Lainojen yhdistäminen – Kannattavaa vai ei?

In Vinkkejä Lainaamiseen by Jyri Hagman toukokuu 30, 2019

Miksi Yhdistää Lainat?

Mikäli olet ajautunut tilanteeseen jossa sinulla on maksettavana lukuisia pieniä luottoja, joiden kuukausierät alkavat olemaan liian suuria tuloihisi nähden, niin tässä tilanteessa kannattaa harkita näiden lainojen yhdistämistä yhden suuremman lainan alle.

Yhdistämällä lainasi pystyt siis pienentämään lainojesi kuukausierän tulojesi mukaiseksi ja rahaa jää muuhunkin kuin pelkästään vippien lyhentämiseen.

Isomman lainan etuna on pienemmän kuukausierän lisäksi yleensä huomattavasti pienempi korko. Voit säästää parhaillaan vuositasolla tuhansia euroja pelkästään korkomenoissa.

Lainojen yhdistämisestä kannattaa puhua oman pankin kanssa tai hakea isompaa luottoa lainojen yhdistämiseen netissä.

Alle olemme listanneet netin TOP 5 lainapalvelut, jotka tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden lainojen yhdistämiseen:

(Jos et löydä tältä sivulta mieleistä paikkaa lainojen yhdistämiseen, niin tutustu myös kattavaan lainahakuumme)

1. Bank Norwegian

Bank Norwegian on Norjalainen pankki, joka on vasta rantautunut Suomen lainamarkkinoille. Pankki on yksi Norjan suosituimmista pankeista ja sen kautta voit hakea yhdistelylainaa jopa 60.000 euroon asti.

Vaikka Bank Norwegian on vasta rantautunut Suomeen, niin se on jo lyhyessä ajassa saavuttanut suuren suosion kuluttajien keskuudessa.

Suuri syy suosion jyrkkään nousuun on se että pankki tarjoaa lainoja todella edullisilla koroilla. Myös itse lainan hakeminen on todella nopea prosessi ja se tapahtuu alusta loppuun kotisohvalta käsin.

Jos haluat yhdistää lainasi, niin voimme lämimästi suositella Bank Norwegiania tähän tarkoitukseen!

Lue Lisää Bank Norwegianista

2. Rahalaitos

Rahalaitos on suosittu lainanvälityspalvelu, jonka kautta voit yhdellä ilmaisella hakemuksella kilpailuttaa itsellesi parhaan lainan jopa yli 20 lainantarjoajan joukosta.

Voit hakea yhdistelylainaa Rahalaitoksen kautta 500-70.000 euroa 1-15-vuoden maksuajalla.

Rahalaitos on toiminut lainamarkkinoilla jo vuodesta 2001 alkaen, joten se on todella luotettava palvelu. Sillä on myös tällä hetkellä Suomen laajin yhteistyöverkko, joten voit olla varma että löydät Rahalaitoksen avulla juuri sinulle sopivimman lainatarjouksen.

Lue Lisää Rahalaitoksesta

3. Freedom Rahoitus

Rahalaitoksen tapaan myös Freedom Rahoitus on lainanvälityspalvelu. Voit hakea Freedom Rahoituksen kautta luottoa aina 60.000 euroon asti todella joustavilla maksuajoilla.

Freedom Rahoituksella on lähes yhtä monta yhteistyökumppania kuin Rahalaitoksella ja sen listoilta löytyy myös perinteinen kivijalkapankki Danske Bank.

Lainan hakeminen Freedom Rahoituksen kautta on sinulle aina ilmaista ja lainatarjouksia saat eri pankeilta sähköpostiisi jopa saman päivän aikana hakemuksen täyttämisestä.

Lue Lisää Freedom Rahoituksesta

4. Komplett Bank

Komplett Bank on Suomen lainamarkkinoilla suhteellisen uusi lainapalvelu ja sen tarjoama lainatuote on joustoluotto 50.000 euroon asti.

