarainen ja työ- tai eläketuloa tienaava
 • Luottotietojen puolesta puhdas eli maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla
 • Suomessa asuva

Yrityksen tulee olla:

 • Vakavarainen
 • Jo perustettu ja kassavirtaa omaava
 • Luottotiedoiltaan puhdas. Koskee myös yrityksen omistajaa

Mikäli koet, että täytät nämä ehdot, on hyvin mahdollista, että saat käyttöluoton. Päätös on kuitenkin aina pankin tai rahoituslaitoksen kuten jo totesimme. Käyttöluottoa voi hakea myös rinnakkaishakijan kanssa, mikäli sitä ei yksin saa.

Miksi ottaa käyttöluotto?

Käyttöluoton ottamiseen on erilaisia syitä, sillä jokainen elämäntilanne ja yritys on erilainen. Voidaan kuitenkin todeta, että käyttöluotto on kotitalouden tai yrityksen talouden hetkellinen helpottaja ja tarpeen tulisi olla väliaikainen.

Jatkuva käyttöluotto on hyvä rahoitusmuoto silloin, kun tili tulee ylittää säännöllisesti, eli esimerkiksi tulovirran ollessa riittävän suuri, mutta epäsäännöllinen. Kertaluontoinen luotto on loistava investointipääoma, lomakassan jatkaja, autolaina tai vaikkapa yrittäjän loman mahdollistaja.

Käyttöluoton summa on yleensä pienempi kuin vakuudellisessa luotossa, joten suureksi tai pitkäaikaiseksi lainaksi siitä ei ole. Mikäli lainan tarve on akuutti, on käyttöluotto kuitenkin hyvä lainatuote, sillä sen saa parhaimmillaan jo samana päivänä. Lainan voi maksaa pois ja tilanne on onnellisesti ohi.

Käyttöluottojen kilpailutus

Vakuudettomien käyttöluottojen kilpailutus on ensisijaisen tärkeää, sillä juuri vakuudettomien luottojen osa-alue on se, jolla jokainen pankki ja rahoituslaitos pyrkii tekemään rahaa. Se näkyy esimerkiksi luottojen korkojen suurena vaihteluna palveluntarjoajien välillä.

Luottojen kilpailutus saattaa kuulostaa vaikealta tai pelottavalta, mutta se ei ole sitä. Erilaiset jatkuvasti voimassaolevat luotot, kuten limiittitili ja joustoluotto, sekä kertaluontoiset luotot on helppo kilpailuttaa netissä. Vakuudettomien luottojen kilpailutus on itse asiassa jopa helpompaa kuin vakuudellisilla, sillä vakuusarvoista ja markkinahinnoista ei tarvitse välittää.

Kilpailutusprosessi on yksinkertainen. Täytä ilmainen lainahakemus ja jää odottamaan, sillä tulet saamaan tarjoukset sähköpostiisi. Valitse lainatarjouksista mieluisin ja vertaile lainoissa niiden ehtoja ja todellista vuosikorkoa. Mikäli et halua lainaa, se ei haittaa, sillä kilpailutus ei sido mihinkään. Näin helppoa se on!

Siirry kilpailuttamaan lainat tästä

Mistä käyttöluottoa saa?

Käyttöluottoa saa perinteisistä suomalaisista pankeista, kuten Nordeasta, OP:sta tai säästöpankista. Lisäksi sitä saa suomalaisista ja ulkomaalaisista Suomessa toimivista yksityisistä rahoitusyhtiöistä.

Käyttölaina

Yksityisiä yhtiöitä on paljon ja niitä tulee markkinoille jatkuvasti lisää. Ne kilpailevat juuri vakuudettomien lainojen ottajista ja niiden mainoksia näkee esimerkiksi televisiossa ja netin piilomainoksissa jatkuvasti. Mikäli yksityinen yhtiö on asianmukaisesti lisensioitu, on sen käyttäminen turvallista ja laillista. Tarkempia tietoja esimerkiksi sivuston käyttömukavuudesta ja asiakaspalvelusta voit löytää netin keskustelupalstoilta.

Lainanvertailusivustot tarjoavat yleensä yksityisten toimijoiden lainoja, mutta myös pankkilainoja on saatavilla. Ota siis kaikki tarjoajat huomioon kilpailutuksessa ja tee sellainen päätös, joka on sinulle edullisin, mutta sopii myös arvoihisi.

Onko lainan ottaminen järkevää?

Käyttöluoton ottaminen on järkevää, mikäli lainaa tarvitsee, eikä vakuutta ole. Mikäli lainan tarve on sellainen, johon voi ottaa vakuudellisen luoton, on se järkevämpää kuin vakuudettoman ottaminen.

Lainan ottaminen yleisesti on järkevää, sillä useinkaan omilla säästöillä ei voi ostaa vaikkapa asuntoa tai remontoida sitä mieleisekseen. Sen vuoksi on täysin sallittavaa hyödyntää lainarahoitusta elämän suurempiin ja pienempiin hankintoihin.

Käyttöluotoista kertaluoton ottaminen on yksityishenkilöillä järkevää vaikkapa lainojen yhdistelyä varten. Etenkin vuonna 2021, jolloin pätee vielä valtion asettama luoton korkokatto. On siis hyvin mahdollista, että kertaluoton saa edullisemmin kuin ennen ja tällöin lainarahan hyödyntäminen esimerkiksi juuri korkeakorkoisten lainojen maksamiseksi on järkevää.

Limiittitili käy vaikkapa luottokorttiluoton tilalle ja sen valinta on järkevää, jos luottokorttiluoton korko on korkeampi. Toki tällöin tulee ottaa huomioon myös luottokortilla maksamisen edut, kuten maksuturva ja vakuutukset, sekä se, että maksu suoraan tililtä ei ole aina mahdollista, joten voidaan tarvita kortti.

Tärkeintä lainan ottamiseen liittyvässä järkeilyssä on oman tarpeen ja taloudellisen tilanteen huomioon ottaminen.

Yhteenveto

Käyttöluotto on hyvä laina silloin, kun lainan tarve on aito. Käyttölainojen kategoriaan kuuluu useampia eri tyyppisiä lainatuotteita, joten käyttöluottoa valittaessa tulee olla tarkkana ja valita sellainen luotto, joka vastaa juuri sinun lainan tarpeeseesi.

Käyttöluotto ei ole kovinkaan edullinen lainatuote nykymittapuulla mitattuna. Ei edes silloin, kun Suomen valtiolla on näppinsä pelissä ja maksimikorko on asetettu. Tämän vuoksi käyttöluotot tulee aina kilpailuttaa ja vertailla ennen kaikkea lainan todellista vuosikorkoa. Käyttöluottoa tulee ottaa vain silloin kun siihen on oikea, painava syy.

Käyttöluotto sopii erilaisten arjen tilanteiden ratkaisemiseen. Se kannattaa kuitenkin pyrkiä maksamaan pois mahdollisimman nopeasti. Käyttöluotto on hyvä keino rahoittaa elämää kun sen hoitaa järkevästi!

Arvostele Artikkeli
Lähettää
Arvio
0 (0 ääntä)

Päivitetty: Toukokuu 22, 2022

Usein kysyttyä käyttöluotoista

Kilpailuta käyttöluotot

Jos et vielä ole löytänyt itsellesi sopivaa käyttöluottoa, niin kauttamme voit kilpailuttaa jopa 23 eri lainapalvelua yhdellä ilmaisella hakemuksella.

Kilpailuta käyttöluotot tästä

Jaa Tämä