Pikalainaa nopeasti ja fiksusti

In Vinkkejä Lainaamiseen by Ylläpito huhtikuu 15, 2019

Huomioon Otettavat Asiat Ennen Pikalainan Hakemista

Eteen tulee aina silloin tällöin tilanteita, jolloin on tarve saada pientä lainaa nopeasti. Netti on erittäin kätevä paikka hakea pikalainaa tänä päivänä mutta vaikka rahantarve olisi kuinka akuutti, niin aina tulee muistaa muutama perusasia ennen pikaluoton hakemista.

Tälle sivulle olemme listaneet muutaman asian, mitkä ovat olennaisia ottaa huomioon ennen lopullisen lainapäätöksen tekemistä.

1. Korot ja Kulut

Jokainen luotonantaja perii myöntämästään lainasta korkoja, jotta sen toiminta olisi voitollista. Korko on lyhyesti sanottuna korvaus, jonka maksat luotontarjoajalle laina-ajalta.

Tänä päivänä kilpailu lainamarkkinoilla on niin kovaa, että voit joissakin tapauksissa saada ensimmäisen pikalainan täysin ilman korkoja.

Kun haet pikalainaa, niin kiinnitä huomiota lainantarjoajan ilmoittamaan todelliseen vuosikorkoon. Tämä on korko, mikä lainayhtiöiden on  lain puitteissa ilmoitettava kuluttajalle lainan myöntämisen yhteydessä. Todellisen vuosikoron pohjalta sinun on helppo vertailla lainan kokonaiskuluja.

Pääset helpoiten vertailemaan lainojen todellisia vuosikorkoja lainavertailut osiossamme.

Todellisen vuosikoron lisäksi kannattaa huomioida lainaan tulevat muut kulut. Näihin kuuluvat esim. laskutuslisä ja tilinhoitomaksut. Nämä maksut vaihtelevat jonkin verran eri lainantarjoajilla, joten kannattaa tarkoin huomioida myös nämä kulut ennen lainan ottamista.

2. Älä Ota Pikalainaa Yli Maksukykysi

Vaikka tarjolla on usein lainoja hyvinkin laajalla skaalalla, niin kannattaa aina miettiä ja laskea tarkkaan kuinka paljon lainaa todellisuudessa tarvitsee. Tee aina karkeat arviot lainantarpeestasi ja takaisinmaksukyvystäsi. Hyvänä ohjenuorana voisi pitää että älä koskaan lainaa rahaa, jos tulosi eivät riitä kuukausittaiseen takaisinmaksuun.

Haluamme erityisesti painottaa tätä asiaa, koska Suomalaisten maksuhäisiömerkinnät ovat vuosien saatossa kasvaneet merkittävästi. Suuri osa näistä maksuhäiriömerkinnöistä johtuu kulutusluotoista tai pienemmistä vipeistä.

Laina-asioissa kannattaakin tästä syystä usein käyttää hyväksi lainayhtiöiden tarjoamia ilmaisia asiantuntijapalveluita, jos on itse epävarma siitä, minkä verran pikalainaa kannattaa ottaa.

3. Lainan Hakeminen Turvallisesti

Pikalaina ala on aina houkutellut joukkoonsa ei niin rehellisiä yrityksiä. Onneksi viime vuosina alalta on kuitenkin saatu karsittua suurin osa huijarifirmoista pois. Myös vuoden 2013 kesällä voimaan tullut kuluttajasuojalaki on kuluttajan näkökulmasta hyvä asia. Laki asettaa pikalainojen korkokaton 51 %:iin, joten lainayritykset eivät voi enää kiskuroida kohtuuttomia korkoja kuluttajilta.

Ota nämä asiat huomioon varmistuaksesi lainayhtiön luotettavuudesta:

  • Pikalainoja myönnetään lain määräämissä puitteissa klo 7-23 välisenä aikana. Jos lainayhtiö ilmoittaa myöntävänsä lainaa kellon ympäri, niin kyseessä on todennäköisesti huijausyritys. Huomaa kuitenkin että moni lainayhtiö ilmoittaa kuitenkin ottavansa vastaan lainahakemuksia ympäri vuorokauden ja tämä onkin täysin normaali toimintatapa.
  • Tarkista että lainayhtiö ilmoittaa sivuillaan kaikki lainaan liittyvät kulut sekä tiedot siitä, kuka yrityksen omistaa.
  • Tarkista että nettisivuilla ilmoitetaan puhelinnumero tai sähköpostiosoite, mihin voit olla yhteydessä ongelmatilanteissa. Kannattaa myös tarkistaa että nämä yhteystiedot ovat oikeasti olemassa esim. soittamalla asiakaspalvelun numeroon.
  • Hae lainaa ensisijaisesti aina ilmaisen nettihakemuksen kautta. Näin vältyt yllättäviltä tekstiviestikuluilta.tai huijauksilta. Pidä myös huolta siitä, että pääset tunnistautumaan turvallisesti lainahakemuksen yhteydessä nettipankkitunnuksillasi.

Lopuksi

Arvioimme lainaanyt.fi sivustollamme ainoastaan tunnettuja ja luotettavia lainantarjoajia. Tutustu eri yrityksiin lainapaikat osiossamme ja löydä itsellesi sopiva lainantarjoaja.

Jos kaikista varotoimista huolimatta koet joutuneesi huijatuksi tai joudut maksuvaikeuksiin, niin suosittelemme sinua olemaan yhteydessä kuluttajavirastoon, josta saat apua ja neuvontaa ongelmatilanteissa.

Lue lisää pikalainoista: Pikalainaa netistä – Hae pikalaina tilillesi jopa 0 % korolla

TILAA UUTISKIRJE!
Parhaat lainadiilit, mielenkiintoiset talousuutiset sekä runsaasti vinkkejä säästämiseen ja sijoittamiseen liittyen suoraan sähköpostiisi.
Tilaa Uutiskirje
Pikalainaa nopeasti ja fiksusti
5 (100%) 1 Ääntä

Ylläpito