Komplett Bank eroaa muista lainojen yhdistämistä tarjoavista palveluista siten että sen lainalla ei ole mitään kiinteää takaisinmaksuaikaa.

Voit siis halutessasi esim. maksaa joka kuukausi pelkästään lainan korkoa. Lainan nimelliskorko on alkaen ainoastaan 4,99 %!

Lue Lisää Komplett Bankista

5. Lendo

Lendo on todella tunnettu lainapalvelu Suomessa, jonka kautta yhdistelylainan hakeminen onnistuu todella nopeasti ja helposti.

Lainaa voit hakea Lendon kautta 500-50.000 euroa ja maksuaikaa saat todella joustavasti jopa 15-vuotta!

Lainan hakeminen on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään. Saat yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia, joista voit valita itsellesi parhaiten sopivan.

Lue Lisää Lendosta

6. Vertaaensin.fi

Vertaaensin.fi on lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu, jonka kautta voit kilpailuttaa lainahakemuksesi jopa yli 60 eri lainantarjoajan kautta.

Lainaa voit hakea palvelun kautta jopa 60.000 euroon asti ilman vakuuksia tai takaajia.

Lainan hakeminen on aina ilmaista eikä sinun ole pakko hyväksyä saamiasi lainatarjouksia.

Lue Lisää Vertaaensin.fi:stä

Huomioi Nämä Kun Harkitset Lainojen Yhdistämistä

Jos olet tilanteessa jossa joudut harkitsemaan lainojen yhdistämistä ja haluat päästä eroon veloistasi, niin ennen tämän päätöksen tekemistä kannattaa tehdä toinen päätös siitä, että lisää lainoja et enää lainojen yhdistämisen jälkeen ota, ennen kuin olet selviytynyt entisistä veloista.

Jos lainojen yhdistämisen jälkeen jatkat edelleen pienten luottojen ottamista, niin huomaat pian olevasi samassa kierteessä kuin aiemminkin

Selvitä taloudellinen tilanteesi kokonaisvaltaisesti ennen lainojen yhdistämistä ottaen huomioon kaikki menot ja tulot, jotta hahmotat tilanteesi mahdollisimman hyvin.

Muista että lainojen yhdistäminen ei poista ongelmaa mutta helpottaa siitä selviämistä huomattavasti.

Mistä Sopiva Luotto Lainojen Yhdistämiseen?

Tältä sivustolta löydät lainahaku osiostamme vertailut lähes sadasta lainapalvelusta. Vertaile paikkoja ja löydä tilanteeseesi sopivin ratkaisu.

Koska olet yhdistämässä lainoja, niin todennäköisesti tarvitset hieman suurempaa lainaa.

Jo yllämainitut Bank NorwegianFreedom Rahoitus ja Lendo tarjoavat lainaa jopa 70.000 euroon asti ja nämä palvelut tarjoavat lisäksi räätälöityä palvelua lainojen yhdistämiseen. Suosittelemme siis aloittamaan vertailun näistä lainantarjoajista.

Lue myös: Lainaa 100-60.000 euroa – Tee ilmainen lainavertailu

Kannattaa tutustua myös ulkomaisiin lainapalveluihin. Myös näiden kautta lainojen yhdistäminen on mahdollista joskus todella edullisesti. Myös yhteishakijan kanssa haettu laina saatetaan myöntää huomattavasti edullisemmin kuin yksin haettu laina.

Lainojen Yhdistäminen Kivijalkapankeissa

Lainojen yhdistely onnistuu tänä päivänä kaikista helpoiten suoraan netin kautta mutta voit toki neuvotella yhdistelylainan myös oman kivijalkapankkisi kanssa.

Jos onnistut tässä, niin yleensä lainasi korot ovat alhaisemmat kuin netin kautta otetussa yhdistelylainassa mutta vastavuoroisesti varsinkiin isompiin lainoihin vaaditaan yleensä jonkinlainen takus tai vakuus.

Pankkilainaa haettaessa joudut myös hyvin usein käymään ikäviä neuvotteluja pankissa lainan saamista varten.

Lisääntyneen kilpailun ansiosta netin kautta haetut yhdistelylainat eivät kuitenkaan ole enää kovin kalliita verrattuna kivijalkapankkien vastaaviin. Esim. Komplett Bank tarjoaa lainalleen alk. 4,99 % nimelliskorkoa.

Lainojen Yhdistäminen Asuntolainaan

Tämä on kysymys jota meiltä kysytään todella usein. Valitettavasti tähän emme voi kuitenkaan antaa suoraa ja aina oikeaa vastausta.

Lainojen yhdistäminen asuntolainaan riippuu aina pankistasi ja siitä minkälainen taloudellinen tilanne sinulla on.

Tuntuma on tällä hetkellä(2018) se että tämä ei ainakaan kovin helposti onnistu. Vielä muutamia vuosia sitten pankit myönsivät tälläisiäkin lainoja suht avoimella kädellä mutta viime aikojen vaikea taloudellinen tilanne on laittanut rahahanat tiukemmalle pankeissa.

Asiaa kannattaa kuitenkin tiedustella omasta pankista varman vastauksen saamiseksi.

Muita Keinoja Lainojen Lyhentämiseen

Jos sinulla on useita pieniä vippejä tai kulutusluottoja tililläsi, niin ennen uuden lainan hakemista kannattaa miettiä muita keinoja näiden lyhentämiseen ennen turvautumista uuteen lainaan.

Kun saat edes muutaman pienen vipin lyhennettyä kerralla pois, niin kuukausieräsi pienenee jo sillä parhaillaan siedettävälle tasolle.

Harkitse esim. ylimääräisen omaisuuden myymistä. Vaikkapa huuto.netissä saat helposti kaupaksi jos jonkinmoista tavaraa. Myös perinteinen kirpputori on aina hyvä vaihtoehto.

Jos omistat auton ja se ei ole sinulle aivan välttämätön työkalu, niin harkitse sen myymistä. Uuden auton saat helposti kun taloustilanteesi on paremmalla mallilla.

Lainojen yhdistäminen kannattaa. Se kuitenkin edellyttää usein omien kulutustottumuksien muuttamista ja talouden suunnitelmallisuuden lisäämistä.

Jos olet tähän valmis, niin yhdistämällä lainat pääset hyvälle tielle kohti velatonta elämää.

Jaa Meille Kokemuksesi Yhdistelylainoista

Oletko hakenut yhdistelylainaa ja miten onnistuit? Onnistuitko säästämään yhdistämällä lainasi?

Saitko yhdistettyä kaikki kalliit pikavipit yhden järkevämmän kokonaisuuden alle ja kuinka paljon säästit kuukausitasolla?

Oletko yhdistänyt lainasi jonkun tällä sivustolla mainitun palvelun kautta ja minkälaisia kokemuksia sinulla siitä on?

Kerro meille ja muille ihmisille kokemuksistasi lainojen yhdistämisestä kommentoimalla alle.

Älä Jää Paitsioon!
Tilaa Uutiskirje
Parhaat lainadiilit, mielenkiintoiset blogikirjoitukset ja runsaasti vinkkejä sekä säästämiseen että sijoittamiseen liittyen suoraan sähköpostiisi.
Emme lähetä roskapostia. Voit perua uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.
Lainojen yhdistäminen – Kannattavaa vai ei?
4.8 (95%) 8 Ääntä

Jyri Hagman

7 Kommenttia “Lainojen yhdistäminen – Kannattavaa vai ei?”

 1. Olen hakenut suurempaa summaa yhdistääkseni pienet lainat yhdeksi siinä kuitenkaan onnistumatta. Olen ihmetellyt kovasti miksi melkein kaikki lainantarjoajat mainostavat näitä yhdistelylainoja niin kovasti ja kuitenkaan niitä ei kovin monille myönnetä!?
  Itse olen aina hoitanut laina- asiani moitteettomasti eli se ei ainakaan voi olla syy miksi en saa lainaa!
  Jouduin aikanaan ottamaan ”ylimääräistä ” lainaa vakavista syistä (läheisen sairastuminen, työttömyys) eli en varsinaisesti itselleni .
  Nyt kuitenkin jos esim joudun maksamaan n 1000 e / kk eri lainoja, loogisesti minun olisi helpompi ja huomattavasti halvempi maksaa yhtä lainaa ja näin säästäisin ainakin n. 600-700 e / kk!
  Summa summarum: mielestäni suurin osa näistä ”ihmelainoista” on huijausta ja ihmisten aliarvioimista ja niiden avulla ainoastaan koetetaan saada ihmiset enemmän koukkuun helppoihin vippeihin yms. Ei hyvä!

  1. Hei Terttu,

   Ikävää kuulla että sinulla ei ole vielä lainojen yhdistäminen onnistunut. Tuo tilanteesi kuulostaa kyllä siltä että yhdistämisetä olisi hyötyä tilanteessasi. Lainantarjoajilla on kaikilla erilaiset kriteerit lainan myöntämiseen, joten kannattaa yrittää mahdollisimman monesta paikasta.

   Sivustomme kilpailuta lainat osiosta löydät suuren osan markkinoilla olevista, lainojen yhdistämiseen erikoistuneista palveluista. Joten kannattaa vielä yrittää näiden palveluiden kautta.

   Terveisin,

   Ylläpito

 2. Olen yrittänyt yhdistää lainani,mutta ei näiden markkinointeihin kannata uskoa. Ei apua tule vaikka Vakituinen työ ja ei maksuhäiriö merkintää.

 3. Minä sain onneksi vihdoin yhdistettyä lainani Freedom Rahoituksen kautta. Kaikki sujui alusta saakka todella vaivattomasti ja sain lainan mielestäni erittäin kilpailukykyisellä korolla.

  Tätä palvelua kannattaa siis ehdottomasti kokeilla! Itsellä vakituinen työ(Tulot n. 2300 € brutto) ja ei maksuhäiriömerkintöjä.

 4. EI KYLLÄ OLE ONNISTUNUT LAINOJEN YHDISTÄMINEN,VAIKKA NIIN KOVASTI MAINOSTETAAN. OLISIN OTTANUT YHDEN ISOMMAN LAINAN ,JA MAKSANUT KALLIIT LAINST POIS ,MUTTA EI KÄY NIIN EI KÄY.KAIKILTA LUOTON ANTAJILTA TULEE KIELTEINEN PÄÄTÖS.MIKSI MAINOSTAA KUN EI TOIMI ENKÄ OLE AINUT JOKA ON TÄMÄN SAMAN ASIAN KOKENUT.ELI EI MAI OTA KUN EI TOIMI.

  1. Moi Helena,

   Ikävää kuulla että lainojen yhdistäminen ei ole kohdallasi onnistunut. Kaikki lainapalvelut tekevät riskiarvioinnin asiakkaan tulojen yms. perusteella ja tällä perusteella lainaa myönnetään. Tämä sivusto ei itse myönnä lainaa, joten meillä ei valitettavasti ole sen tarkempaa tietoa miten riskianalyysi tehdään kunkin lainapalvelun osalta.

   Sivustoltamme löydät kuitenkin esittelystä lähes 100 lainapalvelua, joten lainahakemus kannattaa käydä täyttämässä mahdollisimman monessa paikassa. Itse lainahakemus ei sido mihinkään ja se on ilmaista, joten hakemus kannattaa täyttää mahdollisimman monessa paikassa.

   Voit käyttää hyväksesi sivustomme lainahakua, josta löydät kätevästi sinulle sopivan lainapalvelun.

   Terveisin,

   Ylläpito

 5. Niin ei tätäkään voi hyväksyä ,etteivät kaikki nää mitä soopaa mainostatte.yhdistäkää ja niin edelleen…….p

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *